Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud je tvá mamka svéprávná, tak bys to měla nechat na ní, co říkáš?
tyhle diskuze kdy dítě řeší věci za rodiče aniž by o to ti rodiče stáli jsou fakt kvalita ![]()
Tohle se prostě stává. S maminkou nepohnes, je to její boj. Když za babičkou jezdit nechce, je to její rozhodnutí.
Líbí se mi, že jezdíš Ty sama za sebe. Někdy jsou vztahy komplikované, ale Ty můžeš mít dobrý pocit, žes s babičkou strávila aspoň trochu času…ne proto, aby Ti nabalila domácí buchty a králíka, ale protože je na světě a Ty si jí vážíš. ![]()
Babičku nezměníš a mamku nepřesvědčuj - co ty můžeš vědět o vnitřních zraněních, co jí způsobila. Říkáš, že matka bude jednou litovat, protože babička tady nebude, ale ten, kdo by měl litovat je možná spíš babička.
Ahoj prosím o názor.
Mám už jen jedinou babičku a stykam se s ní i přestože sama nejeví zájem. Nenapíše, nezavolá, ale kdyz přijedu ráda mě vidí, snad dle reakce.
Od mojí mamky se s ní už nikdo jiný než já nestýká. Babička bydlí s dcerou 47 let (mou tetou) a její dcerou (mou sestřenici 15let) a se svým synem (mým strýcem) 37 let. Teta se rozvedla s manželem a nemela kde bydlet tak si ji babička vzala k sobě. Jenže se rozjeli šílený hádky v rodině mezi dětmi. Vlastně od té doby nemá jakoby jiné dítě ani vnučku než tyhle dvě. Moje mamka má 4 děti. Babička si je nikdy nebrala na prázdniny, ale sestřenici ano. Kolikrát když byli všichni malí přišla sestřenice s tím, že „babička říkala že mi to koupí až odjedete aby to nemusela kupovat 3ד nebo „schovej si to ať ti to nerozbijou“ apod. Takže to rozpoutalo docela boj. Od té doby co tam ale bydlí je to ještě horší. Babička nenapíše, nezavolá, nic. Malým dětem k narozeninám vubec. Jednou dokonce poslala jednomu balík a druhými vůbec nic když měli narozeniny. Všechny peníze nacpe jen do těch dvou, pořád mluví jen o nich apod. Její syn co tam bydlí se s nimi už také nevadí a svou sestru nesnáší. Prý mu neustále diktují kdy se má vykoupat, aby holka měla teplou vodu, že nemá startovat auto ráno, že holku budí apod. že si koupí večeři a ona na něj „a co bude jíst holka“ apod… a k tomu všemu si chodi teta pořád půjčovat peníze od dědy (svého otce) a nevrací nic, pořád si ztezuje že nemá peníze a je to už unavující, přitom normálně pracuje, ale nenajde si práci v místě bydliště, jezdí denně xc km tam kde bydlela s manželem…daleko na její plat. Člověk přijede za babičkou, ale co vidí… Ztrhanou paní. Už si s tetou taky nechci ani povídat a pěstují si k ní averzi. Stejně jako má matka a její brácha, který mmj. řekl své matce „stejně máš jen jednu dceru a vnučku“..
Jenže mě tohle mrzí. Moje mamka se s ní neviděla už tolik let a vlastně pořád o tom mluví, takže ji to jedno není jen dělá že je. Nevidí ji teda ani děti a ani nechtějí. Říkají že babička ani nenapíše na narozeniny. Jenže tohle se nedělo dokud tam ty dvě nebydleli, všechno aspoň klapalo že jsme se stýkali jako rodina. Pořád mamce říkám, že tu babička zas tak dlouho nebude, aby pak nelitovala, ale ne. Nehnu s ní