Babička, která se nezajímá

Anonymní
18.3.19 19:00

Babička která se nezajímá

Máte to taky tak? Jak jste se s tím smířily? :,( Mojí mamce je úplně jedno, že čekáme holčičku, že bude babička.. Ležela jsem 2× v těhotenství v nemocnici, docela dlouho. Ani jednou za mnou nebyla.. V den, kdy jsem ji prosila jestli by přijela mi napsala, že jde na řasy.. :pocitac: Je mi to hrozně líto. Vůbec se na malou neptá, malá od ní nic nemá.. Nemůžu se vyrovnat s tim, že jí je to jedno. Mrzí mě to :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
18.3.19 19:02

Ona asi ani jako máma nestála za moc? Nebo s tím tvým těhotenstvím nesouhlasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.3.19 19:06
@Anonymní píše:
Máte to taky tak? Jak jste se s tím smířily? :,( Mojí mamce je úplně jedno, že čekáme holčičku, že bude babička.. Ležela jsem 2× v těhotenství v nemocnici, docela dlouho. Ani jednou za mnou nebyla.. V den, kdy jsem ji prosila jestli by přijela mi napsala, že jde na řasy.. :pocitac: Je mi to hrozně líto. Vůbec se na malou neptá, malá od ní nic nemá.. Nemůžu se vyrovnat s tim, že jí je to jedno. Mrzí mě to :,(

No krása s takovyma babičkama se roztrhl snad pytel.Hrozny,jen čekám kdo napíše že je to tvé dítě tak se musíš starat ty… :roll: Vyprdni se na matku já bych nevolala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.19 19:09
@Anonymní píše:
Máte to taky tak? Jak jste se s tím smířily? :,( Mojí mamce je úplně jedno, že čekáme holčičku, že bude babička.. Ležela jsem 2× v těhotenství v nemocnici, docela dlouho. Ani jednou za mnou nebyla.. V den, kdy jsem ji prosila jestli by přijela mi napsala, že jde na řasy.. :pocitac: Je mi to hrozně líto. Vůbec se na malou neptá, malá od ní nic nemá.. Nemůžu se vyrovnat s tim, že jí je to jedno. Mrzí mě to :,(

Znám to a moc dobře, nakonec si člověk zvykne a přizpůsobí se životu bez babičky, moje matka je na tom podobně s tím rozdílem, že své děti a vnoučata vyměnila za chlast a ješitnost a uraženou pýchu :nevim: o děti se nezajímá, max. o našeho syna, který už je velký a tak ji může na baráku dělat čeledina, to ona potřebuje, ale o dcerku dvakrát velký zájem nejeví a mě to nevadí, než aby dcera měla vzpomínky na věčné ozralou babku, tak radši at zadnou nema…A manzelova maminka je uz spoustu let po smrti, takze jedinou babicku, kterou mame, je manzelka meho tatínka a musím říct, že je to babička s velkým B a jsem za ni šťastná, jen bohužel bydlí od nás daleko, takze ten kontakt je díky tomu dost omezenej, ale pořád je mi maceška milionkrat dražší než vlastní matka, která mě vychovala a se kterou jsem žila do 30 let :,( :think: Nebes hlavu, vše se může narozením miminka úplně změnit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 19:49

Hlavně se neutešuj tím, že až se to narodí, tak se to změní. Nezmění, přijde si k vám jednou za měsíc vypít kafe, o tom že by se zeptala jak se má malá, nebo jí donesla nějaký hadřík, nebo ti s něčím pomohla si můžeš nechat zdát, místo toho se dozvíš kdo kde s kým a za kolik. Mám takovou tchýni :roll:

• Citovat
  • Upravit
32125
18.3.19 19:50

Tak neříkám, že má babička chodit na kafe jednou měsíčně, ale proč by měla s něčím pomáhat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
18.3.19 19:55
@Monchichik píše:
Tak neříkám, že má babička chodit na kafe jednou měsíčně, ale proč by měla s něčím pomáhat? :think:

Už to zase začíná.Paní chytré startují.Ani nevědí,že jsou deprivantky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
18.3.19 19:57

Já bych řekla, že spíš prdí na tebe. Nosit něco dítěti, které ještě ani není na světě není zrovna nutnost. A na co se má ptát? Ne každý těhotenství tak prožívá jako budoucí matka ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
18.3.19 19:57

@amylon Proč paní chytré, předpokládám, že když má dítě rodiče, tak babička k nim bude chodit pomáhat jako s čím? S úklidem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
18.3.19 19:58

Téda moje mamka je v tomhle zlatá a moje těhotenství ji nadchlo,zajímalo,ptala se atd.Pro vnučky by udělala první poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
18.3.19 20:01
@Monchichik píše:
Tak neříkám, že má babička chodit na kafe jednou měsíčně, ale proč by měla s něčím pomáhat? :think:

No, říká se tomu rodina, na které byla společnost dlouho postavena. Mladí pomáhali starým a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.19 20:01
@Monchichik píše:

A co treba proto že chce pomáhat a že občas novopečená maminka pomoc potřebuje? Neříkám že je to jeji povinnost,je to pouze jeji dobrá vůle ,ale kdyz uz se clovek nemuze spolehnout na vlastni matku,tak na koho pak teda? Většině našich maminek pomáhaly jejich maminky přirozeně a automaticky,proč by to dnes mělo být divné a špatné? :think: :think: :think: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 20:02

@Monchichik Nevím, mně se třeba ptá jak se malá má široké okolí, až na její babičku. Oblečení, hračky a jiné dárky jí po porodu přinesli taky cizí lidi, vlastní babička přišla s holýma rukama. A cizí lidi se taky ptají, jestli nepotřebuju s něčím pomoct. Mimochodem pomoc jsem zatím od nikoho nevyužila, bez dárků se obejdu, jde o princip. Ale tak pokud ti přijde normální, že cizí lidi mají větší zájem než babička dítěte, tak ti to neberu. Mně to přijde dost smutný. Ještě smutnější bude, až si začne dítě ty lidi kolem uvědomovat a k babičce nebude mít žádný vztah. Ale to je asi v týhle době taky normální. Jen já jsem nějaká divná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32125
18.3.19 20:06

@Chatlineristka Tak když matka onemocní, tak chápu, že se jí pomůže, ale nevím, s čím bych měla pomáhat normální zdravé ženské s malým dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
18.3.19 20:07
@Anonymní píše:
@Monchichik Nevím, mně se třeba ptá jak se malá má široké okolí, až na její babičku. Oblečení, hračky a jiné dárky jí po porodu přinesli taky cizí lidi, vlastní babička přišla s holýma rukama. A cizí lidi se taky ptají, jestli nepotřebuju s něčím pomoct. Mimochodem pomoc jsem zatím od nikoho nevyužila, bez dárků se obejdu, jde o princip. Ale tak pokud ti přijde normální, že cizí lidi mají větší zájem než babička dítěte, tak ti to neberu. Mně to přijde dost smutný. Ještě smutnější bude, až si začne dítě ty lidi kolem uvědomovat a k babičce nebude mít žádný vztah. Ale to je asi v týhle době taky normální. Jen já jsem nějaká divná :nevim:

Já tě chápu, přijde mi normální se na vnouče zeptat, přinést dárek, třeba povozit kočárek. Ale že bych ti měla doma s něčím pomáhat? Cizí lidi ti chtějí pomáhat? A s čím? Umýt nádobí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová