Babička u nás před porodem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3581
11.7.20 17:28

Hele, já tě chápu. Sice to neznám od své mamky, ale od babičky ano - i kdyby padala únavou, hned jak je někdo vzhůru honem vstane taky, sedne si do místnosti, kde je nejvíc lidí, i kdyby to měla být koupelna :lol: a mluví a mluví. Na začátku tvého příspěvku jsem si říkala „nojo, zad jedna nespokojená, co má hlídání“, ale u deky s gaučem jsem přehodnotila. Navíc chápu, že na rozjezd porodu musí být člověk v klidu.

No máš dvě možnosti - buď budeš „trpět“, že nemáte soukromí, ale mamka bude spokojená, nebo jí to úplně v klidu povíš. Prostě bych řekla „mami, je mi to líto, ale na porod to zatím nevypadá - jed prosím domů, potřebuji teď soukromí“. A klidně bych jí starší dceru dala s sebou, vždyť hlídat ji může i u sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.7.20 17:29
@Anonymní píše:
U nás včera měly být bouřky, přívalové deště, tak jsem nechtěla, ať mamka jede případně v noci v takových podmínkách. A celkově mamka v noci jet nechtěla. Nechci vypadat nevděčně, nevadí mi, ze je u nás, ale že nemá takový ten šestý smysl, kdy je třeba vhodné odejit a nechat mladé o samotě. Máte pravdu, musím jí to říct. Ale když jsem ji minule, když u nás spala, řekla, že bychom se s mužem vecer radi dívali na film (s tím, že mám pro ni super knížku), tak ona, že se chce dívat taky:-) lehla si na gauč s vinem a bylo po soukromi:-)

No zase ji nechceš tahat v noci, ale rodit můžeš taky v noci… Asi bych to těch pár dní prekousla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
11.7.20 17:31

No takhle, ja jela taky s podobnym nalezem z porodnice ve 37tt s druhym ditetem a nakonec jsem rodila 11 dni po terminu. Takze by se navsteva maminky klidne mohla protahnout nejen o 5 dni, ale klidne 3 tydny.. Ja bych ji podekovala, ze tak pruzne prijela a rekla ji, ze kdyz se tedy jeste nic nedeje a nema to k vam 3 hodiny jizdy, at si jede jeste domu nabrat sily a ze date vedet. A pak volejte az skutecne pojedete rodit.
Nicmene samozrejme si vaz takove babicky, bude se ti naramne hodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.7.20 17:32

Jé já bych toho využila, skočila si s manželem ještě na večeři, do kina, na procházku. Poprosila bych o pomoc s úklidem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.7.20 17:33
@lleennttiillkkaa píše:
Jé já bych toho využila, skočila si s manželem ještě na večeři, do kina, na procházku. Poprosila bych o pomoc s úklidem…

Anebo tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
11.7.20 17:33

Ja ti rozumim. Ja mam svoji mamu taky rada, jsem vdecna kdyz si vezme moje deti na chvili, ale taky mam rada nekdy svuj klid. Obzvlast pred porodem je to pochopitelny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.7.20 17:38

Ja uz bych ji tam nechala. Proc si s manzelem vecer nekam nevyrazite?

A pokud je u vas kazdy vikend, berete ji na dovolene, to je jiny problem a ten si musite vyresit. Zrejme je maminka osamela a nema zadne zajmy, tak nad tim bych se zamyslela, co se s tim da udelat. Ale ted bych byla vdecna, ze ji tam mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.7.20 17:38

A maminka má dovolenou jen tak, nebo si ji vzala kvůli tvému porodu, aby popřípadě mohla hlídat? To mi přijde jako docela důležitá věc. Pokud jste ji o to požádali, tak bych to na tvém místě prostě překousla. Klidně bych jí řekla, že bych chtěla trochu soukromí. I když u nás je naše mamka taky každý večer s námi. Abych ji posílala s knížkou do pokoje, jak malé dítě, to bych se musela hanbou propadnout. Prostě to beru tak, že je u nás na návštěvě a musím se jí věnovat. Zase třeba někam máme možnost zajít s manželem bez dětí a v klidu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
11.7.20 17:47

Užij si maminku, dokud ji máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
11.7.20 17:48
@Anonymní píše:
U nás včera měly být bouřky, přívalové deště, tak jsem nechtěla, ať mamka jede případně v noci v takových podmínkách. A celkově mamka v noci jet nechtěla. Nechci vypadat nevděčně, nevadí mi, ze je u nás, ale že nemá takový ten šestý smysl, kdy je třeba vhodné odejit a nechat mladé o samotě. Máte pravdu, musím jí to říct. Ale když jsem ji minule, když u nás spala, řekla, že bychom se s mužem vecer radi dívali na film (s tím, že mám pro ni super knížku), tak ona, že se chce dívat taky:-) lehla si na gauč s vinem a bylo po soukromi:-)

jde o jden týdne o šest dní tak to bez soukromí snad vydržíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.20 17:59

Když ti vadí v obýváku, tak jí kup televizi do pokoje. V bazarech seženeš za hubičku. Fakt čekáš, že se večer uklidí do pokoje a bude koukat do zdi?

• Citovat
  • Upravit
53190
11.7.20 17:59
@pecora píše:
Užij si maminku, dokud ji máš…

Uf, teda chapu, ze asi z tebe mluvi ztrata, ale me mame treba bylo v dobe, kdy se stala poprve babickou 45let, takze to si fakt jeste normalni clovek nepripousti, ze tu byt nemusi a na zaklade toho si ji vic vazi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.7.20 18:00
@Anonymní píše:

porid ji televizi do pokoje pro hosty a rekni, at se jde divat tam, ze chcete byt chvili sami, kdyz mi nekdo rekne, ze se chce divat na film, tak to taky nepochopim tak, ze me tam nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106410
11.7.20 18:01
@mamina89 píše:
Dodatek: moje máma resp macecha. Loni, ani letos nehlídala ani jeden den. Syna 4roky nevzala na jediný výlet, nic. Přijede jednou za měsíc na kafe a tím to končí. Aby si s ním šla pohrát do pokojíku? Nevídané. Dej mi svojí mamku, já ti tu moji macechu přenechám. Btw s matkou nejsem v kontaktu 20let. :kytka:

Macecha taky musí hlídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.7.20 18:03

Já tě chápu. A co mamince navrhnout, že by si teď vzala dcerku k sobě, aby ses mohla v klidu poslední dny nebo hodiny jen válet, nestarat se vůbec o nic a přitom bys mohla být v klidu, že je o dcerku postaráno, kdybyste jeli do porodnice. Když to podáš tak, že vám tím udělá obrovskou službu? Nebo ji s dcerkou vyslat na celodenní výlet. Já chápu i maminku, které se u vás líbí a nechce být večer zavřená sama v pokoji, zatímco mladí sledují film, který by třeba ráda sledovala s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová