Averze tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35348
12.8.19 08:36

Úplně mi to připomíná film - Příšerná tchyně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.8.19 08:37
@Anonymní píše:
Ahoj, dávám anonym pro jistotu, nikdy clovek nevi kdo si to precte. Potrebuju poradit. Mam averzi na svou tchyni. Nez jsme se s manzelem poznali, byl celkem dlouho sam a extremni mamanek. Volal si s maminkou i 20× denne! Rikal ji uplne vsechno. Dle jeho slov protože nemel co delat. Pak jsme se poznali, pak me představil rodicum a to probihalo fakt uplne v pohode, teda aspon ja jsem si to myslela. Tchyne samozdrejme manzelovi furt volala s blbostma (co dela, jak se ma apod), ja jsem rekla, ze by se to mohlo trochu omezit, ze mi to neprijde zdrave. Omezilo se to. Pak jsme byli pozvani na obed a byli jsme s manzelem trochu pohadani a ona to na nem poznala a vypacila z nej, ze jsme se pohadali (bezna hadka) a zacalo peklo. Tchyne me najednou zacala ignorovat (nenapsala, nezavolala) proste jsem nechapala o co jde. Neresila jsem to. Manzelovi porad volala, psala, jestli je vse v poradku, ze ma o nej strach, ze z toho vubec nespi (do prcic, to jsem nejakej demon?) a at si sporuje penizky na svuj pisecek, at kazdej platíme zvlast apod. To me zvedlo tlak a rekla jsem manzelovi ze takhle teda ne, at mamince vysvetli, ze se do nasich zalezitosti nebude plest (co je doma je nase věc) a konecne ae prestrihne pupecni snura. Ona zacala brecet ale rekla ze to teda bere, ze to chape, ze mame vlastni život a ona se do toho nemuze plest. Fungovalo to asi dva mesice a pak manzel prisel o praci a strhla se dalsi lavina - denne telefonaty, jestli uz ma praci, x naposilanych nabidek s pracovnima pozicema. Mlcela jsem. Pak opet hory telefonatu a zprav co dela, jak se ma, jestli je u nas vse v poradku, jestli si dosel na pedikuru a me uz se zas chtelo blejt. Tak jsem ji zavolala a rekla, ze manzel je dospeli, at se k nemu nechova jako k malymu decku, ze mi to leze na nervy a odpuzuje me to a at se laskave furt neplete do naseho zivota. Ona mi řekla, ze kvuli me ji manzel uz nevola tolik co predtim (meli jsme nastaveno z 20 krat denne na 2× v tydnu) a ze je tlustej jak ho krmim a takovy hovadiny. Probehla hadka, zase jsme se ignorovali. No a ted jsem otehotnela a zase peklo. Nejdriv me zhanila, ze nechci kojit, ze co jsem to za matku, pak stokrat volala a presvedcovala at nemame kocar doma a korunu tomu dala, kdyz rekla, ze az se deti narodi, tak se k nam pristehuje tak na týden a bude mi pomahat a tak. Pritom jsem ji predtim rekla, ze u nas je na navsteve a at si sedne a nic nedela (prijeli na kafe a ona bezeslova zacala hrabat v mim pradle a prerovnavat mi ho s tim, ze se citi nevyuzita a nechce jen sedet a povidat si). Tak jsme s manzelem rekli jasne NE! Ona se urazila a pak za mými zady volala manzelovi a zacala ho navadet at si taky trochu prosadi svuj nazor a pohada se semnou kvuli ni, ze ona ma zkusenosti a pravdu. Holky, co mam delat? Cokoliv ji reknu ja, to ignoruje, kdyz ji to rekne manzel, tak to funguje ale jen chvili. Ja si na ni vzpomenu a uz se mi otvira kudla v kapse. Uplne nejvetsi deprese na me jde az budou deti, to se s ni budu hadat furt protože se kvuli vsemu urazi a nerespektuje, ze jsou to nase deti, nase vychova. Uz nemam chut se s ni ani vídat jenze manzel je z toho smutny. Ja fakt nevim co delat, jen se bojim, kdyz se budu pretvarovat, tak jednou vybouchnu a bude rachot. Jak ji vysvetlit aby to konecne pochopila a prestala si nafukovat hubu a navadet proti me manzela? Diky moc.

Tady je snad každá druha tchýně praštěná 8o…Doufam ze ja takova nebudu a budu jako moje máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 08:43
@brisco píše:
Teda červená růžičko, Ty jsi teda koupila psychopatku 8o :hug:

A to jsem se těšila ze má muž sestru ze si dáme vinko a tak nějak na pohodu..jsem ještě netušila co mě ceka. Ona je někdy presladka na mě - ale je to neupřímne - divne. Kamaradka mi nedávno řekla ze je jako exmanzelka která ceka ze se ji vrátí domu k ni a dětem manžel. A mě to tak najednou přijde taky. Podotýkám ze můj manžel nebyl nikdy dřív ženatý a nemá deti - já jsem nechtěla muže se závazky. Jsem ovšem netušila co mě ceka s jeho rodinou… nicméně on je skvělý otec i manžel, ano má chyby alw to já taky a uklidnuji se tím, ze lepší když jeho rodina je mimo a on super než když by tomu bylo naopak. Já mívám stavy s nimi vycházet a snažit se, ale ony mne mezi sebe neprijmou. Jen na oko a pak jak jsem psala - když můžou hned mi daji nůž do zad. No což už s tím. Nenadelas nic. Jsem třeba mluvila se sestrou - ona presladka / naivně jsem si myslela ze když máme deti ze by to mohlo být lepší, a v závěru v te době měla u sebe na víkend ex a ta pak psala mému muži ať se vzpamatuje jakou má skvělou rodinu a ze si toho nepovažuje. S ex podotýkám vycházejí až teď po rozchodu - s ex manžel nebyl ženatý a nikdy s ni nebydlel jen u sebe prespavali a nemají ani deti. Bylo opakovane to ze ex byla u nich doma na víkend i j mamky nebo i mezi příbuznými a manželovi to tajili… hele toho je fakt strašne moc. Už o tom psát nebudu, protože se v tom nechci moc nabrat. Ničemu to nepomůže. Prosím o ponechání anonymu. Jinak mějte se krasne a ať mate vztahy tak nějak na pohodu. V rámci možnosti se snažit ale když to nejde, tak to holt nejde. Nekazit si život, být slušná a žít si po svém

• Citovat
  • Upravit
35348
12.8.19 08:44
@Annabela11 píše:
Tady je snad každá druha tchýně praštěná 8o…Doufam ze ja takova nebudu a budu jako moje máma.

Jenže tohle je i vina toho chlapa, už dávno měl mámě říct, že je dospělý chlap, který žije svůj život a není třeba každý prd rozebírat. Ona je na to zvyklá a najednou přijde žena, která jí to nabourává a ještě si dovolí něco namítat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 08:46

Jinak s manželem máme x deti… manžel od rodičů nikdy nic nechtěl a vše si vydřel sám - bydlení sehnal atd jen aby to nevyznelo - s ex nejsou spolu 15let a se mnou je 13let

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 08:51
@arinecka píše:
Jenže tohle je i vina toho chlapa, už dávno měl mámě říct, že je dospělý chlap, který žije svůj život a není třeba každý prd rozebírat. Ona je na to zvyklá a najednou přijde žena, která jí to nabourává a ještě si dovolí něco namítat :nevim:

Ano. Je to těžké, ale záleží strašne na muži. Já neříkám volat striktně 2× tydne, ale je na něm co vše mamce řekne/ neřekne… navíc jde to j slušně - ona se urazí naštve brečí nebo vydira ale to už je její boj. Primarne je důležitá snaha na obou stranách. Snacha se má snažit vycházet a tchyně taky. Obě miluji muže - každá jinak. Sama mam syna a zarekla jsem se, ze zbrojit proti jeho pritylekyni proste nebudu. Je to jeho život a nechci aby zůstal sám. Ať si vybere spravne co jemu vyhovuje. Nepohodne se občas každý. Jakmile budou mít navíc deti, tak pro mě to proste bude jako dcera. Když bude mít rozdílný názor ať má. Slušně se k sobě ale chovat musíme. Obě. Mě se v tomhle libi nasi. I když tam je to taky- táta není syna a má ho z mého manžela. Sami si volají, posílají maily, smejou se… dokonce občas je manžel u našich i beze mě.

• Citovat
  • Upravit
35348
12.8.19 09:12
@Anonymní píše:
Ano. Je to těžké, ale záleží strašne na muži. Já neříkám volat striktně 2× tydne, ale je na něm co vše mamce řekne/ neřekne… navíc jde to j slušně - ona se urazí naštve brečí nebo vydira ale to už je její boj. Primarne je důležitá snaha na obou stranách. Snacha se má snažit vycházet a tchyně taky. Obě miluji muže - každá jinak. Sama mam syna a zarekla jsem se, ze zbrojit proti jeho pritylekyni proste nebudu. Je to jeho život a nechci aby zůstal sám. Ať si vybere spravne co jemu vyhovuje. Nepohodne se občas každý. Jakmile budou mít navíc deti, tak pro mě to proste bude jako dcera. Když bude mít rozdílný názor ať má. Slušně se k sobě ale chovat musíme. Obě. Mě se v tomhle libi nasi. I když tam je to taky- táta není syna a má ho z mého manžela. Sami si volají, posílají maily, smejou se… dokonce občas je manžel u našich i beze mě.

Přesně tak, je na něm, co mámě řekne, nebo ne ale mělo by to zůstat jen mezi nimi. Tyhle boje jsou akorát o nervy a nikam to nevede. Fakt by to chtělo si promluvit, domluvit se na nějakých pravidlech, kompromisech atd. Jinak to nepůjde a snaha prostě musí být na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102777
12.8.19 10:43
@Annabela11 píše:
Tady je snad každá druha tchýně praštěná 8o…Doufam ze ja takova nebudu a budu jako moje máma.

No, me by zajimalo jak muze byt takove procento tchyni desných, kdyz vsechny snachy jsou tak úžasné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 10:49
@j.a.n.i1 píše:
No, me by zajimalo jak muze byt takove procento tchyni desných, kdyz vsechny snachy jsou tak úžasné :think:

Jako pokus o vtip dobry, ale vezmi si, ze starim vystupuji do popredi horsi vlastnosti a zmensuje se sebeovladani, podivej se na Zemana. :lol: A navic moje tchyne se nejak netouzily ukazovat v lepsim svetle, protoze vztah se synem mely jisty a ja jsem jim spis prekazela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 10:52
@j.a.n.i1 píše:
No, me by zajimalo jak muze byt takove procento tchyni desných, kdyz vsechny snachy jsou tak úžasné :think:

Já třeba netvrdím, ze všechny snachy jsou úžasné, ale ze se musí snažit obě strany. Někdy je to ale těžké, zejména když syn vyrůstá s matkou a sestrou sám a ony si z něho udělají partnera, nebo když otec v rodině je, ale matka se upne na syna. Nebo když matka nemá svůj život a svoje kamarádky apod. Psát v případě zakladatelky denně synovi 20sms a ještě volat, proste na to není čas, pokud mas svůj život. Nebo přijít a prerovnavat prádlo doma - jak popisovala, osobně ať mají uprostřed třeba na… je to jejich věc. Zavolám dopredu kdy se mužu zastavit nebo zda přijedou oni, kdy by jim to vyhovovalo a zeptám se, zda mohu pomoct, nebo ať řeknou sami kdykoliv, ze pokud nudu moct tak pomůžu. Ale zase neuznávám ani to zneužívání - proste pokud nemůžu tak se omluvím ze nemůžu. Není povinnost za každou cenu se snažit když budu vyrizena. A to samé oni. Chce to toleranci a snahu. Pokud se lidi mají rádi a nejedou jen na sebe, tak se to zvládnout da. Nesmí přijít boje kdo z koho a vyber si vyber si a já te druhé úkazu. Chovat se tak jak kdyby to bylo naopak bych to chtěla já.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 10:55
@Anonymní píše:
Jako pokus o vtip dobry, ale vezmi si, ze starim vystupuji do popredi horsi vlastnosti a zmensuje se sebeovladani, podivej se na Zemana. :lol: A navic moje tchyne se nejak netouzily ukazovat v lepsim svetle, protoze vztah se synem mely jisty a ja jsem jim spis prekazela.

Jistě, sebrala jsi jim syna a bratra, pokud má sourozence. Jim se žilo dobre do te doby, dokud jsi nepřišla ty. Najednou on je chudák a vzhledem k tomu, ze mate deti, tak vůbec. Ale ono je přirozene ze se deti od rodičů trhnou a mají svoje rodiny. Holt to není jako dříve.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 11:27

Jeste k dokresleni me tchyne pridam vtipny zazitek z porodnice. Vzkazovala jsem manzelove mame pres manzela, at dorazi do porodnice ve 14:30, protoze se to jevilo jako nejprihodnejsi cas, kdy byval syn spokojen a nasycen. A snad se podari tam pobyt necelou hodinu. Ten den bohuzel syn ve 14 sabotoval kojeni a spal, ve 14:30 prisel manzel se synem a bez tchyne. Ta dorazila az v 15, prestoze mela ten den nahodou dovolenou a bydli asi 10 minut pesky od porodnice. Syn chtel vozit vozik s miminem, tak jsme spolu po chodbe jezdili tam a zpet, tchyne se usadila vedle meho manzela, a kdyz jsem jela kolem a otacela se zase zpet (jezdili jsme cca 20 m tam a zpet), slysela jsem, jak rika manzelovi, ze nevypadam zas tak hrozne, teda ve srovnani s temi ostatnimi matkami :mrgreen:, mela jsem male bricho a pred porodem jen o 7 kg vic. No a pak bylo 15:20, syn zacal rvat hlady, tak jsem oznamila, ze musim jit kojit a rozloucim se, tchyne vyskocila a zacala tvrdit, ze potrebuje jen utisit, chmatla ho za zavinovacku a zacala s nim kvedlat zleva doprava, ja jenom nevericne zirala, rval samozrejme jeste vic, manzel se synem se rozloucili a po nekolika urgencich odchazeli sami, ona odmitala odejit a klepala mi s miminem a az byl jeji syn uplne na konci chodby, pronesla: No podivej, oni na me ani nepockaji, vztekle mi rekla, ze se sejdeme zase teda v parku ( k nam domu nechodi) a odkvacila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 11:33
@Anonymní píše:
Jeste k dokresleni me tchyne pridam vtipny zazitek z porodnice. Vzkazovala jsem manzelove mame pres manzela, at dorazi do porodnice ve 14:30, protoze se to jevilo jako nejprihodnejsi cas, kdy byval syn spokojen a nasycen. A snad se podari tam pobyt necelou hodinu. Ten den bohuzel syn ve 14 sabotoval kojeni a spal, ve 14:30 prisel manzel se synem a bez tchyne. Ta dorazila az v 15, prestoze mela ten den nahodou dovolenou a bydli asi 10 minut pesky od porodnice. Syn chtel vozit vozik s miminem, tak jsme spolu po chodbe jezdili tam a zpet, tchyne se usadila vedle meho manzela, a kdyz jsem jela kolem a otacela se zase zpet (jezdili jsme cca 20 m tam a zpet), slysela jsem, jak rika manzelovi, ze nevypadam zas tak hrozne, teda ve srovnani s temi ostatnimi matkami :mrgreen:, mela jsem male bricho a pred porodem jen o 7 kg vic. No a pak bylo 15:20, syn zacal rvat hlady, tak jsem oznamila, ze musim jit kojit a rozloucim se, tchyne vyskocila a zacala tvrdit, ze potrebuje jen utisit, chmatla ho za zavinovacku a zacala s nim kvedlat zleva doprava, ja jenom nevericne zirala, rval samozrejme jeste vic, manzel se synem se rozloucili a po nekolika urgencich odchazeli sami, ona odmitala odejit a klepala mi s miminem a az byl jeji syn uplne na konci chodby, pronesla: No podivej, oni na me ani nepockaji, vztekle mi rekla, ze se sejdeme zase teda v parku ( k nam domu nechodi) a odkvacila.

Mého muže se mamka ptala kolik kg jsem už přibrala (když spolu mluvili telefonem a neviděla mě) pak byla u nás a řekla mi v tehotenstvi ze je tedy vidět ze dietu nedrzim hahaha. Po porodu si mě tajne na telefon fotila aby me mohla ukazovat a ukázat i sestre která tam nebyla. Na tajno si fotila i naše předělané bydlení.
Hold proste mazec.

Drz se! A proste na pohodu…nekazit si den. Ony jsou tou závisti zlobou tak posedle ze jim utika běžný život.

• Citovat
  • Upravit
14313
12.8.19 11:35

@j.a.n.i1 Vsechny snachy úžasné asi nebudou…ale tchyne proste stouraji do veci do kterych jim nic neni proste si mysli ze si muzou dovolit vše. Nemuzou fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.8.19 11:40

@arinecka Urcite ano…chlap by mel matce vysvetlit ze by měla přibrzdit.

Příspěvek upraven 12.08.19 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová