Bakalářská práce, nevím jak dál
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Doufám, že se nezměnilo to, že když se někdo uchází o akademický titul, neměl by se vyjadřovat jako tatar a jeho písemný projev by měl mít odpovídající úroveň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše: Více
Představ si, že letos jsem zakončila Mgr. s červeným diplomem.
Psaní DP už bylo zcela o něčem jiném.
Pro mě je titul jen formalita, pro zvýšení platu, firmu více zajímá jaké mám pracovní výsledky, než jak píši.
Psát ve své práci nepotřebuji.
Potřebuji tam zcela jiné znalosti a dovednosti.
BP bych znovu psát prostě nechtěla, nevím proč, ale vedoucí nespolupracují a oponenti si dost často honí jen ego a kolikrát ty práce tak strašné nejsou.
Akademická půda je takový stát ve státě, takže tím, že jsem se prokousal BP už se i na DP nahlíželo jinak.
To co jedna kritizuje, tak druhá v tom vidí přínos, takže i to dost o akademické půdě vypovídá.
Mně stačilo projít 5 let tou šaškárnou, vesměs vyučujíci pro běžnou praktickou práci nepoužitelní a v soukromém sektoru by byli k smíchu.
Jen tuna teorie a žádné praktické souvislosti.
Takže já jsem sama se sebou spokojená a spokojeny je i můj zaměstnavatel, tudíž mě tvé plivnutí, nechává zcela klidnou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: VíceČervený diplom neznamená v podstatě v dnešní době nic, tím bych se teď už neoháněla. Taky ho mám a i v okolí sakra dost lidí a doteď nechápu a žasnu proč. Vysokoškolská kvalita vzdělání a nároky na zkoušky a úspěšné se rapidně snížily. Prakticky většina lidí to chce jen pro písmenka za jménem a kvůli tomu to tady pak tak i dopadá. Titul má i Šáša z Horní Dolní…
- Citovat
- Upravit
A ty jsi zakladatelka nebo proč tady píšeš pořád dokola o sobě, když se tě na to nikdo neptal? Kdo na tebe plive? Jsi v pořádku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš pravdu, snížily, ale absolventi za to nemohou.
Kvalita vzděláváni v ČR jde všeobecně do kopru.
Na ZŠ se biflují nesmysly, učitelky si neumí zmodernizovat výuku, někteří nechtějí a brání se uzivani nových metod. Na SŠ chybí praxe, takze v práci nepoužitelní absolventi a VŠ jsou kapitoly úplně jinde.
Jak chceš zvyšovat úroveň, když se nic smysluplného na akademické půdě nepublikuje?
Ti co publikují, tak papouškují papouškované.
Dyť je to studium fakt směšné.
Lidi vylezou ze SŠ a VŠ a neví, že si mají platit popelnice, neumí si udělat daně a o finanční gramotnosti ani nemluvím.
Pokud nemají z cizího jazyka státní zkousku, tak ho neumí.
Neumí ani kváknout.
No a zakladatelka si neumí poradit z BP, protože ji to nikdo pořádně nenaučil a efektivně nepomohl.
A je to právě naše a starší generace, která v této oblasti pracuje a na absolventy si stěžuje. Přitom naučit a učit moc neumí.
Kapacity dávno odešly do důchodu.
- Citovat
- Upravit
@Lucka840 píše: Více
Poradit neumím. Na mé první VŠ mi vedoucí práce odjel na půl roku do Ameriky a já to zjistila, když jsem dorazila na konzultaci, že na fakultě není a nebude. Málem mě kleplo. Na druhé VŠ mi zas vedoucí práce řekla, že praktickou část neumí, ať to konzultuju s profesorem xy a ten se na mě vybodl, protože nebyl můj vedoucí. To mě kleplo po druhé. Prostě někteří vedoucí to mají na salámu.
- Citovat
- Upravit
A představ si, že jednou jsem se dala do řeči s vyučující na FF jedné univerzity, která nás učila němčinu - je to už asi 16 let zpátky - a ona mi přiznala, že má 50 Kč za hodinu. Raději jsem mlčela, v práci jsem měla asi 140 Kč na hodinu (byla jsem dálkař) a na vedlejšáku na DPP (šlo o odbornou práci) jsem měla 500 Kč na hodinu. Raději jsem mlčela. To pak ale není čemu se divit, když se nepřetrhnou.
- Citovat
- Upravit
Tak před 16 lety takové ohodnocení prostě bylo.
Nic těmto lidem nebrání doučovat ve svém volném čase, nebo změnit práci.
Ovšem je otázkou, zda by našli v soukromém sektoru uplatnění.
Soukromý sektor je dost o něčem jiném a lidé zvyklí na akademickou půdu nebo práci ve školství tenhle přechod nezvládají.
Nedávají to všeobecnými vědomostmi - často znají pouze to své, praktickým umem a najednou zjistí, že v tom lepším případě skutečně často pracují více jak 8,5 hodin, že hodina má 60 minut, nikoliv 45 minut a v tom lepším případě čerpají pouhých 25 dnů ŘD. Že brát si PN nebo OČR je najednou velký problém a pracovat v týmu ještě větší.
- Citovat
- Upravit
Jo, dříve stačilo vzít 3-4 knížky a poskládat z nich odstavce tak, aby to dávalo smysl a nebilo to moc do očí. Byl jsem v tom tak dobrý, že když jsem pak dostal informační e-mail ohledně určité situace od dodavatele zboží, který jsem mírně modifikoval a rozesílal jsem svým zákazníkům, jelikož mi bylo blbé to posílat bez úpravy a nechtěl jsem se ptát, jestli to mohu použít bez úpravy, protože jsem nechtěl vypadat neschopně, tak se mě posléze dodavatel psal, jestli může použít mou verzi, že jsem to popsal mnohem lépe. Divil se, když jsem mu přiznal, že jsem jenom přeházením slov a odstavců trochu upravil jeho verzi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to je stejné jako s návštěvní službou praktických lékařů, kteří to mají jako jako jednu z podmínek smlouvy s pojišťovnou, ale někdo psal, že za celý výjezd dostanou 60 Kč, tak se do toho moc nehrnou.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době to není ale o moc lepší. Stačí se podívat na platové tarify VŠ, na kterou jsi chodila. Abys dosáhla uspokojivého ohodnoceni, musíš sbírat xx let tituly a dřít na to. Do toho ideálně vydávat publikace jako závod a ještě se angažovat v projektech.
Každopádně blbost, polovina učitelů stejně musí ( a taky že dělá) dělat soukromém sektoru nebo pak na OSVČ jako vedlejší činnost, protože když má člověk na akademické půdě míň než prodavačka v Lidlu, tak je u nás hodně něco špatně.
- Citovat
- Upravit
Všem moc děkuju za příspěvky píšu na téma Odstupné. Studuji na MUNI obor justiční úřednice. Vůbec nevím jak práci pojmout. Prosím neporadil by mi někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit