Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?
Přidejte zkušenost s Cybex Juno Fix@dosty jestli ještě nesedí…tak bohužel tahle sedačka (ani žádná jiná této kategorie) pro něj vhodná není, je to extrémně nebezpečné
Budeš se muset porozhlédnout po vajíčku z kategorie 0-18kg a nějak ten mezičas doklepat, jestliže je mu vajíčko už opravdu malé a čouhá mu z něj hlava (pokud jen nohy, tak to takový problém není).
jinak já jsem s ní stále moc spokojená, jsem ráda, že jsem vybrala jakou jsem vybrala. Barvu mám Cobblestone (taková šedočerná s červenými doplňky), ale letošní kolekce je už jiná…barva je čistě na Tvém vkusu, dělají decentní univerzální a unisex kombinace, stejně jako zuřivé modernosti pro lidi, co se vyžívají v barvách. Udržuje se každopádně dobře, potah jde stáhnout a vyprat (ještě jsem to nedělala, nebylo třeba).
teoreticky se v zimní bundě do ní vejde, ale jelikož je tam ten pultík, tak by se v ní zbytečně pařil, já to beru spíš jako výhodu, že nemusím do auta nijak nabalovat, stejně se v něm většinou zatopí a každému je příjemnější jezdit lehčeji oblečený, i tomu dítěti. Takže to, co se většinou udává jako negativ Junofix, tak já považuju naopak za velké plus.
Jejda jejda, tak to malej má spíše nohy venku, nacpané na tom plastu. Přítel se bojí, aby si nezlomil nožičky při nárazu. Vajíčko do 18kg se nám nechce kupovat kvůli penězům. On musí opravdu už 100% umět sedět? ![]()
@dosty no, mě se to zdá taky zvláštní, ale říkají, že nohy nevadí (samozřejmě nesmí patama brousit tapicíruňk
, ale tak prostě rozumně), ale hlava ano, ta nesmí přečuhovat a měla by být kousek pod okraj. To s tím vajíčkem do 18kg naprosto chápu, ale opravdu posměrná sedačka z kategorie 9-18kg je konstruována tak, že dítě musí splnit a) váhový limit b) musí umět samo sedět. Jinak by v ní klouzalo, všelijak se válelo a prostě by nefungovaly ty konstrukční bezpečnostní prvky, kterýma je vybavena.
@dosty pokud má dítě jen 7 měsíců a samo nesedí, tak ho nemůžete dát do sedačky 9-18, musí být stále v protisměru, takže pořiďte protisměrnou 0-18, a máte to stejné, jako 9-18, vydrží do 18kg, ale pro dítě bude lepší, že je déle protisměru
Jejda, jeja, samo nesedí jen chviličku. No tak jestli zatím nevadí, že ty nožky vylízají z vajíčka a hlavička není nad sedačkou tak ještě počkáme a uvidíme ![]()
@dosty Ahojky, určitě dokud nesedí, do takové sedačky nedávat! My jsme to zkoušeli na jednu kratší cestu v době, kdy sedět začal, ale protože je hubeňour, tak nám pořád sklouzával dolů, byl tam celý shrbený… Tak jsme počkali čtrnáct dní, sezení dopiloval a už jsme vesele jezdili
A nožičky mu taky z vajíčka „trčely“, moc se mi to nelíbilo, ale důležitá je hlava - aby nepřečuhovala nebo nedotýkala se horní hrany, to by bylo nebezpečné. Takže chvíli vydržte. Jinak je sedačka skvělá. A náš malý se do ní vejde i v té zimní bundě, nedávám mu ovšem tu nejsilnější, v autě není potřeba…
@dosty No, tak já jsem max. spokojená, budu pokračovat a koupím i Cybex Solution
Jinak k vašemu dotazu, psala jste, že přečnívají jen nožky. To vůbec nevadí, hlavně nesmí přečnívat hlava. Nožky přečnívají přeci pak i v těch sedačkách pro větší dítě
Co se týče barvy, je to úplně jedno, už jsem prala, jde to všechno krásně sundat, dobře se to pere, jen takové vyloženě výrazné fleky jsem předeprala žlučovým mýdlem. Když mi prcek ještě trošku prokluzoval pod pultíkem, tak jsem mu dala pod zadek polštářek a bylo
V zimě, v pohodě se vejde i se zimní bundou (je mu 25 měsíců), žádný problém. Protože jezdíme ráno do jeslí na 7 a nemám čas předehřívat auto, tak ho tam bez bundy nedávám, a upíná se dobře, prcek neprotestuje. V létě - potí se, ale v těch vedrech se v autě potí úplně každý, je tam dost prostoru, takže to pěkně luftuje. A ještě jsem dokoupila takovou speciální vložku (už nevím jak se jmenuje, nějak air něco…), tak je jaksi „3D“ takže to pod ním provětrává. A k dokoupení doporučuji zaváděcí plasty (pokud máte izofix), tam se to pak snadno nastrčí, když musíte sedačku vyndávat a zandávat.
Hezký den,
zvažujeme koupi této sedačky, ale mám dilema. Náš klučík má v roce již 11 kg a ne, že by byl buřtík (je i delší), ale není to zase vyžle. Mám trochu obavu, jestli je reálné, aby mu byla i v těch cca 4 letech - kvůli pultíku. Přecejen bych ji nerada kupovala za dva roky znovu. Naše starší dcerka je jeho opak, má ve čtyřech letech asi těch 18-19 kg, tak nemám mimčem s touto váhou zkušenost. Co myslíte?
Díky.
Eliška
Eliška F. tak pokud bude mít víc jak 18kg dřív jak ve 4 letech, tak stejně bude muset do větší sedačky ![]()
Mě starší dcera vydržela v sedačce 9-18kg do 4,5 roku, mladší tam vydržela skoro do 5,5 let a syn jenom do 3 let a 3 měsíců. Na věku bych řekla, že záleží u těhle sedaček nejmíň, důležitá je váha a výška
Máme taky tuto sedačku. Dcera měla v roce 10.5 kg, v 19 měsících má 12 kg. Nepredpokladam, ze by ji sedačka vydržela do 4 let. Většinou se děti přesouvají do sedačky 15-36 kg kolem 3 let.
Pokud chceš, aby ti sedačka vydržela déle, tak bych šla do teto:http://www.malvik.cz/…ld-Line-2014.
Naše malá ji mela dobrou už v 10 měsících, ale máme na ni v autě moc krátký bezpečnostní pás a dá se mírně na rozdíl od Juno fixu polohovat.
Moc děkuju, já jsem nad tím tak přemýšlela, že o věku se mluvit moc nedá v případě našeho synka, ale šlo mi o to, jestli mu nebude těsná třeba moc brzy. Přecejen ten pultík je takový nevyzpytatelný.
Tak aby se tam chuderka moc netlačil. Chtěli jsme Britaxe, jak má starší dcerka, protože jsem s ní dost spokojená a v Britaxu jsme „jeli“ od vajíčka, ale v té cenové kategorii mi chybl Isofix, tak se mi zalíbila Juno.
Ještě jednou moc díky.
Eliška F. já si myslím, že do těch 15-16kg tam určitě vydrží a potom může jít do větší ![]()
Moc díky! No to právě už nechci do těch 36kg. Britaxku máme do 36 kg a už teď mám u dcery pocit, že za čas budeme muset sedačku řešit, protože mi připadá, že jí úplně nesedí. Navíc dobrá životnost sedačky 10 let nevydrží a stejně bysme za čas museli kupovat novou. Koukala jsem na Evolvu, ale nakonec se mi víc zalíbila ta Juno. Úplně nejradši bych popravdě švédskou Besafe, ale to už je v tuhle chvíli mimo naše možnosti
.
No, doufám, že aspoň ty 4 kg to vydrží
. Doma by mne asi zatkloukli do země, protože jsem si prosadila dražší sedačku a jakmile za čas přijdu znovu, že potřebuje klučík další, tak je omejou
.
Díky moc!
Určitě vydrží a je dělaná až do 18kg, tak by měla vydržet i těch dalších 7 ![]()