Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moji rodice vozi (vidame se jedou za 14 dni) neco nasemu synkovi i dvoum detem od partnera. A mne a chlapovi take. Rodice partnera jeste naseho syna ani nevideli..je mu 4 a pul mesice.:-/
Moje mamka jezdí zhruba 2× do měsíce, vždycky něco doveze - autíčko hotwheels, kinder vajíčko, pytlík s transformerem za 18 Kč atd., tchýně s tchánem jezdí hodně málo a tak taky něco dovezou ale fakt jezdí málo, takže je to spíš jakože k narozeninám nebo k svátku.
Moje mamka vozí zeleninu a ovoce, protože se dceři snažím nedávát sladké, kromě zmrzliny v létě. Extchán si to nedal vymluvit, takže zabavuji a dávám na příděl
Kromě sladkého vždycky doveze malé nějaké DVD s pohádkou ![]()
Extchyně (jsou rozvedení) k nám chodí jednou za rok, letos to ještě nestihla ![]()
Obě babičky vidí děti často (občas i několikrát do týdne) a většinou něco dovezou (většinou sladkost, jogurty, ovoce, pití - kubíky, jupíky či jiné hnusíky…),popřípadě jim dají něco u nich. Jinak my taky většinou něco vezeme (ať už kus koláče ke kafču, právě dodělaný nový druh marmošky…).
Jinak mi nevadí, že někdo přijede na návštěvu s prázdnou, když ovšem nemá hloupé kecy. Jako moje tetka se strejdou, když volají babičce, že dorazí. Babí jim řekne že jo a že sem tam já s klukama. Oni dorazí a vždy mě počastují tou samou větou:,,kdybysme věděli, že tu s klukama budeš, tak bysme jim něco přivezli´´…no co už se tomu jen směju
. Akorát teď před svatbou sem říkala chlapovi že ještě že je nezveme protože když by dorazili s větou: kdyby sme věděli že tu budete…
![]()
Babičky k nám moc nejezdí, spíš my k nim. U našich jsme hodně často, u tchyně podstatně méně, všichni bydlíme v jednom městě. U našich má vždycky nějakou sladkost, zmrzlinu, jogurt a plnou zahradu domácí zeleniny a ovoce. Tchyně nic nevozí a ani tam nic nedostává, max piškoty do misky. Nikdy nekoupila ani pleny, hračku, oblečení, prostě nic.
Ono je špatně obojí, jak tady často čtu. Jedné vadí, že babička vozí vnoučeti sladkosti, jiné zase, že nevozí nic. Synovi vozí občas něco, většinou ale nic. A jsem ráda. Nesnáším, když dítě hned ve dveřích křičí „co jsi mi přivezla?“. Synovcům a neteřím nic nevozím, i když je pravda, že oni měšťáci jezdí spíš k nám na samotu, ale zase je zahrnuji zážitky, takže jsem nejoblíbenější tetička. ![]()