Babičky a vnouče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.1.20 18:18

Nesouhlasím stím že když tchyně vychovala XX děti ze se dokáže postarat i o vnouce. Já mám tchyni mladou, má 4ti lety děcko. A fakt bych ji tam malou nenechala. Prodala postýlku ve které měla spát, nechala ji na gauči, a o kus dál skákal její smrad. Když jsem mu řekla jestli toho může nechat, tchyně mě ještě servala že si hraje. Ale že malej div hlavu tím pérováním nevykloubil… No, kdyby neměla malý dítě asi bych ji tam nechala. Až by byla starší. Zakladatelku chápu.

• Citovat
  • Upravit
1818
4.1.20 18:22
@Anonymní píše:
Tak nazor… lepsi nez ho v sestinedeli tahat s sebou do obchodu… a nechat, no je fakt jedno jestli ma 4 tydny nebo pul roku. Stejne spinká a nasledne moje mama vychovala 4 deti a umi to s nim, je u ni v klidu. U jeho matky si tim nejsem jista. Verim jen sve mámě a jeho mame ho nechat nechci a odjet na nakup. Pritel to nemuze pochopit a kreni se na me.

Já to teda taky nemůžu pochopit. Buď ráda, že ti chce pomoct. Ani si to nezkusila a už ji nevěříš. Vychovávat ti ho ve 4t opravdu nebude, abys musela být nervní. Já se svou tchýni taky nesouhlasím. Ani ve výchově ani v dalších věcech. Ale jakmile chce syna hlídat, jsem za to ráda. Dnes už jsou synovi 4 roky a vůbec mi nevadí, že si ho vezme. Já tam nejezdím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.20 18:24

A ty se divíš, že ho hned vytahuje a chce si svoje vnouče taky pochovat, když k tomu jindy nemá možnost? Tvoje máma ho tahat nepotřebuje, protože si ho pochová, když je u ní. Jednou sis udělala s někým dítě, tak si měla počítat, že nebude jen tvoje a tvojí rodiny, ale taky rodiny tvého partnera. Je to mimino, co si jako myslíš, že mu udělá? To je jako špatně, že ho má ráda a proto si ho chce pochovat? Až tvůj syn bude mít jednou dítě, jak by ti bylo, kdyby sis ho nemohla ani pochovat? Zamysli se, aby se ti to jednou nevrátilo. Miminu se za pochování nic stát nemůže. Partnerovo matku lituji, být partnerem, tak děcko seberu do kočáru a tebe nechám doma, aby si nemusela mít kecy.

@Anonymní píše:
@chaela kdyz ja mam pocit, ze ho bude porad tahat. Nevim proc to mam tak v hlave. To vidim na navsteve, kdyz maly spinka. Jen se vrtne v postylce a ona uz uz je tam a mluvi a mluvi misto aby mlcela a nechala ho, pritom maly by jeste klidne usnul.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.20 18:24

A ty se divíš, že ho hned vytahuje a chce si svoje vnouče taky pochovat, když k tomu jindy nemá možnost? Tvoje máma ho tahat nepotřebuje, protože si ho pochová, když je u ní. Jednou sis udělala s někým dítě, tak si měla počítat, že nebude jen tvoje a tvojí rodiny, ale taky rodiny tvého partnera. Je to mimino, co si jako myslíš, že mu udělá? To je jako špatně, že ho má ráda a proto si ho chce pochovat? Až tvůj syn bude mít jednou dítě, jak by ti bylo, kdyby sis ho nemohla ani pochovat? Zamysli se, aby se ti to jednou nevrátilo. Miminu se za pochování nic stát nemůže. Partnerovo matku lituji, být partnerem, tak děcko seberu do kočáru a tebe nechám doma, aby si nemusela mít kecy.

@Anonymní píše:
@chaela kdyz ja mam pocit, ze ho bude porad tahat. Nevim proc to mam tak v hlave. To vidim na navsteve, kdyz maly spinka. Jen se vrtne v postylce a ona uz uz je tam a mluvi a mluvi misto aby mlcela a nechala ho, pritom maly by jeste klidne usnul.
  • Citovat
  • Upravit
3800
4.1.20 18:32

Hele přítele chápu, taky je rodič a chce, aby byl s jeho mámou. Jak by se Ti líbilo, kdyby přišel ze s Tvoji mámou také nebude, že se mu to nelíbí? Dej tchýni šanci :kytka:

Na druhou stranu si myslím, že v sestinedeli s Tebou ještě mlátí hormony a sama píšeš, ze si uvědomujes, že nevíš proč nechceš, takže si svým způsobem uvědomujes, že se chováš iracionálne. Proto myslím, že se to za pár týdnů srovná a i na tchýni se dostane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.1.20 18:42

Delej co uznas za vhodne sama! Na nikoho se ted neohlizej, bude jeste spousta casu :lol: jsou to teprve 4 tydny, co jste 2 jednotky, ja myslim ze je prirozene, ze proste nedas dite tam, kde neni tva 100 % duvera.. zkus spis zapracovat nad tim rozklicovanim, ceho se bojis. Vysvetli ostatnim, ze se na to jeste necitis. Mam s tchyni taky trochu potiz, ale u nas je to krapet jina pisnicka.. tchyni je 80 a hygiena prazvlastni, tam jsem o pujceni kocarku neuvazovala ani na pikosekundu.. ale az dite bude schopne obslouzit mobil a zavolat mi, ze se neco stalo, necham je klidne o samote.. nesouhlasim tez s jejimi nazory, bohuzel musim akceptovat, ze furt je to mama manzela.. i pres to, pokud se mi neco nelibi ( jako cokolada- tam zasahuji), za tech par minut mi z ni fakana neudela :lol: ale - trvalo mi rok nez jsem je prestala sledovat jestrabim okem a trochu v jeji pritomnosti vydechla. Jinak mala taky u ni brecela, ale ted uz vim ze to bylo jen kvuli me a kvuli tomu, ze jsem byla nervozni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
4.1.20 18:45

Kdybych byla tvůj přítel, zakázala bych ti půjčovat dítě tvoji matce. On je otec a má stejná práva jako ty. Takže buď obě babičky, nebo žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
4.1.20 19:45

@karkarka tak nastesti asi jeji chlap neni tak hloupy jako ty a aspon trochu chape, ze jako matka ma o dite samozrejme vetsi starost a strach nez on. Prirozene, otec totiz dite urcite miluje, ale hormony a priroda je mocná. Az si chlap dite odnosi, odrodi a bude s nim vstavat v noci, kojit, nespat a chovat tak pak at neco kecá…nebo aspon az bude dite vetsi a otec se zapoji, do te doby by mel drzet hubu a krok jak se lidove rika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
4.1.20 19:50

Mimo jine predpokladam u kojeneho diteti by chlap nemel rozhodovat asi vubec myslim u koho bude nebo nebude a nedejboze ho vzit a jit jak tu nekdo pise. On mu to prso fakt neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
4.1.20 20:16

@dog.s hloupá si tady akorát tak ty. Prý aby otec držel hubu a krok :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.20 20:32

@dog.s prso miminu nedá ani její matka :palec: tak proč ona by mohla, ale partnerova matka ne? Partnera s miminem samotného necháváš nebo nevěříš ani jemu? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
294
4.1.20 20:35

@karkarka Taky to tak vidim. Dokud se otec nemuze nejak zapojit tak co by do toho mel mluvit? V prvni rade se musi matka a dite sladit a spolu zžít a az matka uzna za vhodne dite nekomu sverit tak potom ano. Nebo snad ty si myslis, ze otec ma stejny vztah k diteti jako matka? K tak malemu urcite ne. Alespon ze existuji jeste chapaví a normalni muzi. Ten muj by si nedovolil, kdyby jsem o dite mela strach nadavat. Jak bylo psano vyse. On k nemu nevstava, nenakoji a neprobdí noci tak si to asi uvedomuje. Jen sobec dite bere jako majetek muj a tvuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
4.1.20 20:37
@Anonymní píše:
A ty se divíš, že ho hned vytahuje a chce si svoje vnouče taky pochovat, když k tomu jindy nemá možnost? Tvoje máma ho tahat nepotřebuje, protože si ho pochová, když je u ní. Jednou sis udělala s někým dítě, tak si měla počítat, že nebude jen tvoje a tvojí rodiny, ale taky rodiny tvého partnera. Je to mimino, co si jako myslíš, že mu udělá? To je jako špatně, že ho má ráda a proto si ho chce pochovat? Až tvůj syn bude mít jednou dítě, jak by ti bylo, kdyby sis ho nemohla ani pochovat? Zamysli se, aby se ti to jednou nevrátilo. Miminu se za pochování nic stát nemůže. Partnerovo matku lituji, být partnerem, tak děcko seberu do kočáru a tebe nechám doma, aby si nemusela mít kecy.
O tomhle rozhoduje matka a pokud ma u tchyne divne pocity , mela by na ne dat .
Partner by to mel respektovat a ne vyhlasovat valku .
@karkarka píše:
@dog.s hloupá si tady akorát tak ty. Prý aby otec držel hubu a krok :zed:

jeho cas prijde, v sestinedeli by se mel ridit, tim co chce matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.1.20 20:38

Tak dítě v šestinedělí bych taky ještě nedávala trajdat s babčami. Ale později samozřejmě ano. Píšeš jak dopadly děti Tvé tchýně - myslíš, že když dáš babče na hodinu kočárek na ježdění po parku, že z něj vyroste nějakej lempl? Takový vliv na něj opravdu mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
4.1.20 20:48

@tothova tady jde o to, že jedna babička může a druhá ne. To je trochu na hlavu. Kdyby nechtěla 4 týdenní dítě půjčit nikomu, to pochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová