Autoškola - Vaše největší průsery při jízdách?

Niky147
4.8.24 00:47

Autoškola - Vaše největší průsery při jízdách?

Ahojky všem,
za měsíc dělám závěrečné zkoušky z autoškoly, a tak mě napadlo, že bych založila vlákno na téma největších chyb při jízdách v autoškole. Každé diskuzní fórum řeší převážně závěrečné jízdy, takže bych to chtěla především hlavně odlehčit, protože ruku na srdce, málokomu ty jízdy jdou prostě jako po másle, a ty chybky jsou normální, od toho je to škola, člověk se řídit stejně naučí až po získání řidičského průkazu.. :D
Na co si vzpomenu z mých jízd - Byla jsem velká kamarádka s obrubníky, díky bohu nikdy ne s kontaktním závěrem. :) Na kruhovém objezdu jsem měla v úmyslu na něj vjet, ale auto, které vypadalo, že odbočuje, jelo dál, takže to instruktor nehezky zahamtl, a já si od té doby dávám ještě větší pozor, a to i přes to, že to nebyla úplně má vina, ale víte jak to je. No a to z těch poslednějších jízd - blížím se před světelnou křižovatku s úmyslem řadit se do pruhu s odbočením vprao. Dávám pravý blinkr, ale přesto jsem bůhví proč najela úúplně doleva. :lol: Instruktor na mě: „Tak to mi teda vysvětli, cos tam chtěla dělat“ :P Je to těžký pohodář, zpětně jsme se tomu zasmáli, protože já sama nevěděla, proč jsem to udělala. :P
No, zase tak vtipné zážitky to nejsou, o to víc mě zajímají ty vaše. :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1843
4.8.24 06:11

Držím palce, ať to máš zdárně za sebou!

Já bych se zaměřila v autoškole, ať tě hlavně naučí dobře parkovat. U mě na to instruktor prděl a ač jezdím 15 let s jedním malým ťukancem (nedobrzdila jsem na ledu-dojížděla jsem pomalu na semafor), tak z parkování, i když mám auto s kamerou a pípáním, jsem opocená.

A jedna důležitá rada - až budeš v provozu mít pocit, že už umíš řídit, tak si dej z každé strany virtuální políček - mít pocit, že umím řídit je nejbližší cesta k pořádnému průšvihu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
4.8.24 07:10

Já osobně fakt nic, řídit mi šlo od první lekce bez problému.

Ale manžel učí a když to kolikrát vypráví, jde člověku hlava kolem.
Ale… Holka měla zkoušky a jela relativně ok. Dojeli ale na křižovatku, kam ještě vjíždět neměla a tak ji manžel chtěl pomoci tím, že ji šlápne na spojku aby se nemohla rozjet. Ta trubka začala po autě komentovat, že ji ta spojka nefunguje, že zůstala dole a nemůže se rozjet… No komisař ji samozřejmě vyhodil, s manželem se ale znají tak to bylo bez nějakých zbytečných keců… Dále si vzpomenu na kluka, co ten řidičák dělal snad na desetkrát, protozě vylital několikrát z testů i z jíst. No ale protozr mu maminka koupila starý BMW, tak jezdil i bez řidičáku, protože machr, žejo. No u zkoušky si neuvědomil kde asi je a šup levej loket na okýnko a pravou ruku nahoru… No taky opětovně letěl… 😁 😁 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.24 07:21

Pro mě byla smrt parkovaní pozadu 😂 I při závěrečkách mi učitel prstíkem ukazoval jak moc otocit volantem..naštěstí jsem se to po měsíci v provozu naučila. Sice jen svoji Fabii, ale jak dostanu manželovo SUV, tak jsem celá opocená 😂. Jediné, co bxlo trochu úsměvné byla první jízda. Myslela jsem si, že budeme jezdit někde po vesničkách, ale pan instruktor potřeboval na zahrádkářský trh na sazeničky zelené papriky do nejrušnějšího města v okolí a ještě do centra v té největší špičce😂 Kupodivu to byla krásná jízda. Dokud jsem neměla přijet k závoře na parkovišti a zmáčknout ten čudlík.. No instruktor si musel vystoupit a k závoře dojít, protože jsem stála takové dobré tři metry od něj… Problém s tím mám někdy dodne. Kolikrát visím z okýnka a natahuju se jak blázen :palec:

• Citovat
  • Upravit
13998
4.8.24 07:43

V rodném městě je u náměstí jednosměrka, instruktor mě nechal ať jedu dle svého uvážení, tak jsem chtela jet do ni v protisměru 😅 ale nebylo to u zkoušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
4.8.24 08:06

Já dělala autoškolu v Praze ještě za hlubokého socíku. Byla to tenkrát snad druhá jízda v běžném provozu. No a před školou na Žižkově tam instruktor nabral nějakou známou a že jí mám odvézt do Dejvic. Teda přes celou Prahu v odpolední špičce. No byl to horor. Ale s pomocí Boží a všech svatých jsem tam dojela bez větších karambolů. Ale byla jsem vyklepaná hrozně. A pak se mi stalo, že jsem jela a byl tam v ulici zábor, nějaká ohrada s vjezdem. A na té ohradě na rohu byla značka zákaz vjezdu. Tak jsem jela, jakože to projedu kolem, a on dupnul na brzdu, že kam si myslím, že jedu. No, ta značka neplatila do té ohrady, ale do té ulice. Nakonec jsem řidičák stejně neudělala. Nechtělo se mi dokupovat jízdy a sama jsem usoudila, že není nutné zvyšovat smutné statistiky dopravních nehod tím, že se budu motat na silnicích i já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18733
4.8.24 08:13

Mám jízdy z Prahy a vlohy na řízení. Jediný co jsme se pohádali Resp já na instruktora rvala co si mysli :oops: no prý mám jet dopravně rovne. Což znamená po hlavní, která odbocovala. Já jela rovne, on ze jsem měla zahnout. No vystoupila jsem mu z auta at si jede sám :mrgreen: btw na zkoušce při parkování se me komisař snažil navest at zaparkuju na žlutým krizi u vjezdu, pak byly takové vyjezdene cesty od domu s hodně rozpadlym asfaltem, ale měli přednost z prava. No a ze kruhac nebyla tvoje chyba :think: ty jsi řídila a nedala jsi přednost na kruhaci :nevim: pokud jede auto na kruhaci a nedá blinkr tak proste musíš počítat, ze pojede dal. Předvídání je jedna z hlavních věci co musí řidič zvladat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky147
4.8.24 08:20

@hospodki souhlasím, měla jsem víc vnímat, už si na to dávám velký pozor.

• Citovat
  • Upravit
18733
4.8.24 08:32

@Niky147 a zajimavost. V Chorvatsku mají i malé kruhace dvouproude a to je teprve o hubu když ti vnitřní najednou vyjíždí a ty s tím musíš počítat a dat přednost. Na to nejsem od nás zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14781
4.8.24 10:02
@Niky147 píše: Více

Aha, tak on neblikal? Já právě myslela, že ano. Mně se stalo (ne v autoškole), že jsem stála na stopce, hlavní silnice vedla rovně, kolmo na silnici, po které jsme přijela. Chtěla jsem odbočit doprava. No a zleva po hlavní přijíždělo auto a blikalo doprava. Tak jsem chtěla vyjet, ale to auto pokračovalo v jízdě rovně. Naštěstí jsem mu tam nevjela. Ale bylo to hodně nepříjemné.

Jinak při jízdách v autoškole jsem žádné potíže neměla. Ale neučil mě parkovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky147
4.8.24 10:12

@Janča6 Pokusím se to lépe rozvést. Auto neblikalo, nicméně výrazně zpomalilo před jiným výjezdem, a proto jsem si myslela, že na blikačky prostě kašle a odbočí na dřívějším výjezdu, tak jsem tam pomalu najela, ale on v ten moment na to dupl. Takže má blbost byla ta, že jsem se lépe nepřesvědčila, vůbec jsem tam neměla jezdit. :)

• Citovat
  • Upravit
14781
4.8.24 10:19
@Niky147 píše: Více

Jo jasně, asi přemýšlel, jestli tam odbočí, a pak se rozhodl, že ne. Tak jsi poučená pro příště :)

A já už se taky někdy bojím důvěřovat blinkrům. Protože když jsem tu svoji situaci později s lidmi rozebírala, nejspíš by to bylo bráno za moji vinu. Zvlášť pokud by mi nikdo nedosvědčil, že to druhé auto skutečně blikalo. Takže k blinkrům čekám také na zpomalení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18733
4.8.24 11:10

@Niky147 No ono třeba u nás je kruhac dost rozbity takže taky je třeba zpomalit a vyhnout se diram, tak to muže svádět. Stane se, jsi poucena. Takových situaci bude ještě plno. Nám tenkrát instruktor říkal, ze řidičem je člověk až cca po 10 tis km do te doby stále začátečník. Já třeba hodně kvituju když si daji na auto Z. To si dávám větší pozor a jsme ta to rada. Nějaký baby on board me absolutně netankuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
4.8.24 13:18
@hospodki píše: Více

Jo, já si po par mesicich připadala ze už to mám v malíku a pak následovalo par těsných situaci, kde se ukázalo, kde je pravda. 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14781
4.8.24 13:25

Ja si celkem verim az ted. 15 let od ziskani ridicaku a cca 12 let jezdeni. Driv jsem jezdila celkem malo, ale za posledni 2 roky jsem se vyjezdila, kdyz jsem “litala” s dcerou po doktorech. I manzel si vsiml, ze mi to jde mnohem lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze