Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naši skoro vždycky nějaký ovoce, mlsky atd. a před návštěvou nebo když jsou v obchodě tak občas volají, jestli/co chcem. Mí prarodiče taktéž, většinou ovoce, buchty.. Tchýně občas taky, ale ta sem naštěstí moc často nejezdí
Tchýně jezdí pravidelně jednou za měsíc a vždy doveze malé oblečení, hračku. Pro mě nějakou bio kosmetiku, pro muže dobrý sýr/kvalitní těstoviny/oblečení/… A něco sladkého upečeného. Plus občas ještě v mezičase pošle balík s dárečkama
Je zlatá
Moje máma jezdí míň ale taky malé vždycky něco doveze, oblečení, něco vyrobí atd.
Jsem babička. Většinou koupíme dětem plenky, kosmetiku, přesnídávky, příkrmy nebo UM. Ale vždy se dopředu mladých zeptáme, co zrovna dochází a co děti potřebují. Oblečení a hračky pouze k svátku, narozeninám a vánocům.
Nevozi nic a prijde mi to od ni i trochu hloupy. Necekam zadny dary, ale lentilky by mu privezt mohla, je to navic jeji jediny vnouce a vic jich ani mit nebude.
Moji rodiče nejezdí, bydlí daleko. Jezdíme my k nim. Tchánovce zveme pravidelně na nedělní obědy, zdůrazňujeme, ať nic nenosí, ale donesou vždycky. Malý z toho ještě rozum nemá, o to více je krotíme, ale chápeme, z jejich strany je to první vnouče.
S jednou babičkou žijeme, ta malé kupuje dost často sladkosti (což mi vadí
), dobroty a tak, dává jí často korunky do pokladničky. Druhá babička většinou nic, ale spíše jezdíme my tam. Nevybavuju si, že by něco jen tak dostala
(nedávno jí asi dvakrát během návštěvy slíbila korunky do pokladničky a stejně jí nic nedala).
Obe babicky vidime tak co 2-3 mesice a vozi nebo doma maji pro deti podobne. ovoce, sladkosti, jogurty, kapsicky, kinder vajicko, nejakou drobnou hracku, obcas treba tricko…
ale nevadilo by mi kdyby nevozily, kvuli tomu je videt nechceme.
@Ketris Většinou sladkosti, až bych byla radši kdyby nevozily. Ale abych jim nekřivdila, dovezou i ovoce.
@Ketris Tchánovci bydlí dál, vnučku vidí jednou za dva měsíce a vždy dovezou, oblečení, hračku, sladkost. Moje mamka vídá malou 2-3× do týdne, nedává jí něco pokaždé, ale hodně často, až to přehání, od oblečení po hračky ![]()
Jak kdy.. když někde byli a něco koupili, tak dovezou, ale že by kvůli tomu někam záměrně jezdili nakupovat to ne, ale myslím, že ani není důvod proč ![]()
Zaleti, jak casto se clovek s nimi vida. U nas jekontakt velmi casty, takze nic nevozi.
@Anonymní píše:
Nevozi nic a prijde mi to od ni i trochu hloupy. Necekam zadny dary, ale lentilky by mu privezt mohla, je to navic jeji jediny vnouce a vic jich ani mit nebude.
Ale to není jejich povinnost něco vozit přeci, jako kam jsme to dospeli jako lidstvo, že se anonymně(možná i neanonymne) pomlouvají prarodiče že neprivezou vnouceti ani lentilky. Vždyť to co je nejdůležitější, je čas který sním tráví a který travite všichni jako rodina
Moje Mamka udělá nákup oblečení malému tak za 2 tisíce, někdy méně někdy více každý měsíc + nakoupí hračky a UM a ještě k tomu 1000 kč na nákup jídla. Ještě mi jezdí do pl pro plenky každý měsíc. Dělá to tak i v opačném případě u Bratrove rodiny. Tam si toho moc neváží, raději by prachy brali… A Mamka jezdí za námi tak 10× do měsíce a my na víkend. Tchýně moc nekupuje, malého miluje a hodně ho hlída, a spíše nám o víkendech vyvaruje, když jsme u nich a snaží se vařit něco co si každý den nevaříme. Něco spesl. A moje babička mi vždy dá peníze na něco dražšího. Manducu, houpatko, kolibka… můžeme si to sami koupit, a financemi nemáme problém, ale asi mají potřebu nám pořád pomáhat. Tak jsme za to moc rádi. ![]()
@medunka23 píše:
Ale to není jejich povinnost něco vozit přeci, jako kam jsme to dospeli jako lidstvo, že se anonymně(možná i neanonymne) pomlouvají prarodiče že neprivezou vnouceti ani lentilky. Vždyť to co je nejdůležitější, je čas který sním tráví a který travite všichni jako rodina