Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?
Přidejte zkušenost s Cybex Juno FixNemám sice Juno fix, ale mám pallas 2 fix a taky nově jako druhou ISIS fix. obě pultíkovky, upínání naprosto stejné.
první týden jsem se to trochu učila, a šlo mi to hůře, i proto, že jsem poutala ve spěchu a stresu cestou do školky, děti se mi rasily, malej nebyl zvyklý na tento typ sedačky.
ale změna přišla, jak si zvyknul. sedne do sedačky, zvedne ruce, strčím pultík, natáhnu pás, připoutám bederní část a napnu a pak prostrčím ještě druhou část. zní to krkolomě, ale je to otázka chvilky.
co se týká upínání do auta, je to jednoduché, jednodušší než třeba u roemera safefix, kde se ještě ukotvovala noha. stačí jen cvaknout isofix.
Prosím můžu se zeptat, jestli se Vám dítě moc nepotí, když má před sebou ten pult a jestli se vejde v zimě s bundou.
Ahoj Geeno,
mám dotaz ohledně těch zaváděcích pásů. Nevím, co to je, zatím jsme sedačku poutali proti směru jízdy pomocí pásů. Stačí na tu Cybex juno-fix jen isofix nebo jsou třeba k tomu isofixu i ty zaváděcí pásy? Díky moc ![]()
@le monic píše:
Prosím můžu se zeptat, jestli se Vám dítě moc nepotí, když má před sebou ten pult a jestli se vejde v zimě s bundou.
nepotí se a vejde se i v bundě. šoupla jsem to pallasky i 4,5leté dítě a vejde se pod pult.
@Cassy25 píše:
Ahoj Geeno,
mám dotaz ohledně těch zaváděcích pásů. Nevím, co to je, zatím jsme sedačku poutali proti směru jízdy pomocí pásů. Stačí na tu Cybex juno-fix jen isofix nebo jsou třeba k tomu isofixu i ty zaváděcí pásy? Díky moc
zaváděcí jsou plasty,jsou to takové opravdu zaváděcí plastové kousky, jsou duté, zandají se mezi opěrku a sedací část sedačky, do míst, kde je isofixové oko. pak se snadno připíná sedačka, jen se nasune isofixový úchyt sedačky, takové pacičky, do těch plastových kousků a cvakne to. a to je celé.
dodává se jeden pár přímo se sedačkou, případný druhý stojí kolem 200,–? asi méně..
Ahoj Cassy25, jak píše Nataša, zaváděcí plasty jsou jen duté roury pro snazší zavedení izofixu sedačky na očko, které je v autě (pokud je jím auto vybaveno). Jde to i bez nich, ale z mých zkušeností, je to s nimi opravdu lepší.
Tak já jí pro dceru také koupila a bohužel jí zase musím poslat dál, protože malá mi klouže pod pultík a celkově se jí tam vůbec nelíbí. Koupila jsem na základě výborných testů ADACu, designově je také moc krásná, ale když někam jedu sama s malou a ona se mi na dálnici sveze pod pultík, tak je to trochu problém a sedačka je tím pádem na nic ![]()
Můžu se zeptat, co jsou přesně zaváděcí plasty. A jak přesně funguje ten isofix? Půjde Cybex Juno Fix i do fabie r. v. 2005? Děkuji za odpověď
Dobré dopoledne všem ![]()
Chtěla bych vás požádat o radu/zkušenost. Budu kupovat první autosedačku, takže jsem oboru uplně neznalá ![]()
Cybex Juno se mi fakt líbí, resp. vzbuzuje ve mně důvěru ![]()
Ovšem: mám octavii 97 a ta isofix nemá a ani nelze domontovat. Opravdu tento typ sedačky nejde bez isofixu vůbec polohovat?
Nemáte někdo změřenou potřebnou délku pásu, resp. bude pás ve staré octávce stačit? Jo a myslíte, že ten pultík jde odsunout natolik, že se tam fakt vejde dítko s 18ti kilogramy(kategorie 9-18kg)?
Díky moc!! ![]()
Ahojky holky, prosím vás, jak je to s tím polohováním Juno a Pallas? Na začátku diskuze je, že Juno se polohuje lépe, na konci, že zase Pallas, takže je to jak?? ![]()
Ahoj holky, tak jsme poprvé malého posadili do Pallasu s pultíkem (má něco přes 9 kg a 11 měsíců, sám sedí, ale ještě to musí dopilovat) a nějak nám sklouzává dolů, takže „sedí“ spíše na zádech, není pořádně opřený, ale bedra má ve vzduchu, takže to asi není moc dobré… ještě se vejde do vajíčka, ale dlouho už to asi nevydrží. Jinak pultík se mu líbí, nicméně ožužlává ho (stejně jako popruhy od manducy a cokoliv, co má při ruce - teda spíš při puse ![]()
Ahoj Hapalíci, co se týče sklouzávání pod pultík, tak u nás se to stávalo u Juno jenom když byl napolohovaný do pololehu, v sedu se to nestalo. Když jsem chtěla, aby jel v pololeže, tak jsem mu dala pod zadek menší polštářek a bylo po problému. A mám pocit, že tou dobou ještě 9 kilo neměl, nebo jen taktak. Tak to zkuste.