Babička vs. vnuk?

5
3.5.16 12:50

babička vz. vnuk?

Holky potřebuji radu, už cca po půl roce života mýho syna se se mnou chtěla tchýně soudit o malýho. prosím jaký má na něho nárok? podle mě je i psychicky labilní a bere na to nějaký prášky, už jsem z toho zoufalá. když ho nevidí jeden den tak je nafouklá k prasknutí. nejpozději za 2 měsíce se máme od ní konečně stěhovat, ale bohužel jen na druhý konec vesnice. nedokážu si představit jak se bude chovat. prosím o radu. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35797
3.5.16 12:54

Takže ho navštěvuje nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.5.16 13:10

A tak ať se soudí :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
7323
3.5.16 13:14

Proč se chce soudit? 8o Chce ho do péče či co? Nebo jen upravit styk a vídat ho? Ty jí v tom nějak bráníš, máte dobrý vztah? Jinak jak už je tu psáno, soudit se může :) Neměla bych obavy. Asi je na něj moc fixovaná, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.16 13:16

Nevím kolik je synovi ani nevím jaký mají s babičkou vztah, ale kdyby jste šli k soudu, tak klidně na něj bude mít nárok. Já byla nedávno u soudu, sice kvůli jiné věci, ale na tohle téma jsme se tam také bavili a soudkyně říkala, že v zájmu dítěte, které má s někým citový vztah, tak ten někdo má právo se s dítětem vídat. Jo prý i kdyby to byla sousedka.

• Citovat
  • Upravit
523

Moc nechápu. Proč se chce soudit? To si ho chce jako nechat? Když má rodiče?… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631

8o A proč se chce soudit? Pokud jsi normální matka, která je schopná se o syna postarat, nárok nemá snad žádný 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.5.16 13:19

Tak třeba se chce soudit ohledně styku s vnukem. Na to má právo. Zakladatelka nepíše nic podrobnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.5.16 13:25
@Anonymní píše:
Nevím kolik je synovi ani nevím jaký mají s babičkou vztah, ale kdyby jste šli k soudu, tak klidně na něj bude mít nárok. Já byla nedávno u soudu, sice kvůli jiné věci, ale na tohle téma jsme se tam také bavili a soudkyně říkala, že v zájmu dítěte, které má s někým citový vztah, tak ten někdo má právo se s dítětem vídat. Jo prý i kdyby to byla sousedka.

To ano, právo má, i jí ho soud přiklepne, to bez pochyby. Akorát jí nepřiklepne každodenní styk, ale dost omezený :lol:

• Citovat
  • Upravit
1606
3.5.16 13:25
@Anonymní píše:

Tak ono je ale narok a narok. Pokud se s vnukem nejak pravidelne vida, coz pravdepodobne tady bude asi casto, tak se ji u soudu akorat vysmejou. Pokud by ji ho snacha nechtela ani ukazat a jakemukoli kontaktu branila, muze ji soud priklepnout k dobru treba par hodin tydne, ale klidne za asistence maminky. Takze to by si asi moc nepomohla :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
3.5.16 13:26

Zákon o rodině - § 27 odst. 4
http://www.mpsv.cz/…o_rodine.pdf

Soud muze naridit styk ditete a prarodice, ale jsou to si myslim celkem specificke pripady…
Soudit se muze, a kdyz bude uznano za vhodne a v zajmu ditete, tak dostane narizeny styk, ale pochybuji, ze denne ci obden…
Zalezi na mnoho detailech ohledne vaseho zivota a rodiny, vztahu, zdravotniho stavu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.16 13:31

@Tunrida Tak to je jasné, že každodení styk určitě ne, třeba jednou za 14 dní nebo za měsíc. @tronelka Tak jistě, že to není jen tak jednoduché, že se vše musí projednat. Návštěva socialky, která se každému podívá na zoubek. Já jen říkám, že to možné je aby k soudu šli a řešilo se to takhle. Zda by to prošlo či ne to záleží na mnoha věcech a soudci.

• Citovat
  • Upravit
35797
3.5.16 13:32

Jestli dobře chápu, tak spolu bydlí. Takže nevím, o co se hodlá soudit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.5.16 13:35
@pikola píše:
Jestli dobře chápu, tak spolu bydlí. Takže nevím, o co se hodlá soudit..

No právě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.16 13:38

Tak zakladatelka píše, že je labilní a že nejspíš bere nějaké léky. No a to vše by se u toho soudu projednávalo. A tchýně by na to nakonec dojela a dítě nevídala vůbec, protože je labilní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová