Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Přemýšlím píše:
Nejdřív vyřiď babičce, že jsou to vlasy tvojí dcery a babička nový střich za ní nosit nebude, pak vem dceru ke kadeřnici (vlasy zarovnat a případně i prodloužit).Dceři vysvětli, že neni povinná babičku poslouchat.
v 11 vlasy prolouzit?
nereknu kdyby byla na jezka ale toto? a jinak babka ji mela k holici vzit hned kdyz uz a taky kdyz videla jak je to podelany, tak tim tuplem. a ne ji to nechat skaredy. ![]()
@Kajuli píše:
Jo a mé dceři extchyně taky okudlala hlavu… Byla maličká, měla jednu dobu ofinku, ale říkali jsme si (a všem rodinným příslušníkům), že to chceme nechat dorůst, abychom mohli plést copánky, že už těch vlasů má na to dost. Takže sponky a dorůstalo to. Tchyně si půjčila malou na procházku, malá se vrátila s ustřiženou ofinou, křivě a hnusně.
No to bylo tóčo, říkala jsem jí, že ještě jednou se s nůžkami přiblíží k malé, tak vezmu holicí strojek a vyholím jí na hlavě číro. Myslela jsem to naprosto vážně.Dceři samozřejmě vysvětli, že se nemusí nechat stříhat pokud nechce.
mazec
@Judithkaj píše:
Já já já. Jeden o voze a druhý o koze. Jste dospělá ženská, noste si na hlavě třeba ježka. Já psala o zdravých opecovavanych vlasech, ktere jsou kratší o 20cm. To roste 2 roky a to nepočítám to, ze se to musí občas zastřihnout. Předpokládám, ze nemáte ostrihanou od tchýně dceru. Jinak by jste mi tohle nenapsala.
@dedrichov, @Kajuli, v holky dík, že mě chápete. Jsem nas…ještě dnes.
Vrácení ditete- otci jsem zdůraznila, že povinná školní docházka je povinná ze zákona. On se jen smeje. Dělá si co chce. Je to deb… nebudu se s ním dohadovat.
ja jsem zase reagoala na Janu206 a strihani poskozenych vlasu. A navic kdybys pozorne cetla, psala jsem, ze by mne baba vytocila do vrtule a jeste vic otec.
Pokud je otec dement a nemate styk urceny soudne, tak do budoucna se cela situace muze opakovat.
zakladatelko, tak už jste objednané u kadeřnice??
@Judithkaj píše:
Už je to zarovnané. Ale krátké. Vypadá jako každá. Před tím byla těmi vlasy výjimečná. No nic.
když měla vlasy dlouhé do pasu, určitě jí rychle rostou. Chvíli si od té váhy odpočine a výjimečná je jistě i tak
Ty vlasy by mě taky mrzely. Určitě bych si promluvila s otcem dcery ohledně školní docházky, a s babičkou ohledně vlasů. Slušně, ale důrazně bych ji upozornila, že do vzhledu mojí dcery nikdo nebude zasahovat bez mého svolení.
@Judithkaj píše:
Už je to zarovnané. Ale krátké. Vypadá jako každá. Před tím byla těmi vlasy výjimečná. No nic.
To vypadá, že na vlasech záleží víc tobě než dceři. Když se podívám na holky jejího věku, tak většina je má hodně dlouhé, takže naopak s kratšími bude víc výjimečná.
A tedy dětem snad rostou vlasy rychleji. Takže to bude mít za chvíli zase dlouhé. A aspoň si na chvíli odpočine od té váhy a i vlasum to prospěje.
A ještě je mi tedy divné, že se v 11 nebrání, když se jí něco nelíbí. V tomhle věku už bych si na vlasy sáhnout jen tak nedala. A pokud je má opravdu tak kvalitní, husté, tak by je babička stříhala i v culíku dost dlouho na to, aby to mohla dcera zarazit.
Tak jako ja bych byla taky dost nasrata, ale jsou to jenom vlasy a dorostou. Uz jsou usmikle a nic se s tim neudela, spis nez vyjimecnost bych resila, aby si dite na druhem stupni skoly umelo rict co chce a nechce a stalo si za tim, podle popisu jsem myslela, ze je prvnak ci druhak. A spis bych resila otce a jeho pristup. Ted je to den, priste si taky muzou vyrazit rovnou na tyden na last minute dovcu a jen to zakladatelce oznamit…
Kamaradce jeji matka nechala dceri pichnout usi, babca si pujcila kocarek a vratila se s miminem v nausnickach a jeste byla dotcena, ze kamaradka zuri a nechce ji pak vnucku pujcovat bez dozoru.
![]()
@Judithkaj píše:
Jsi chytrá jako horákyně. Víš proč si neřekne co se může? Má aspergeruv syndom. Tak proto. Nesuď dřív, nez něco vis.
vždyť má pravdu… z tvého popisu jsem nabyla dojmu, že tvé dítě je výjimečné jen kvůli vlasům - jestli si to myslíš, tak je něco velmi, velmi špatně. O Aspergerovi ses zmínila poprvé, nemůžeš se divit, že to nevíme, do hlavy ti fakt nevidíme. Jsou to jen vlasy, dorostou.