Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mi by to bylo uplne sumak.
Taky dostavame darky od nasich az 25. u nich, u nas dostane dcera tri, syn jeden (mimino) a u babicky pocitam pres deset stopro. Neresim, proc bych mela? O darkach prizen vlastniho ditet fakt snad neni…
Tohle bych vůbec neřešila, není to přece soutěž o víc nebo méně dárků nebo dokonce lepší nebo horší rodiče. My si navzájem dárky teda nepřepočítáváme
vůbec.
Já bych byla ráda, aspoň ušetříš
ne já mám tchýni ta nakupuje v jednom kuse, to už teď sme připravení až od nich pojedem na vánoce tak nám bude auto praskat ve švech. Já kupuju pár věcí, co se mi fakt líbí, s čím si syn vyhraje a s čím si Budem moct hrát i my s ním, a když budou babičky chtít koupit 100 dalších dárků tak ať si poslouží, já jim nic zakazovat nebudu, když dají něco co doma nechci tak jim řeknu ať si to nechají u sebe doma, až bude malej u nich aby si měl s čím hrát. Tohle domlouvání dárků už sem vzdala.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Moje matka se me neustale vyptava kolik toho mame pro malou k vanocum a vzdy prijde ze tedy neco dokoupila. A ze toho chce mit vic nez my. Darky si rozbaluje dcera u babicky. Vim ze vanoce nejsou jen o darkach ale na druhou stranu, co si budeme povidat, vim jak to maji deti. Dost me to od me matky mrzijaky na to mate nazor?
Tak jí neříkej, co jste koupili
Když chce utrácet, ať utrácí.
@Kriss Tina U nás je to úplně stejně
A s tím autem je to přesné ![]()
To já už tchyni trochu krotím - nechci, aby měly děti pod stomečkem 20 nblbostí, když si z toho zapamatují třeba jen 2-3 dárky. A on ten pokojíček taky není nafukovací.
Já to nechápu ,vy jako soutezite kdo dá malé víc dárků?
ty vogo tvoje problémy na moji hlavu … nechceš třeba řešit důležité věci a ne ptákoviny? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Moje matka se me neustale vyptava kolik toho mame pro malou k vanocum a vzdy prijde ze tedy neco dokoupila. A ze toho chce mit vic nez my. Darky si rozbaluje dcera u babicky. Vim ze vanoce nejsou jen o darkach ale na druhou stranu, co si budeme povidat, vim jak to maji deti. Dost me to od me matky mrzijaky na to mate nazor?
U nás většinu dárků zaplatí prarodiče. Dali mi peníze, ať něco vyberu a sešlo se toho tolik, že to pokryje skoro vše co jsme chtěli koupit. Výhoda je, že naši jsou na vánoce tady, takže nemusí dělit, že tohle je od nich a tohle od nás, jen od tchánovců dostanou dárky až dýl.
Ach jo, to bych chtěla mít. Já dávala k tchýni dárek pro syna, do 500 Kč, které nám zaplatila a dostala jsem vynadáno, co jsem to koupila za kravinu
Že jsem mu měla koupit boty,nebo oblečení. Přestavujeme, tak nemáme peníze nazbyt. Klukovi jsou 2,5 roku. TAk od koho by měl dostávat hračky a ptákoviny, než od babičky
Koupila jsem mu vařič smažič od play-doh, rád si hraje na kuchaře a dává mi nádobí na sporák. Kdyby to byla babička co proto, koupí mu kuchyňku
Peníze na to má.
Omlouvám se za anonymitu, nechci se nechat poznat. Já zakladatelku chápu. Taky jsem jako dítě, měla takovou babičku, co chtěla koupit víc / větší / za víc peněz a zpětně vím, že rodiče mrzelo, že se je snaží trumfovat, přehání to, máme toho moc a oni už někdy ani nemají, co by nám koupili, protože všechno koupí ona. I dnes na pravnoučata je taková, třeba někdo koupí dítěti jednu nějakou tvořivou sadu nebo hračku, tomu se to líbí a ona při další příležitosti koupí pět takových do řady. Horší je to k narozkám a pod., kdy to dítě vidí, že tenhle mi dal jeden domeček pro panenky a ona k tomu auto, karavan, pět panenek a chatu. Já jako dítě jsem si to uvědomila a začala negativně vnímat řekla bych tak v 6-8 letech a začala jsem mít pocit, že si mně babička chce koupit a hlavně trumfnout moji mámu (svoji snachu), i když naši to nikdy před námi tak nepodali. Jakkoli ji mám ráda, štve mně to, štvalo mně to jako to obdarované dítě a teď jako toho, co dary dává a je „trumfován“. A o ješte někdy nezapomene zdůraznit, kolik to stálo a už nám dá jenom nějakou (stejně zbytečně velkou) sumu, protože jinak by neměla na lístek domů nákup, než přijde další důchod. Nedá se s tím nic dělat, ale neboj, děti nejsou blbé a přijdou nato.
Ahoj holky. Moje matka se me neustale vyptava kolik toho mame pro malou k vanocum a vzdy prijde ze tedy neco dokoupila. A ze toho chce mit vic nez my. Darky si rozbaluje dcera u babicky. Vim ze vanoce nejsou jen o darkach ale na druhou stranu, co si budeme povidat, vim jak to maji deti. Dost me to od me matky mrzi
jaky na to mate nazor?