Baby kavárna - podnikání, využili byste?

2777
12.9.13 00:17

Baby kavárna - podnikání, využili byste?

Ahoj, mám představu, že bych během rodičovské podnikala. Přemýšlím o Baby kavárně, plus třeba se zdravou výživou. Mám dotaz na maminky, zejména z menších měst (cca do 6 tis. obyvatel), zda by ji využili? Jestli by to vůbec mělo cenu. Všem moc děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9079
12.9.13 00:21

U nás jedna taková kavárná byla- je tu asi 3 800 obyvatel a vubec to nefungovalo, tak se z toho stala klasická kavárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.9.13 00:26

@Turante urcite 100% ano!!! U nas jsou jen kuracke nebo pro deti nevhodne kavarny. Myslim ze bych zdaleka nebyla jedina co to uvita. Ono prece jen clovek se citi jako blb kdyz kocarek zablokuje polovinu prostoru. Je tam personal co dava kavu na stul pres dite a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
12.9.13 00:33

Uvažuji o tom hlavně proto, že tady u nás jsou pouze restaurace, hospody a pizzerka, plus MC které stejně začíná s mini herničkou pro děti až v listopadu a jen do dubna, navíc jen 2× týdně. Tudíž, když si člověk chce s děckem někde sednout a nechce být v hospodě, tak není kde. Navíc se tu ani není kde schovat při nepřízni počasí, opět kromě těch hospod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
12.9.13 00:40

Pokud má město méně jak 6 000 obyvatel, tak by jsem do toho nešla. Uvítá to pár lidiček, ale neuživí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
12.9.13 02:51

Ja jsem z 25ti-tisicoveho mesta a takovou kavarnu tu nemame :-( a znam plno maminek, ktere by za ni byly rady. myslim ze i v 6ti-tisicovem meste by se nasly maminky, ktere by tam chodily…ja bych to zkusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
12.9.13 05:48

Pokud nemáte v okolí nekuřáckou kavárnu, případně něco jako dětský klub tak určitě do toho jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
12.9.13 06:08

Necelych 6000 obyatel a bylo to tu dvakrat. z obojiho je nalivarna a fetacky doupe. maminy chodily, ale neuzivi to. takovy trzby fakt neudelaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.9.13 06:25

Jdi do toho, pokud to chceš jako dobročinnou akci… Na přivýdělek to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
12.9.13 06:31

My máme 5000 obyvatel a nemáme to tady. A rozhodně by to chtělo něco takového. Jenže v tak malém městě se to neuživí. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.9.13 06:56

@Turante v městě u našich (3800 obyv), otevřeli cukrárnu a dětským koutkem a mají neustále plno. Navíc jsou jejich zákusky vyhlášené, sjíždí se tam i lidi ze sousedních měst. Pokud to budeš mít dobře promyšlené, proč ne. Mmchdm, funguje tuším 5tým rokem, celé to nedávno zrekonstruovali a kšefty fakt mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
12.9.13 06:59

Já bych se toho bála, jak píšou ostatní, těžko by tě to uživilo a podle mě by si to i těžko vydělalo „samo na sebe“ - nájem, energie, vybavení atd. Pro lepší představu bych si na tvém místě zašla na městský úřad, jestli by ti vyjeli statistiku, kolik je v daném městě dětí předškolního věku. A hlavně těch do tří let. Pak bych udělala odhad, kolik z nich /respektive maminek/, by do kavárny chodilo. Já to odhaduju tak na třetinu, a to kdo ví jestli. A pak, jak často by tam ta třetina chodila. Určitě ne každý den, maximálně jednou, dvakrát v týdnu. Jaký bys měla sortiment? Je to kavárna, taky asi nápoje, zákusky, něco pro děti atd. Na tom se nějaké extra tržby udělat nedají. Zvlášť, když ceny bys nemohla mít nějak přemrštěné, maminky na rodičáku většinou hodně přemýšlejí, za co peníze utratí.
Je to dneska opravdu těžké, všude, nejen na malém městě. Já jsem z Prahy a jen u nás na sídlišti, které má určitě víc než 6 000 obyvatel, postupně krachly všechny drobné provozovny různého typu, které tady vznikly. Udrželo se jen pár kadeřnictví a jedno fitko a co vím, majitelé to mají jen tak tak. Jinak třeba na hlavním sídlištním bulváru máme místo domácích potřeb, zverimexu, obchodu s potravinami, zeleniny a lékárny herny. A do těch taky skoro nikdo nechodí, asi jsou to jen pračky peněz. Před půl rokem tady otevřeli opět domácí potřeby, ale podle mě je jen otázka času, kdy to budou zavírat.
Hodně si to promysli, to prvotní nadšení bývá krásné, ale dopad zpátky na zem je pak hodně bolestivý. Vím o čem mluvím, sama jsem tím prošla a s důsledky nepovedeného podnikání se potýkáme dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
12.9.13 07:04

U nás takovou kavárnu máme..jsme město kde je asi 15000 obyvatel.Ale je to super, chodíme tam s dcerou a ona si tam pohraje nebo dá koktejl a já si povvykládám s kamoškou třeba..takže super, já bych do toho šla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
12.9.13 07:25

Jak píšou holky, jako jn baby kavárna je blbost, ale udělej klasiku a pokud možno do klidnější části dětský kout (pořádný, ne stolek s počítadlem jak někde) a budeš mít plno, kor třeba pokud bys šla do cukrárny…t otáhnepořád dost, hlavně když je opravdu dobrá ;) Jdi do toho, ale zvaž formu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
12.9.13 08:03

Ahoj, jednou tu někdo napsal, ze největší problém v tehle podnicích je, ze maminky se moc nerozsoupnou, a myslim, ze je to fakt. Kazda si da kafe a bude Ti tam sedet hodinu (a vic :) ), pro deti si jidlo prinese z domova (protože „proc si tu kupovat přesnídávku za 30, když si ji muzu koupit v Albertu za 15“…atd). Navstivila jsem par mater. center, a vypadalo to presne tak, jak pisu. Z nabídky jidel (tzn. jednoduchých typu toasty, polevka apod) si občas něco objednaly maminky-cizinky, ale Cesky? Vsechno z batohu, akorát tam sedely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat