Autosedačky 2 děti dva roky od sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
28.2.21 15:15
@NinaU. píše:
@Janli
Isofix je normované zařízení a je to pořad stejná věc, jediný rozdíl muže byt v tom, ze některá auta mají integrované plastové navadece, ale isofix jako takový je pořad stejný.

Problem je, ze pro nektere isofixove sedacky 9-18 je potreba oko v zadnu sedacce na douchyceni. Do techto aut pak jdou jen isofixove s nohou, ale ty jsou zase mohutnejsi.

@veselamuchomurka Vypnout jdou tak maximalne airbagy (a zase jen u nekterych aut). Isofix bud je nebo neni, otazkou je, zda treba je na dvou sedackach nebo jen jedne, nektera auta maji na vsech trech zadnich apod.
Sedacky proti smeru jizdy 9-18 jsou sice bezpecnejsi, ale ne do kazdeho auta se vlezou, protoze jsou na pristor narocnejsi. Taky kazde dite protismer nezvlada (nejtere zvracj, jine rve, ze nevidi na rodice nebo nevidi ven apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 20:48

@Svistice
To oko se jmenuje Top Tether a s isofixem nemá nic společného, kromě toho, ze některé sedačky pro upevnění vyžadují obojí a to především z důvodu omezené nosnosti isofixu.

Jinak to, ze dítě v protismeru nevidí ven nechapu - vidí přece ven z bočního a zadního okna. Možná toho vidí víc než po směru. Zbytek se řeší zrcatkem. A to ze se jim děla spatne, takových děti je zlomek, většinou to totiž není protismerem, ale obecně jízdou v autě.
Ano, protismerky do 18 i 25kg vyžadují více prostoru, ale vzhledem k až 5× vyšší bezpečnosti je to snad úplně to nejmenší, co bych řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.2.21 20:59

@NinaU. Pokud má někdo krátkou fábii nebo jakékoliv menší auto, případně řidič/spolujezdec má 190 a potřebuje mít sedadlo vzadu, tak tam prostě protisměr nenarve.
Add koukání ven - zase záleží na typu auta + konkrétní sedačce (a jak jde polohovat). V některých jsou ty děti prostě utopený. Občas vídám v okolo projíždějících autech děti vykloněné z pásů, protože prostě chtějí vidět z okénka.

Top Tether má právě s isofixem dost dočinění. Pokud ho sedačka vyžaduje a auto ho nemá, dost se ti smrskne výber isofixových sedaček. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 21:10

@Svistice
Toto nemá smysl řešit - kdo chce, hledá způsoby, dal to znáš.
Protismerek na isofix je dost, těch na pasy ještě víc. Některé jsou i poměrně kompaktni. Bohužel to tu není známe ani populární, protože lidem je to jedno nebo jim to nedochází, nevím.
Jeste k tomu TopTetheru - drtivá většina protisměrných a otocnych sedacek ho prave k instalaci nevyžaduje. Naopak dost posmerek do více jak 18kg na iso ho vyžaduje. Prave kvůli nosnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.2.21 21:21

@NinaU. My třeba protisměrku 9-18 zvažovali, ale když jsme isofixovou zkoušeli do kombi fábie r.2004, tak jsme se prostě před těmi sedmi lety pohodlně nevlezli. V té době ale tady ty protisměrky teprve začínaly, takže výběr byl malý a na pásy tenkrát snad nebyla žádná (nebo pokud byla, tak nám to motání pásy nepřišlo moc praktické).

Edit: Když jsem psala o tom oku, tak jsem měla na mysli samozřejmě posměrné sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 21:28

@Svistice
No tak já takové auto ani nepovažuju za rodinné, máme otočnou v i30 a je to celkem těsné. Ale proste bezpečnost především, obzvlášť v dnešní době na silnicích.
Přijde mi ale zcestné ihned protismer zavrhovat, když dneska už je to velmi dostupná cesta.
Ale samozřejmě, nikomu to nenutim, je to každého věc a každého rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.21 21:29
@NinaU. píše:
@Svistice
Toto nemá smysl řešit - kdo chce, hledá způsoby, dal to znáš.
Protismerek na isofix je dost, těch na pasy ještě víc. Některé jsou i poměrně kompaktni. Bohužel to tu není známe ani populární, protože lidem je to jedno nebo jim to nedochází, nevím.
Jeste k tomu TopTetheru - drtivá většina protisměrných a otocnych sedacek ho prave k instalaci nevyžaduje. Naopak dost posmerek do více jak 18kg na iso ho vyžaduje. Prave kvůli nosnosti.

Můj manžel má dva metry a velká protisměrná sedačka se za něj prostě nevešla. Obě děti mi v protisměru od roku a půl brečely. Můžeš mi říct, co je bezpečnýho na jízdě autem, kde řidič nemá prostor na nohy na pedálech a nemůže rychle reagovat a do toho mu dítě za zády řve jako tur? Nehledě na to, že nebudu dítě dávat do protisměru, aby muselo sedět hodiny s nohama skrčenýma nebo vyvrácenýma do boku. Nebudu jim ničit klouby, fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.2.21 21:33

@NinaU. Ty takové auto možná nepovažuješ za rodinné, ale spousta rodin je ráda, že nějaké takové vůbec má a větší/modernější/víc in si zvlášť v době, kdy je ženská doma s dětma, dovolit nemůže.
Takže se prostě musí dělat kompromisy, i když to není úplně to, co by si člověk přestavoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 21:37

@Janli
Já se nebudu hádat o tom, jestli to je nebo není bezpecne za různých okolnosti, to si musí vyhodnotit každý sám. Obecně to je až 5× bezpečnější - samozřejmě je myšleno při pripadne autonehodě. Pokud nechápeš proč, doporucuju opakování fyziky.
K těm nohám - záleží na konkrétní sedačce, ale většině děti je příjemnější mít nohy poskladane, než třeba několik hodin svesene dolu. Jak to ničí klouby prosimte?
Edit.: máme Mondeo a 2m si před otočnou sedačku na iso s opernou nohou sedne bez sebemensiho omezení. Tak možná řešením by bylo větší auto?

Příspěvek upraven 28.02.21 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 21:38

@Svistice
Pořad to ale nevyvrací to co píšu - je to bezesporu bezpečnější. Jen to z nějakého důvodu lidi nechtějí slyšet.
Doporučila bych skupinu na FB Děti proti směru, ale nemyslím si, ze tady má osvěta smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.2.21 21:44

@NinaU. Do mondea se mi manžel nevešel ani bez sedačky. Jednoduše a prostě, nechci protisměrnou sedačku, její nevýhody převažují. Není to jediný správný řešení.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.2.21 21:45
@NinaU. píše:
@Svistice
Pořad to ale nevyvrací to co píšu - je to bezesporu bezpečnější. Jen to z nějakého důvodu lidi nechtějí slyšet.
Doporučila bych skupinu na FB Děti proti směru, ale nemyslím si, ze tady má osvěta smysl.

Já nepopírám, že je to bezpečnější.
Taky jsem chtěla protisměrnou, moc se mi líbil otočný Römer. Ale pokud nemám na to koupit si nové větší auto, tak co? Budu chodit pěšky? Nepořídím si děti? Zadlužím se?
Pokud mi batole bezmozek bude v určitém typu sedačky řvát nebo blít a v jiné stejné kategorie se s ním bude dát jet déle jak 5 minut na nákup, tak prostě holt musíš slevit z nároku na bezpečnost (nebo můžeš jezdit na dovolenou třeba MHD nebo taky nemusíš jezdit nikam, že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 21:48

@Janli
Ano, nechceš, ale pro to hned vyvracis jinym a doporucujes tady zcela průměrnou posmernou sedačku?
A do Mondea, jednoho z největších aut střední třídy, se ti dvoumetrovi chlapi vejdou za sebe i dva, vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 21:50

@Svistice
Tomu rozumím, mě jen trochu štve, ze to hned lidi zavrhují a ti, kteří tomu nejsou z různých důvodu nakloněni to pak často vymlouvají ostatním.
Chapu, ze to není pro každého, ale je dobre tu osvětu šířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.2.21 22:08

@NinaU. Každý má nějakou zkušenost. Můj švagr je fakt posedlý bezpečností, cena nehraje roli. Když pořizovali sedačku 9-18, tak strávil asi 14 dní zkoumáním všech možných dTestů a jejich evropských obdob. Tenkrát vycházely nejlépe pultíkové, tuším Cybex. Hrozně to propagoval, jak je to super. Jezdili s dětmi jen k doktorovi, na nákup a k babičkám, všechno do 15 minut autem. Pak vyjeli někam za známými 100 km na chatu a děti po 30 minutách v autě řvaly, jak tam byly utemovaný bez možnosti se trošku protáhnout, upocené. Cesta očistec.
Hned po návratu šly autosedačky z domu a koupil jiné bez pultíků. Sice měly o půl hvězdičky v bezpečnosti míň, ale je cesta na dovolenou na Slovensko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí