Babské rady při nemoci

Anonymní
23.12.22 12:07

Babské rady při nemoci

Prosím nějaké osvědčené babské rady při nechlazeni a nemoci? Jsem nemocná třetí den, začalo to rýmou, tak jsem k doktorovi nešla, že to nic nebude. Ale začala jsem štěkat jak hyena, trochu mě svědí na průduškách. Zalehlé v uších a rýma. Zkusila jsem inhalaci Vincetky, Panadol, bylinný sirup na kašel, sprej do nosu, Tantum verde, pastilky na bolest v krku, dopoju se vitamínem C a do úterý asi nevydržím.
Před chvílí jsem si mazala hrudník sádlem s kapkami od Just. Horečku nemám.

Nejbližší pohotovost je 20km a autobusem tam fakt nedojedu a nemám kdo by mě zavezl.

Děkuju za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101625
23.12.22 12:12

No, upřímně, co myslis, ze by s tebou na te pohotovosti delali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
23.12.22 12:14

S tímto na pohotovost? 8o neblázni.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.22 12:19

@j.a.n.i1 No to nevím. CRP, poslech? Jestli to není třeba na antibiotika.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
23.12.22 12:20

Kup si mucosolvan. Uz se nedivim proc jsou plny spitaly. Jestli tam kazdej leze s virozou…

• Citovat
  • Upravit
14706
23.12.22 12:26

S timto bych k lekari nechodila. My lezime od minuleho patku cela rodina - rodice a 4 deti 8, 6, 5 a necele 2 roky. Ryma, hrozny bolestivy kasel, bolest hlavy, usi, v krku, obcas i zvraceni, me bolely i klouby a svaly. Opakovane se nam vraci horecka - nejprve 2 dny horecka nad 39, pak den bez teploty, den horecka nad 39, den bez teploty, pul den pres 39, pul dne bez teploty, pul dne 38,5 atd.

Par dni jsme ani nejedli, jen jsem prebalovala malou a podavala caj starsim. Jinak jsme lezeli a spali. Dnes uz peceme jednu varku lineckeho. Ale porad hrozne kasleme, smrkame a deti maji zvysenou teplotu (okolo 37,8). Ale proste je to viroza a nedusime se, takze lekar je zbytecny. Jeste bychom v cekarne chytli neco dalsiho. A nakazili ostatni.

Jinak CRP testy mame doma, ale pri teto nemoci me ani nenapadlo je pouzit.

Příspěvek upraven 23.12.22 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
23.12.22 12:26

Cerstva zkusenost, okolo vsichni nemocni a kdo s tim sel k dr, tak CRP viroza. Na pohotovost bez horecky bych nejela, to ti poradi v lekarne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101625
23.12.22 12:30
@Anonymní píše:

Jako ze třídenní ryma s kaslem bez teplot je na ATB 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42027
23.12.22 12:30

My od soboty. Chřipka. S dcerou jsme i vykašlávaly krev. Bolest svalů, kloubů, krku,… Mě dovezli k dr v úterý, kvůli neschopence. Pít, léky na kašel, střídat paralen+brufen, atd. Včera po prvé bez teploty. Na to nic není.
Teda vlastně ano. Strávit skoro celý den na infekci a pak dostat recept na Tamiflu - možná.

Příspěvek upraven 23.12.22 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
23.12.22 12:31
@Anonymní píše:

Uprimne, mas virozu, je ti zle, ze bys potrebovala lezet. A misto toho, aby ses vylezela v teple a v klidu, tak pojedes na pohotovost (cast cesty chladem), x hodin budes sedet v cekarne, oslabena virozou a budes dychat viry dalsich lidi v cekarne? Takze si pak k teto viroze privezes jeste neco dalsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
23.12.22 12:32

Postel, šípkový čaj ( jako uvařit z plodů šípku), lipový čaj s medem výborný na vypoceni. Na uvolnění hlenů lékořicový čaj, Vincentka ( pít teplou), nebo čaj ze slezovych květů.
Do nosu se mi osvědčila mořská voda a sprej se stříbrem Coldisept nano silver.
Na odkašlávání je skvělý Ambrosan a priznic zábal na průdušky, namazat nějakou bylinnou masti, studený kapesník, přikrýt sáčkem a zabalit ( já používám Pruban na tělo) a šup do tepla do postele.
Neuzivat žádné paralely, panadoly… Pokud je horečka, dospělý to vydrží ( u mě i dítě) a nechat zafungoval přirozenou imunitu. Do tří dnů bude jistě lépe :mavam:

Příspěvek upraven 23.12.22 v 12:34

• Citovat
  • Upravit
37131

Zahod bylinky a kup něco pořádného na ten kasel, mucosolvan nebo stoptusin třeba. A lež, tohle není na pohotovost, zbytečně bys tam nakazila další lidi, jestli se to do úterý nezlepší, jdi ke svému Dr. A Panadol bereš na co, když nemáš horečku?

Příspěvek upraven 23.12.22 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777

Tak žádný zázrak na to není, prostě musíš čekat až to přejde. Na pohotovosti ti fakt nic nedají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
23.12.22 12:34
@Havlova píše:
My od soboty. Chřipka. S dcerou jsme i vykašlávaly krev. Bolest svalů, kloubů, krku,… Mě dovezli k dr v úterý, kvůli neschopence. Pít, léky na kašel, střídat paralen+brufen, atd. Včera po prvé bez teploty. Na to nic není.

Presne tak, pokud musis k doktorovi skrz neschopenku, tak se bohuzel neda nic delat. Jinak nema smysl s timto k doktorovi chodit, pokud nejsou komplikace.

Jinak to vykaslavani krve :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
23.12.22 12:35

Na rýmu používám slanou vodu, nebo nasipu sul do vany, lavoru a nápařim se v tom. Stejně tak na kloktání. Potom jsem vyzkoušela i horkou bramboru do šátku a odvázat krk na chvíli to pomůže. Přírodni antibiotika jsou casnek, skořice a další… Ještě na průdušky cibulový odvar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí