Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím o názor a případně jak byste řešili? Mám 2 děti 6 a 9 let. Moji rodiče se stýkají s mými dětmi cca 1× za měsíc. Je to s jejich rozhodnutí, více prý nemají čas. Když už tedy přijednou za námi nebo děti za nimi, mají pro ně plno dárků, sladkostí, her a celý den s nimi hrají hry a dělají co chtějí děti. Nám jako rodičům i rodičům manžela už dochází trpělivost. Jelikož syn neustále předhazuje tchýni jak je druhá babička lepší. Jednou jsme se kvůli tomu tak pohádali, že jsem se svými rodiči celý rok nemluvila, pak se to ale vrátilo opět do starých kolejí. Takhle se ale dokážou chovat, protože je to jeden den v měsíci, jako rodiče takoví vůbec nebyli. Tchýně s tchánem jsou s dětmi skoro každý den, takže to ani nemůžou být neustálé dárky, hry atd. Jak byste řešili? Domluva nestačí, úplně odříznout moje rodiče nechci ale štve mě to více a více. Děkuji za názory.
Já bych začla tím, že bych situaci probrala se synem. V devíti letech už je dost velký, aby to chápad. A nemůže babičku a dědu takhle „vydírat“.
A jak by sis představovala, že budou vaši trávit ten čas s dětmi? ![]()
Plno dárků by mi vadilo, ale že jim dají sladkost a hrají si s nimi? Mně to přijde asi normální. Vychovávají rodiče, zdravě nutí jíst rodiče, ne?
Spíš než rodiče bych zpacifikovala syna, ať se chová k druhé babičce hezky.
@Anonymní píše:
Prosím o názor a případně jak byste řešili? Mám 2 děti 6 a 9 let. Moji rodiče se stýkají s mými dětmi cca 1× za měsíc. Je to s jejich rozhodnutí, více prý nemají čas. Když už tedy přijednou za námi nebo děti za nimi, mají pro ně plno dárků, sladkostí, her a celý den s nimi hrají hry a dělají co chtějí děti. Nám jako rodičům i rodičům manžela už dochází trpělivost. Jelikož syn neustále předhazuje tchýni jak je druhá babička lepší. Jednou jsme se kvůli tomu tak pohádali, že jsem se svými rodiči celý rok nemluvila, pak se to ale vrátilo opět do starých kolejí. Takhle se ale dokážou chovat, protože je to jeden den v měsíci, jako rodiče takoví vůbec nebyli. Tchýně s tchánem jsou s dětmi skoro každý den, takže to ani nemůžou být neustálé dárky, hry atd. Jak byste řešili? Domluva nestačí, úplně odříznout moje rodiče nechci ale štve mě to více a více. Děkuji za názory.
Takže Tobě vadí, že si s dětmi hrají hry?
A co mají dělat?
Vychovávat snad mají rodiče, doted jsem si myslela, že je správně, když si babičky a dědečci s dětmi rádi hrají… ![]()
A že jsi je na rok kvůli tomu odřízla, to není rozumné, jednou Ti to pak děti mohou vyčítat, až budou starší…
@Bábrdl Bohužel nechápe to, měl trochu problém autistického spektra. Mě by stačilo, kdyby pro ně pokaždé něměli kupu dárků a nenechali je dělat co si chtějí, nic jim nezakážou.
@free333 Asi jsem to špatně napsala, samozřejmě že mi nevadí že hrají hry. Už mi ale nepříjde normálná hrát je celý den. Můj taťka je navíc nemocný a i když je mu špatně, tak hrát jde jen aby syn nebyl naštvaný, místo aby si třeba lehl. Dělá to ale jen proto, že chtějí být v jeho očích nejlepší
@Anonymní píše:
@Bábrdl Bohužel nechápe to, měl trochu problém autistického spektra. Mě by stačilo, kdyby pro ně pokaždé něměli kupu dárků a nenechali je dělat co si chtějí, nic jim nezakážou.
Možná by mi vadila kupa dárků. Ale babi a děda jednou za měsíc nebudou vnoučata vychovávat. Chtějí si je užít.
@free333 a ten rok, teda, mé děti to upřímně moc nepostřehly a moji rodiče na děti moc nejsou, takže jsem si jistá, že výčitky žádné nebudou. Tenkrát se dokonce vídali tak 1× za 3-4 měsíce.
@divine woman Mě nejde o výchovu. Nechápu že z příspěvku není jasné o co mi jde
A co je špatného na tom, že se dětem celý den věnují? To je mají nechat sedět u televize?
taky kolikrat hrajeme s klukem celý den hry. Plánujeme zábavu podle jeho zájmů. Přijde mi to normální.
@divine woman Mě tedy prarodiče vychovávali, nechápu odkuď se vzal názor, že by se to dělat nemělo?
@Anonymní píše:
@lucenka Nepochopila jste co řeším, tohle mi nevadí!!!
Já tě chápu. A kdyby to dělala tchyně a ne matka, všichni by ji tu odsoudili ![]()
Ale v tvém případě jsou prostě jiný typ prarodičů než tchánovci.
Ty chvíle musí tvoje děti těšit, nechala bych to být.
Děti čsasem pochopí, že jedni prarodiče jsou pro zábavu, druzí jsou pečující a můžou se na ně spolehnout.
Tvoji rodiče jsou jako takové ty cool tety, co přijedou jednou za čas, je s nima sranda, dovezou dárky, ale bebíčko s nimi řečit děti nepůjdou.
Příspěvek upraven 31.07.20 v 15:33
Kriste pane.. Aby ses nepodělala, že prarodiče jednou za měsíc, děti rozmazlují..
.. Do dnes, s láskou vzpomínám, jak babička rozmazlovala mě a věnovala se mi.. A charakter mi to tedy nepokřivilo, ba naopak, dalo mi to hodně do života.. Dnešní hysterické matky, skutečně nepochopím.. ![]()
@Anonymní píše:
@divine woman Mě tedy prarodiče vychovávali, nechápu odkuď se vzal názor, že by se to dělat nemělo?
To jo, ale nemůžeou se s nimi stýkat jednou za měsíc.
Já myslím, že jednou za měsíc dětem takový super den neuškodí, ve smyslu, že by je to rozmazlilo.