Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@kokomo no to mam teda radost
kcemu tam to polohovani pak je kdyz pas ho skrti
ja si ted tak nak uz vybrala ale tim co jsi mi ted napsala jsem zase rozhozena
@market.s.87
no kamarádka právě kupovala dcerce novou sedačku 15-36 a prodavač jí na to upozorňoval, měla bys jí nejdřív prckovi vyzkoušet..koupili nakonec tuto www.maxi-cosi.cz/rodi-airprotect kde se ten pás přichytává i nahoře - nevím, jestli to mají všechny sedačky - my zatím jezdíme v 9-18 kg..
@kokomo ME SE PRAVE HODNE LIBI TAHLE: http://www.detske-kocarky.cz/…dadla-p-4079 LIBI SE MI PRAVE JAK JDE POLOHOVAT, ZE I HLAVA I ZADA ALE STIM PASEM TED SI NEJSEM JISTA. DO KRAMU MALYHO VZIT MUZU ALE TEZKO TAM ASI VYZKOUSIM TO POLOHOVANI
TO JESTLI MU BUDE SJIZDET ASI ZJSITIM AZ V PRAXI A TO JE ASI POZDE
@market.s.87 pokud chcete bez isofixu, tak koukněte třeba na Römer Kid, ta jde ještě více polohovat- ona má záda vůči sedáku na kloubu, takže teoreticky jde napolohovat do roviny( což samozřejmě v autě nejde) ale díky volitelnému sklonu se dá naklopit a přizpůsobit v každém autě, a máte to za stejnou cenu: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a pokud se sedačka napolohuje tak se musí posunout opěrka hlavy níže, a pak pás neškrtí
@steeve aha, dekuji mrknu tedy jeste na tuhle. no ja isofix jeste v aute nemam (myslim
) a jeste dotaz, takze kdyz usne tak muzu mu to polohovat ve spanku? i tu hlavicku?? nebo nez si tam sedna tak to musim nastelovat??
@steeve a co tahle?? to je ta jak jsi mi i ty doporucoval?? http://www.maxi-cosi.cz/rodi-airprotect
@market.s.87
tak já osobně bych sedačku bez vyzkoušení nekoupila - nikdy nevíš, jestli prckovi opravdu sedne…a v pořádném obchodě tě nechají sedačku vyzkoušet i do vlastního auta příp. mají v obchodě sedadlo, na kterém ti sedačku předvedou se vším všudy a prcka ti do ní samozřejmě posadí…
@kokomo no jenze u nas jedinej kram kde sedacky maj je od parkoviste peknej kus
a pochybuju ze tam nakou sedackuz auta maj
ale zkusim to ![]()
@market.s.87 ty sedačky 15-36 se spícím dítětem už většinou nejdou napolohovat, musí se totiž posunout dopředu a to s váhou velkého dítěte nejde, navíc jsou už připoutané a napolohování se dá udělat jen s odpoutanou sedačkou, takže opět za jízdy se spícím dítětem to nejde.
Takže je dobré to napolohovat před jízdou, pokud víme, že jedeme daleko a dítě nám usne. Při krátké cestě do školy, nebo do krámu nám dítě nesne, abysme sedačku museli polohovat.
Jo Rodi Airprotect je také dobrá, akorát vyjde dráž než třeba ten Römer a Cybex, a také je na ně většinou docela čekací doba cca 4 týdny.
@steeve a ktera z tech 3 je nejbezpečnější?? nebo jsou si v tomhle rovný? ze bych cekala mi zas tak nevadi v ty co ted mam jeste jezdit muze
@market.s.87 všechny mají 4* z bezpečnosti a na známku má Cybex Solution X- 1,9, Maxi-cosi Rodi Air 2,0 a Römer Kid 2,0, takže je to téměř stejné
Ahoj, kupovali jsem Romer King (bez iso fix), protoze mame auto, kde sice iso fix je v sedadle, ale nemame v aute treti bod na zachyceno (ani hak v kufru a pod sedadlem je duty prostor), budeme mit stejny problem pri vyberu sedacky od 18-36 kg, tj. opet bez iso fixu nebo ten treti bod uz tady neni potreba. diky
@zrub píše:
Ahoj, kupovali jsem Romer King (bez iso fix), protoze mame auto, kde sice iso fix je v sedadle, ale nemame v aute treti bod na zachyceno (ani hak v kufru a pod sedadlem je duty prostor), budeme mit stejny problem pri vyberu sedacky od 18-36 kg, tj. opet bez iso fixu nebo ten treti bod uz tady neni potreba. diky
u sedaček 15-36 kg není potřeba 3 bod, tedy ani pás TT, ani podpůrná noha, protože všechny sedačky 15-36 kg jsou navíc protaženy pásem z auta, který drží dítě a ten zajišťuje třetí bod.
@steeve Dovolím si obnovit diskuzi a požádat o radu. Dcera má přesně 14 kg, 3 a čtvrt roku. Máme Romerku 9-18 kg. Jenže potřebujeme do druhého auta druhou sedačku. Než bude mít 15 kg, tak to potrvá. Uvažuju dobře, když chci pořídit sedačku 9-36 kg? Přijde mi bezpečnější díky poutání vlastními pásy, ale třeba je to jen můj pocit. Co myslíte? Ráda bych opět Romer, příadně i jinou, hlavně bezpečnou. Moc děkuji. Lenka