Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka píše:
jde o jden týdne o šest dní tak to bez soukromí snad vydržíte
Pár dní před porodem, kdy můžou mít poslední klidně večery to musí být dost nepříjemné, když si nemůžou ani v klidu sednout.
@Venetia píše:
Pár dní před porodem, kdy můžou mít poslední klidně večery to musí být dost nepříjemné, když si nemůžou ani v klidu sednout.
na druhou stranu babička je v pozoru, nastartovaná a připravená hlídat, natěšená že pomůž tak by to mohli zvládnout ![]()
Přečetla jsem si Všechny příspěvky téhle diskuze a musím říct že vám docela rozumím. Moje mamka je totiž něco podobného. Já jsem zase zažila to že se malý narodil a Manžel měl dovolenou a samozřejmě moje mamka se k nám narvala s tím že bude pomáhat a bylo to takové dost hektické. Manžel neměl svůj pocit soukromí do toho Malý pořád křičel a prostě jsem tak nějak cítila že nás je tam moc a nikdo jiný by taky mohl říct Buď ráda že tam máš člověka na výpomoc a mě to spíš vadilo
No ale zpátky k vám. Já na vašem místě bych mamince zkusila něco taktně naznačit a uvidíte že to pochopí Pokud není úplně natvrdlá
ale tedy v téhle době bych jí domů asi neposílala spíše bych si s manželem někam vyšla a starší děťátko jí nechala na hlídání aby se zabavila ![]()
@ka2ka píše:
na druhou stranu babička je v pozoru, nastartovaná a připravená hlídat, natěšená že pomůž tak by to mohli zvládnout
No co jim už zbývá, vyhodit ji nemůžou, když si ji zavolali.. To by bylo dost trapné.
Ale mohli by jít do toho jejího pokoje, když zabírá obývák ![]()
Tvůj příspěvek může vyznívat nevďečně, ale jako jedináček chápu, že ona ta péče a pomoc rodičů, je občas náročná ![]()
Já bych tam už mamku nechala, může to přijít každou chvíli ![]()
Vzala si kvůli vám dovolenou, tak jí nechce trávit sama ![]()
I kdyz ti je ztrata soukromi neprijemna, porad ma pritomnost tvoji mamy vic vyhod. Si predstav, ze ji posles tech 40min domu. Pak to na tebe prijde a muze to byt dost fofr a nez mama dovali k vam… Budes se nervit, jestli stihne dojet pohlidat holku, po ceste se muze zdrzet. Nebo budes vlacet dite do porodnice? Nebo bude s ni doma muz a ty vyrazis sama? A tak dale. Nebo prezijes trochu nepohodli, ale vis, ze ona bude moc pohlidat okamzite ![]()
Co bych za to já dala. Moje maminka už bohužel nežije. Neber to špatně, naprosto chápu, že bys před porodem chtěla trochu klidu s manželem a dcerou, na druhou stranu, ona Vám přijede hlídat na zapískání a když to teda náhodou ještě jakože nepotřebujete, tak byste ji nejradši zase odlifrovali hezky domů. Myslím, že můžeš rodit kdykoliv a naopak já bych byla v klidu, že už nemusím nic řešit. Maminka je s Vámi ráda, važ si toho. Já bych ji nic neříkala, ani nenaznačovala, akorát by se jí to mohlo dotknout.
Tyjo, je tam, mas pred porodem. Muze ti pomoct uvarit, uklidit, zabavit malou… Rekla bych ji, ze jsem hodne unavena a vecer potrebuju klid a ticho, chci si uzit nejake posledni “volne” spolecne vecery s manzelem, nez tady bude miminko… to urcite pochopi. Vyuzij, ze tam je, urcite dokaze pochopit, ze pak uz si po vecerech s manzelem tezko sednes. ![]()
Ja osobne bych si s manzelem klidne zalezla do loznice, pustila si neco na telefonu potichu, nebo si jen tak povidala.. Ze tam spi mala nepovazuji za problem-my takhle male deti meli v 1kk a nejspis i diky tomu nemaji problem spat v mirnem provoznim hluku dodnes. Vlk se nazere.. No znas to ![]()
@Venetia píše:
Macecha taky musí hlídat?
Tak nemusí. Matku nemám a říkám jí mami. Vychovala mě od mých 11 narozenin. Žije s mým otcem. ![]()
@Anonymní píše:
Tyhle reakce jsem čekala. Na druhu stranu, ono ani není jednoduché být jedine dítě a veškeré naplnění maminčina volného času. Jezdí k nám na víkendy, bereme ji na dovolené, když se pár dní nevidíme, hned se pta, kdy může přijet a někdy je toho na mě hodně.
Uplne te chapu. I kdyz ji mas rada, tak byt spolu 24h denne je narocne, nemuzes vypnout, kor pred porodem, kdyz nervy pracuji. Normalne bych ji rekla, ze potrebujes byt par dni zase sama a soustredit se na miminko, at se nezlobi, ze si to za par dni vynahradite. Klidne bych to svedla na tehotenske hormony, nalady. Kdybys prenasela, tak ji tam budes mit jeste 14 dnu, budou vznikat konflikty, tak bych ji radeji setrne poslala domu.
Jsi opravdu nevděčná. To má jít mamka do pokoje pro hosty, protože si potřebuješ užít večer s manželem?
![]()
@Anonymní píše:
Tyhle reakce jsem čekala. Na druhu stranu, ono ani není jednoduché být jedine dítě a veškeré naplnění maminčina volného času. Jezdí k nám na víkendy, bereme ji na dovolené, když se pár dní nevidíme, hned se pta, kdy může přijet a někdy je toho na mě hodně.
Zkus ji na Vánoce, k narozeninám koupit nějaký kurz, který se koná jen o víkendech. Aspoň na půl roku. Seznámí se s jinými lidmi.
Sice nejsem jedinacek, ale máma je taky náročná. Naštěstí je 350km daleko, nemáme TV a inet je jen v ložnici u mimina, tak si po večeři jde do pokoje pro návštěvy. ![]()
Nebo ji po porodu nechte doma s miminy a jděte si na večeři, do kina nebo divadla, na procházku. ![]()
Já chápu, že každá mince má dvě strany, ale tvůj „problém“ má řešení. Zajděte s mužem večer do kina, zaplavat si nebo na dlouhou procházku. Užijete se s manželem a třeba miminko popoženeš. Nebo dej holku mamce a spi. Mně to fakt nepřijde jako problém. Problém je, když o děti a vnoučata nikdo extra nestojí, jako to je u nás.
Takže já ti takovou babičku závidím.