Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
muzete mi prosim napsat sve zkusenosti? Musime koupit novou sedacku, protoze z te stare (Chicco 0+) ktera ma byt do 13kg nam nase holcicka v 9 mesicich a 8kg uplne vyrostla
a to jsem cetla, ze deti minimalne do 1 roku maji z bezpecnostnich duvodu jezdit proti smeru jizdy
Chtela bych vedet, jakou znacku mam ted koupit, s cim jste spokojene? Zajima me, jake to ma zapinani - zda je lepsi 3 nebo 5ti bodove - jestli se z toho mimi nedostane (kamaradce holcicka vyleza behem jizdy, naucila se to rozepinat!) Taky jestli je to polohovatelne, jaka je operka hlavy a hlavne jak dlouho to vydrzi? Nebudu muset za chvili zas kupovat novou? A za kolik jste to pripadne poridili penez?
Diky za vase nazory
Tuli
Mame autosedacku Maxi Cosi Priori, je pro kategorii 9-18 kg a jsme s ni spokojeny.
Měli jsme autosedačku, Remi. Byla to kategorie 0-18kg. Bylo super, že byla polohovatelná, dala se umístit i proti směru jízdy. Zapínaní měla 3-bodové. Pásy se daly výškově nastavovat takže jsme ji používali od narození do 3 let (naše malá je trošku větší, jiným dětem vydrží do 4 i 5 let). Nemyslím si že značka je v tomto až tak podstatná, hlavní je funkčnost, samozřejmě atest, a materiál ze kterého je vyrobena (prodávají se i polystyrénové a těm bych já osobně nevěřila-je to ale pouze můj názor). Cena byla okolo 1500,–. Tak přeji šťastnou ruku při výběru. Iva
Ještě jsem zapoměla, že zapínání bylo pojištěno proti špatnému zapnutí, pokud jsem ji nějak špatně zapínala, uzávěr mi nedovolil dopnutí takže vždy vyskočil a já musela znova a správně, ale to mají snad všechny autosedačky-nevím. Malá ji nedovedla až do svých 3 let otevřít, šlo to trošku hůř. IVa
No ja si naopak myslim, ze nejdulezitejsi je bezpecnost, testovana v testech. A zde prave znackove vyrobky dopadaji nejlepe, napr. vyse uvedene MaxiCosi nebo Romer. Naopak znacka Chicco dopada v bezpecnostnich testech na poslednich mistech. Takze ja bych bezejmennou neznamou autosedacku nikdy nekupovala.
Ahojky, řeším úplně stejný probém a po pečlivém zkoumání jsem se rozhodla pro maxi cosi priory. ![]()
Vyhovuje jak pohodlím tak i bezpečností a ted jsem dokonce objevila na netu obchod, kde je maji o pět stovek levněji, než jinde. ![]()
Tak já sice nevím jakou máme značku, ale určitě je pětibodová a ta je lepší, je polohovatelá, dá se to trošku položit, opěrka hlavy normální, je to celé v kuse. Dá se u:,–(it po i proti směru jízdy.Používali jsme pravidelně do tří let, nyná ji používáme pouze na dlouhé cesty, je tam trošku problém, že je vyšší a já jsem docela vysoká a když sedím na sedadle spolujezdce, tak mi neustíle kopala do sedačky a vůbec tam nemá tolik místa na nohy. Ny ty dlouhé cesty to musím nějak vydržet, protže BArka většinou usne a má tam opěrku hlavy. Jinak na nějaké popojíždění mame takový ten bulánek, je připásaná normálním pasem. Tam se v pohodě vejde i v zimním oblečení. Ale ja tam problém, že toto umí rozepnout a nedrží to to dítě tak pevně jako pas v sedačce.
Takže až budeš vybírat, ber ohled i na to jak v tom to dítě bude sedět až bude vvětší. Dnes se dělají různé kombinace, nejsou tak vysoké, nebo se nějaký díl ubere. Určutě je ale nejdůležutější atest. Značka a cena podle mne v tomto nerozhoduje. I když i atestované věco mohou být špatné.(poslední aféra s dudlíky).
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Alice
Ahoj holky,
dik za nazory, asi bych taky chtela radsi znackovou, ale resim, jestli je lepsi takova „rozebiraci“ co vydrzi v podstate na porad, jen se postupne ubiraji dily, nebo radsi koupit vcelku? Nebo je to jedno?
KIMI - prosim, muzes mi prozradit ten obchod na netu? Docela rada bych ho vyuzila ![]()
Dik Tuli
Ahoj Tuli, kombinované věci (jak kočárky, tak sedačky) bývají vždycky kompromis. „Rozebírací“ sedačka vyjde levněji, než dvě sedačky v celku zakoupené postupně. Sedačka v celku je zase daleko lépe uzpůsobená pro pohodlí dítěte. My, protože jezdíme často a dlouhé vzdálennosti a malá v autě často spí, máme sedačku v „celku“ MAXI-COSI Priori XP. Má vynikající výsledky v testech bezpečnosti a dá se polohovat pro spánek, taky prací potah oceňuju.
Jo a naše malá byla taky hubenej dlouhán, takže už při váze necelých 8kg jsme museli používat tuhle sedačku pro 9kg až 18kg, protože do té první sedačky co se poutá zády ke směru jízdy a je údajně od 0 do 13kg se prostě nevešla.
![]()
Koukám teď na paragon, koupili jsme ji v dubnu 04, takže to naší malé bylo necelých 10 měsíců.
a stála 5860 kč ![]()
nechtěla jsem být sysel, jen mi to nemyslí
adresa je http://babypro.cz/eshop/ ![]()
Holky,
diky moc za rady, doufam, ze brzy uz bude nase malicka jezdit v pohodlne mozna maxi-cosi? ![]()
Tuli
Ahoj,
právě řešíme také výběr autosedačky. Malýmu je 8m a má sice jen 8 kg a sám ještě nesedí, ale do té 0+ se nevejde, tak nevím, jestli už může do té větší??? Zvažujeme mezi Maxi Cosi Priori XP a Römer King. Máte někdo zkušenost s Römerem? Je totiž trochu dražší, ale zdá se mi v podstatě stejná.
Ahoj holčiny,
nedávno jsme řešili stejný problém a nakonec koupili Römer Lord Plus. Jsme maximálně spokojení. Rozhodli jsme se pro něj hlavně proto, že už několik let vychází v testech bezpečnosti nejlíp. Taky je testovaný na boční náraz, což u nás není podmínkou a v EU ano (takže u nás koupíte i sedačky, které na boční náraz testované nejsou). Je pravda, že to dražší značka, ale za bezpeční mimísků to určitě stojí.
Ten Lord Plus má takový šikovný udělátko pro polohování pásů - nemusí se vyvlíkat a provlíkat celou sedačkou. Moc praktické.
Jinak má pětibodový pás, prací potah, polohovatelnou sedačku… Prostě prima.
Jo, koupili jsme ho přes net - fyzicky totiž takhle značka skoro nikde není (jsme z Hradce Králové a tady kolem nic
Takže jsme našli stránky, kde se dá zboží i bez udání důvodu do 14 dnů vrátit - pro případ, že by se nám nezdálo, jak tam malá sedí.
Tak přejem dobrou volbu.
Petra
Ahoj
právě jsme koupili autosedačku Bébé Confort 0-18kg asi do 4 let. Patří mezi nejbezpečnější sedačky na trhu. Cena je sice 5800.- jenže radši koupím dražší než abych si pak něco vyčítala. Hlavně se dá vozit jak po směru tak proti. Děti do 1 roku po směru sedět nemají a Jeníčkovi bude teprve 6 měsíců jenže je hodně velikej. Ze začátku jsem chtěla Römer jenže nedělají se proti směru jízdy.
Doporučuju obchod
Ajuty
Plzeňská 20, Praha 5
tel: 257 32 00 32
www.ajuty.cz
pokud chcete nějaké informace tak za zavolání to určitě stojí. Jinak ve starších diskuzích je toho spousta.Hanyna