Babička, dědeček - vozí něco?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3327
31.7.17 18:36

Naši skoro vždycky nějaký ovoce, mlsky atd. a před návštěvou nebo když jsou v obchodě tak občas volají, jestli/co chcem. Mí prarodiče taktéž, většinou ovoce, buchty.. Tchýně občas taky, ale ta sem naštěstí moc často nejezdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
31.7.17 19:04

Tchýně jezdí pravidelně jednou za měsíc a vždy doveze malé oblečení, hračku. Pro mě nějakou bio kosmetiku, pro muže dobrý sýr/kvalitní těstoviny/oblečení/… A něco sladkého upečeného. Plus občas ještě v mezičase pošle balík s dárečkama :D Je zlatá :srdce: Moje máma jezdí míň ale taky malé vždycky něco doveze, oblečení, něco vyrobí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
31.7.17 19:17

Jsem babička. Většinou koupíme dětem plenky, kosmetiku, přesnídávky, příkrmy nebo UM. Ale vždy se dopředu mladých zeptáme, co zrovna dochází a co děti potřebují. Oblečení a hračky pouze k svátku, narozeninám a vánocům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 19:22

Nevozi nic a prijde mi to od ni i trochu hloupy. Necekam zadny dary, ale lentilky by mu privezt mohla, je to navic jeji jediny vnouce a vic jich ani mit nebude.

• Citovat
  • Upravit
6119
31.7.17 19:24

Moji rodiče nejezdí, bydlí daleko. Jezdíme my k nim. Tchánovce zveme pravidelně na nedělní obědy, zdůrazňujeme, ať nic nenosí, ale donesou vždycky. Malý z toho ještě rozum nemá, o to více je krotíme, ale chápeme, z jejich strany je to první vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
31.7.17 19:37

Ne, prababicky ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
31.7.17 19:39

S jednou babičkou žijeme, ta malé kupuje dost často sladkosti (což mi vadí :D ), dobroty a tak, dává jí často korunky do pokladničky. Druhá babička většinou nic, ale spíše jezdíme my tam. Nevybavuju si, že by něco jen tak dostala :think: (nedávno jí asi dvakrát během návštěvy slíbila korunky do pokladničky a stejně jí nic nedala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
31.7.17 19:46

Obe babicky vidime tak co 2-3 mesice a vozi nebo doma maji pro deti podobne. ovoce, sladkosti, jogurty, kapsicky, kinder vajicko, nejakou drobnou hracku, obcas treba tricko…
ale nevadilo by mi kdyby nevozily, kvuli tomu je videt nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
31.7.17 20:06

@Ketris Většinou sladkosti, až bych byla radši kdyby nevozily. Ale abych jim nekřivdila, dovezou i ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15505
31.7.17 20:32

@Ketris Tchánovci bydlí dál, vnučku vidí jednou za dva měsíce a vždy dovezou, oblečení, hračku, sladkost. Moje mamka vídá malou 2-3× do týdne, nedává jí něco pokaždé, ale hodně často, až to přehání, od oblečení po hračky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
31.7.17 20:34

Jak kdy.. když někde byli a něco koupili, tak dovezou, ale že by kvůli tomu někam záměrně jezdili nakupovat to ne, ale myslím, že ani není důvod proč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
31.7.17 20:36

Zaleti, jak casto se clovek s nimi vida. U nas jekontakt velmi casty, takze nic nevozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.7.17 20:36
@Anonymní píše:
Nevozi nic a prijde mi to od ni i trochu hloupy. Necekam zadny dary, ale lentilky by mu privezt mohla, je to navic jeji jediny vnouce a vic jich ani mit nebude.

Ale to není jejich povinnost něco vozit přeci, jako kam jsme to dospeli jako lidstvo, že se anonymně(možná i neanonymne) pomlouvají prarodiče že neprivezou vnouceti ani lentilky. Vždyť to co je nejdůležitější, je čas který sním tráví a který travite všichni jako rodina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
31.7.17 20:45

Moje Mamka udělá nákup oblečení malému tak za 2 tisíce, někdy méně někdy více každý měsíc + nakoupí hračky a UM a ještě k tomu 1000 kč na nákup jídla. Ještě mi jezdí do pl pro plenky každý měsíc. Dělá to tak i v opačném případě u Bratrove rodiny. Tam si toho moc neváží, raději by prachy brali… A Mamka jezdí za námi tak 10× do měsíce a my na víkend. Tchýně moc nekupuje, malého miluje a hodně ho hlída, a spíše nám o víkendech vyvaruje, když jsme u nich a snaží se vařit něco co si každý den nevaříme. Něco spesl. A moje babička mi vždy dá peníze na něco dražšího. Manducu, houpatko, kolibka… můžeme si to sami koupit, a financemi nemáme problém, ale asi mají potřebu nám pořád pomáhat. Tak jsme za to moc rádi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12328
31.7.17 21:08
@medunka23 píše:
Ale to není jejich povinnost něco vozit přeci, jako kam jsme to dospeli jako lidstvo, že se anonymně(možná i neanonymne) pomlouvají prarodiče že neprivezou vnouceti ani lentilky. Vždyť to co je nejdůležitější, je čas který sním tráví a který travite všichni jako rodina
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová