Babička, která se nezajímá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.3.19 20:08

@Monchichik A s úklidem jsem pomoc nemyslela. Myslela jsem, že by si třeba vzala malou na klín a pomazlila se s ní a já si mohla jít na hodinu lehnout. Mimochodem kolem ní skákala jak její máma, tak její tchýně, když měla děti. Takže to není tak, že jí by nikdo nepomohl, tak taky nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
13955
18.3.19 20:08

Kasle na tebe mno. Kazdopadne casto ocekavame jak se budou lidi kolem nas chovat a oni se tak nechovaji, jenze to je prirozene. Staci jim sve predstavy taktne rict a oni se casto “proberou”. Taky si kolikrat v hlave vytvorim nejakou storku a pocitam, ze mi manzel uvidi do hlavy, ale tak to nefunguje. Jinak tchani si dite taky moc neberou, ale je to dano spis vzdalenosti a jejich vytizenosti. Nicmene v tehotenstvi se zajimali, pro mimino ( pro me ) nosili cerstve ovoce ze zahrady apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
18.3.19 20:11
@Anonymní píše:
@Monchichik A s úklidem jsem pomoc nemyslela. Myslela jsem, že by si třeba vzala malou na klín a pomazlila se s ní a já si mohla jít na hodinu lehnout. Mimochodem kolem ní skákala jak její máma, tak její tchýně, když měla děti. Takže to není tak, že jí by nikdo nepomohl, tak taky nepomůže.

Jo aha, já pořád nechápala tu pomoc, kterou máš na mysli ;) . Vzala bych samozřejmě kočárek, aby ses mohla vyspat, to mi přijde normální…A mně fakt nikdo nepomáhal, měla jsem děti 11 měsíců od sebe ještě v dřevních dobách, začínaly akorát papírové pleny :mrgreen: ,babičky v práci, jedna teda těžký nezájem, takže žádnou pomoc jani neznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 20:11

@Monchichik Jo, cizí lidi mi chtějí pomáhat. Chtějí hlídat. Chtějí jít ven s kočárkem. Když jdou na návštěvu, tak vezmou kus dorta. On i ten blbý kus dortu mi v šestinedělí dost pomohl, protože jsem pak nemusela nic chystat.

• Citovat
  • Upravit
32138
18.3.19 20:13
@Anonymní píše:
@Monchichik Jo, cizí lidi mi chtějí pomáhat. Chtějí hlídat. Chtějí jít ven s kočárkem. Když jdou na návštěvu, tak vezmou kus dorta. On i ten blbý kus dortu mi v šestinedělí dost pomohl, protože jsem pak nemusela nic chystat.

Hele tohle já ale beru za samozřejmost, ne za nějakou extra pomoc ;) .Rozhodně bych nečekala od novopečené matky občerstvení, naopak bych ho samozřejmě donesla…A kočárek bych si taky ráda půjčila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.19 20:18
@Monchichik píše:
@Chatlineristka Tak když matka onemocní, tak chápu, že se jí pomůže, ale nevím, s čím bych měla pomáhat normální zdravé ženské s malým dítětem…

A musí být pomoc jen pri úklidu a v domacnosti apropo ktera z nás touží po tom aby se jí matka nebo tchýně vrtaly v domacnosti ??? A co pomoc v tom smyslu podpory,soudrznosti,pocitu lasky od mamy(ten me osobme chybel nejvic) ,pripadne povozit mimco aby si sestinedelka mohla odpocinout atp… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
18.3.19 20:21

@Chatlineristka Tak povozit mimčo atd já nepovažuju za pomoc, to je pro mě právě ten úklid a domácnost, proto jsem nechápala, jak to myslíte, s čím chcete pomoci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 20:22

@Monchichik No, já ze začátku moc nejedla, nepila ani nespala. Přišlo mi, že celý dny jen krmím, přebaluji, snažím se utišit řev. :zed: Takže extra pomoc by pro mě bylo úplně cokoliv. Ale bohužel :nevim: Každopádně jsem ráda, že jsme se dostaly k jádru pudla a nakonec se shodly. ;)

• Citovat
  • Upravit
32138
18.3.19 20:26
@Anonymní píše:
@Monchichik No, já ze začátku moc nejedla, nepila ani nespala. Přišlo mi, že celý dny jen krmím, přebaluji, snažím se utišit řev. :zed: Takže extra pomoc by pro mě bylo úplně cokoliv. Ale bohužel :nevim: Každopádně jsem ráda, že jsme se dostaly k jádru pudla a nakonec se shodly. ;)

No uznávám, že kdyby si hned na začátku specifikovala, co si pod slovem pomoc představuješ , shodly bysme se dřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.19 20:29

@Monchichik vidíš a třeba i tohle bylo pro moji matku přespříliš a to jsme žily v jednom domě a já pak ještě před zbytkem rodiny vypadala jak nevděčnej spratek a nikdo mi neveril(moje matka je dost velkej manipulator a diktator),takze jsem se postupně naučila vůbec nic po ní nechtít, nejlépe doufat, že ji nebudu muset potkat a cítím to tak dodnes a 4 roky žijeme nekde jinde…spoléhám se jen sama na sebe, manžela a své děti, na nikoho jiného, naučila. jsem se vše řešit sama, bez nikoho a hlavně bez moji matky i kdyz psychicky mnohdy padam na hubu a fyzicky jsem K.O.(když byla dcerka malinka) … Moje matka nikdy nepomohla jen tak,zda za to očekávala 10nasobnou daň a totální pokoru a poslušnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.3.19 22:20
@Chatlineristka píše:
@Monchichik vidíš a třeba i tohle bylo pro moji matku přespříliš a to jsme žily v jednom domě a já pak ještě před zbytkem rodiny vypadala jak nevděčnej spratek a nikdo mi neveril(moje matka je dost velkej manipulator a diktator),takze jsem se postupně naučila vůbec nic po ní nechtít, nejlépe doufat, že ji nebudu muset potkat a cítím to tak dodnes a 4 roky žijeme nekde jinde…spoléhám se jen sama na sebe, manžela a své děti, na nikoho jiného, naučila. jsem se vše řešit sama, bez nikoho a hlavně bez moji matky i kdyz psychicky mnohdy padam na hubu a fyzicky jsem K.O.(když byla dcerka malinka) … Moje matka nikdy nepomohla jen tak,zda za to očekávala 10nasobnou daň a totální pokoru a poslušnost…

Je mi to líto za tebe. :hug: Matku nepředěláš, ani se o to nesnaž. Ona sama se ochuzuje.Je citově plochá, a jinak to neumí. Nechce být babičkou, tak nechce, s tím nic neuděláš. Ale na druhou stranu, je zase dost takových žen, které by si moc přály vnoučata, a nebylo jim to dopřáno.Můžete si adoptovat nějakou babičku. ;)
 https://www.femina.cz/…i-adoptujte/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
18.3.19 22:36

U nás děti babička zazdila po rozvodu…moje tchýně. Ona k nim měla vždycky chladnější vztah, ale teď je to hluboko pod bodem mrazu. Žádné dárky pro děti…děti jí na Vánoce dárek daly :zed: (za mě naposledy), nechce je ani vidět, slyšet, nic. Pro ostatní vnuky funguje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148887
18.3.19 22:39
@Veveří píše:
U nás děti babička zazdila po rozvodu…moje tchýně. Ona k nim měla vždycky chladnější vztah, ale teď je to hluboko pod bodem mrazu. Žádné dárky pro děti…děti jí na Vánoce dárek daly :zed: (za mě naposledy), nechce je ani vidět, slyšet, nic. Pro ostatní vnuky funguje jinak.

Dost smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
18.3.19 22:48

@Anna766 bydlí od nás kilometr…asi 100× jsem jí nabídla, že jí děti dovedu. Ale už na ni dlabu, nemá to smysl. Přitom rodinu opustil její syn, ne já, jakože by na mě měla být naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148887
19.3.19 00:00
@Veveří píše:
@Anna766 bydlí od nás kilometr…asi 100× jsem jí nabídla, že jí děti dovedu. Ale už na ni dlabu, nemá to smysl. Přitom rodinu opustil její syn, ne já, jakože by na mě měla být naštvaná.

Nemá. Kašli na ní. Matka otce mé vnučky bydlí asi půl kilometru a malá pro ni neexistuje. A taky odešel otec, ještě v těhotenství dcery si našel jinou slečnu a s tou se po nějakém čase i odstěhoval pryč z města. Kašlou na malou oba, otec i jeho matka. Dceru to zezacatku dost trápilo, snažila se aby malá nepřišla o otce, posílala fotky, informace o malé když onemocněla atak prostě vůbec. A ta milá paní „babička“ ji zažalovala za stalking. Nezažít to, neuvěřím. Takže na ně serrem, ať si políbí šos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová