Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?
Přidejte zkušenost s Cybex Juno FixAhojky, tak přidávám moje postřehy a dojmy z autosedačky. Byli jsme ji odzkoušet i s prckem v krámě, ještě, že tak. Autosedačka patří sice k nejbezpečnějším, ale rozhodně ne k nejpohodlnějším. Bohužel nám to potvrdila i paní prodavačka. Pohodlní prcci se v tom rozhodně vyvztekají. My jsme malého posadili, upevnili a začal řev, jak nemohl pořádně hýbat nožičkama a jak je v tom zaplácnutý. Taky si myslím, že ve vedrech se pod tím musí hrozně potit. Takže určitě to chce vyzkoušet na vlastní kůži. Dost mě to mrzí, protože v testech je fakt na špici.
Dobrý den, dovolila bych si trochu oponovat. Ono to podle mě na jedno vyzkoušení v krámě nejde hodnotit. My jí máme už několik měsíců, sice byl od začátku syn úplně bez problémů (a to je velký čilouš), ale kamarádka jí má taky a její syn tam zpočátku být nechtě, ale do týdne až dvou si zvykl. A to pocení? No, syn se sice v sedačce teď v létě potí, ale to mi kamarádky, co mají sedačku bez pultíku říkají o svých dětech taky. Vedro, je prostě vedro, pultík nepultík. Pokud nejsou vedra, tak když je adekvátně oblečený, tak se nepotí. Takže bych se nebála ani toho, že řve, ani toho, že se bude potit ![]()
To je jen o zvyku, náš prcek první jízdu (jen kousek) absolvoval připoutaný jen pásem bez pultíku, prostě ho nechtěl a nebyla s ním domluva. Pak už to bylo OK a pultík si i sám přitahuje k sobě když do sedačky nastoupí (má rok a 3m), spí na něm, jí na něm, hraje si na něm…
@handulinda Neměla jsem možnost vyzkoušet, ale dle prodejce byla Cybex menší nez Romerka, tak jsem nakonec vzala raději tu. Přece jen sedačku dost využívám a jsou to 4tis… ![]()
Dobrý den,
mám dotaz koupila jsme si autosedačku Cybex Juno-Fix od 9-18kg a teď mě honí hlavou jak je to v létě? Jeslti nebude dítěti v tom pultíku vedro? Jde autosedačku použít bez pultíku?
Děkuji moc za rady
@Penelop Bez pultíku použít nejde. Ale pod pultíkem je docela místo, nenaléhá to na nožičky úplně (teda pokud nepoužijete zimní kombinézu, což v létě nepředpokládám
Takže vzduch pod ní proudí. Jinak, když dáte dítě do rozpáleného auta, tak se bude potit i bez autosedačky
Synek teda v létě docela v pohodě, protivnej byl, když bylo extra horko, a to já byla ale taky ![]()
Mám sice jinou, ale pultík má taky (cybex pallas). a v létě v pohodě. spocený syn při těch vedrech byl, ale stejně, jako starší, co mám 15_36kg sedačku, tj. žádný pultík.
a taky můžu potvrdit, že pultík je oblíbená hračka, sám si ho přitahuje, hraje si na něm,..
Juno fix bez pultíku použít nejde.
…jenom se vracím, po pár měsících používání Cybex Pallas - taky s pultíkem - jsme stále velmi spokojení. Malý se o něj opírá, bubnuje si do něj, je v sedačce hezky zafixovaný… Paráda, neměnili bychom! Ještě mu asi nahoru na pultík přišuju nějakou hezkou nášivku, ať ho má ještě radši
Líbí se mu totiž obrázek, který je ale na vnitřní straně, která přiléhá na bříško, takže se rozčiluje, když pultík zasuneme na své místo a obrázek zmizí
Díky - @Nataša - dobře jsi tehdy poradila ![]()
@Hapalíci není zač
, já jsem i po roce také spokojená moc, tedy, hlavně syn, a to je důležité. přesně, jak popisuješ, pultík je super kámoš. a starší brácha žárlí, že on takovou neměl a nemá. ![]()
Ahojky, uvažuji o koupi Cybex Juno-Fix 2013, četla jsem, že je možné použít i v autě bez ISOFIX, máte s tím někdo zkušenosti?
@liliannoel tak ona jde i 2012 bez izofixu, ale blby je cestování bez dítěte, musíte sedačku poutat pásy, aby necestovala po celém autě.
A neni to nějak nebezpečné bo tak? No my ji asi stejně budeme muset vytahovat z auta, jinak by nám kvuli tomu určitě u nás vykradli auto…:/
@liliannoel No, tak když udávají, že se to může používat bez izofixu, tak to asi nebezpečné není. My měli jen vajíčko a pak rovnou izofix. Takže ostatní sedačky vůbec neznám. Jen už si nedovedu představit, že by jakákoliv než izofixová byla tak bezpečná. Ale to je samozřejmě blbost ![]()
To je fakt, zase na druhou stranu když u sedačk testujou tak asi i bez isofixu, žejo? jinak by asi tak dobrý hodnocení neměla, kdyby to bez isofixu bylo nějaký blbí:) no každopádně moc děkuji:)))
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli jste stále spokojené s Cybex juno-fix. Pokud ano, když bych si chtěla autosedačku pořídit co si mám dokoupit, jakou barvu doporučujete, jak bojujete, aby dítě neklouzalo(malému je 7měsíců, neumí ještě sedět, ale vajíčko je už malé ),je tam dost prostoru pro šířku dítěte - v zimě například teplejší bunda, máte něco proti pocení - potah? Díky za odpověď