Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky bych byla vytočená do vrtule a oběma bych zdůraznila, že takové zlepšovací nápady nejsou na místě.
Zvlášť, pokud se dceři dlouhé vlasy líbily.
Dceři vysvětli, že vlasy dorostou, že to od babičky nebylo hezké, že tě zklamala. A pro příště, až bude mít babička zase nějaký takový nápad, tak ji nemusí poslechnout a další takový skvělý nápad odmítnout.
Fakt se ti nedivím, že jsi nas. raná a že je ti do breku. ![]()
Tchýně mi taky ostříhala dceru, jak podle kastrolku. Jenže tehdy byla maličká, ještě jsem jí je sama nestříhala a ona mi jí tak okudlala. Chtěla jsem si schovat pramínek na památku a měla jsem smůlu.
Prý bylo hrozné jí česat, tak jí ostříhala.
@jenny.fields @Hanka1 špatně jsem se vyjádřila… tím, že bude mít vlasy hustší, jsem myslela to, že když má holka vlasy do pasu a 20 cm jí ustřihnu, zvětší objem - jsou lehčí a zmizí roztřepený odrost, který u takto dlouhých vlasů na koncích bývá. Je mi jasný, že každý má jinou hustotu vlasových kořínků i sílu vlasů, někdo má culík s pár vlásky, někdo jako koňskou hřívu ![]()
až na další stránce se zakladatelka zmiňuje, že přednedávnem u kadeřnice s dcerou byla
Dceru bych vzala ke kadeřnici ať dceři hezky upraví vlasy.
A babka hlavně ten tvůj ex by si něco ne moc pěkného vyslechl.
Nejvíc by mi vadilo, že nešla na den do školy, jelikož on s ní chtěl někam jet. A poté ty děláš úkoly…
@Kajka37 píše:
@Judithkaj hele, teď už s tím nic nenaděláš a babičce vyřiď, že ještě jednou jí bez tvého vědomí šmikne, že jí šmikneš taky… má štěstí že jí neošmikla na krátko… vem ji ke kadeřnici a bude kočka (a účtenku dej proplatit babičce)úplně mi to připomělo, jak moje babi ostříhala bráchu když sme byli u ní na prázdninách… podle hrnce, vypadal jak Jim Carey v Blbým a blbějším…mamka nevěděla stli se smát nebo brečet, já se tenkrát uhájila, brácha byl prcek…
soucítím s tebou…
@Padme93 no 20cm prumerne doroste za dva roky. Je jasny ze se v zivote stanou horsi veci, ale nedivim se, ze to zakladatelku nas… Tohle fakt rychle nedoroste ![]()
Je to k vzteku. Ale má to jedno obrovský pozitivum, už seš rozvedená a ani s nimi nebydlíš…
![]()
@blabla123 píše:
Nejvíc by mi vadilo, že nešla na den do školy, jelikož on s ní chtěl někam jet. A poté ty děláš úkoly…
To by mi vadilo daleko víc, nedát děcko do školy jen tak v nějaké 6.třídě ![]()
@Petronka píše:
@jenny.fields @Hanka1 špatně jsem se vyjádřila… tím, že bude mít vlasy hustší, jsem myslela to, že když má holka vlasy do pasu a 20 cm jí ustřihnu, zvětší objem - jsou lehčí a zmizí roztřepený odrost, který u takto dlouhých vlasů na koncích bývá. Je mi jasný, že každý má jinou hustotu vlasových kořínků i sílu vlasů, někdo má culík s pár vlásky, někdo jako koňskou hřívuaž na další stránce se zakladatelka zmiňuje, že přednedávnem u kadeřnice s dcerou byla
S tim souhlasím. A většina žen s takto dlouhými vlasy, co znám, v každém věku, ma nechutný zplihly roztrepeny smeták, rozdvojene konecky. Kdyby vlasy nechaly zkrátit a hlavně pravidelně zarihavat co 4 az 6 tydnu, udelaly by líp ![]()
@Procházející píše:
Je to k vzteku. Ale má to jedno obrovský pozitivum, už seš rozvedená a ani s nimi nebydlíš…![]()
Tím hůř pro ni. Dcera je nejen její, ale i jeho. Třeba se mu ty vlasy nelíbily. Ideálně, kdyby se rodiče domluvili spolu a prihledli k názoru holky, vzhledem k věku. Pokud se nedomluvi, i on ma právo vykonat tak zásadní rozhodnutí.
@Judithkaj píše:
On o žádném stříhání do doby, nez jsem mu zavolala vůbec nevěděl! O dceru se nedokáže a nechce starat. Proto si tam bere jeho matku. A jako…babička se dcery nezeptala, pry jí udělala culík a střihla. Proto je to tak křivé. Myslím, že situace je jiná, než jak ji vidíš. Jistě budeš naprosto klidná, az nekdo něco takového provede tobě.
No. Je nový den, nehodlam si ho opět zkazit babičkou, co smika vlasy v culíku.
Teď s tím, už opravdu nic neuděláš. Je to k vzteku, chápu. Ale pokud dcera uvidí, jak tě to trápí a žere, bude z toho ještě víc rozhozená. Co vybrat nějaký účes a vyrazit na „holčičí párty“ ke kadeřníkovi? Osobně bych víc řešila to, že dceru nevrací kdy má a nedává do školy -) jak to máte stanovené soudem? Normálně bych mu řekla, že pokud mi ji příště nevrátí tak jak má a nebude ji dávat řádně do školy, jdu na policii -) on je na to i paragraf…
@Jana206 píše:
S tim souhlasím. A většina žen s takto dlouhými vlasy, co znám, v každém věku, ma nechutný zplihly roztrepeny smeták, rozdvojene konecky. Kdyby vlasy nechaly zkrátit a hlavně pravidelně zarihavat co 4 az 6 tydnu, udelaly by líp
no presne, ja ted po lete nechala usmiknout cca deset centaku. Skoro cele leto v chlorovane vode proste bylo znat. Kolegyne se desne divily, proc jsem to nechavala strihat, ale nerada bych mela na hlave chemlon a navic mi vlasy rychle rostou, takze na jare je mam zase pod lopatky.
Já bych dceru vzala ke kadeřnici, udělala z toho událost a hlavně před ní neprskala na tatínka a babičku.
S ex bych si důrazně promluvila a chtěla, ať dojede a sepíše s dcerou ty úkoly. jeho matce bych pěkně od plic řekla, co si o ní myslím a že na vlasy vnučce prostě sahat nebude. A pokud se nějaké takové extempore s nevrácením a vyzvedáváním bude opakovat, dala bych to k soudu pro neplnění dohody (pokud tedy takovou dohodu máte. Pokud ne, zašla bych na ospod a chtěla svěřit malou soudně do péče s tím, že se stanoví návštěvy u táty, které se budou dodržovat.)
Jo a mé dceři extchyně taky okudlala hlavu… Byla maličká, měla jednu dobu ofinku, ale říkali jsme si (a všem rodinným příslušníkům), že to chceme nechat dorůst, abychom mohli plést copánky, že už těch vlasů má na to dost. Takže sponky a dorůstalo to. Tchyně si půjčila malou na procházku, malá se vrátila s ustřiženou ofinou, křivě a hnusně.
No to bylo tóčo, říkala jsem jí, že ještě jednou se s nůžkami přiblíží k malé, tak vezmu holicí strojek a vyholím jí na hlavě číro. Myslela jsem to naprosto vážně.
Dceři samozřejmě vysvětli, že se nemusí nechat stříhat pokud nechce.