Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky, ty nebělené Kikko bambusky jsou stejně měkké jako barevné?
Alpaka píše:
Mě přijdou měkčí.
Děkuji. Dokonce ještě měkčí, to jde? ![]()
Já jsem ty barevné bambusové plenky (ne osušky) používala zpočátku nerada, víc mi vyhovovaly tvrdší bavlněné Kikko lux eco, ale už jsem jim přišla na chuť.
Dle mého je nejlepší koupit si materiál v metráži (bambusové froté, flís, atd…) a pokud máte doma šicí stroj s overlockem či někoho šikovného kdo má a se strojem to umí
, tak bych ho poprosila aby to projel overlockem…Výjde to levněji a bambusové froté je naprostá 1!…Ty ty plenky Kikko strčí s přehledem do kapsy
..
Zdravím látkující maminky ![]()
Chci se zeptat, jak jste dlouhodobě spokojené se čtvercovými bambusovkami Kikko, případně s velkou tetra plínou stejné značky? V rámci téhle diskuze jsem se dočetla, že jsou heboučké a hodně savé, což je super. Ale jinde jsem zase četla hodnocení těchto plen, ve kterém maminky psaly, že se pleny brzy srazily, žmolkovaly, případně vybledly barvy na těch s potiskem. Jakou máte zkušenost vy? Jaké bambusovky byste mi doporučili? Jedná se mi o čtverce 70×70 a tetra osušky. Děkuji za tipy ![]()
Mám několik tetra osušek a jsem spkojená. Super savé. Barvy samozřejmě po tolika praních vybledly ( používám je už 1,5 roku). Žmolky nejsou. Vlastně na malou vůbec nepoužívám ručníky.
@Linduš91 Měla jsem je před lety. Ze začátku super, po necelém roce používání se z toho stal ale právě ten sražený žmolkovatý hadr (přes to ale hodně savý a po vyžehlení příjemnější a jemnější než klasická plínka - používat se dala dál). Je se nedá počítat s tím, že vydrží 2 děti - to jedno je maximum. Zas na druhou stranu, nestojí (nebo alespoň před lety nestála) majlant, takže bych do nich příště znovu šla zas.
@Linduš91 Já mám od nich ty ubrousky a po třech dětech jsou pořád hezky savé, bez žmolků a dokonce nejsou ani protrhlé na rozdíl od klasických plen. Používala jsem je jako vkládačky a jako žínky. Jsou pouze flekaté a za to si můžu sama, nějak jsem to nikdy neřešila a ani se nepokoušela to vyprat.
Máme pleny i osušky, po pár praní se dost srazily, ale jsou pořád dost jemné a žmolky se neudělaly ![]()
Myslim ze kdyz budete respektovat uvedene zachazeni a idealne nepouzivat prilis casto mydlovy sliz apod. mohly by i ty dve deti vydrzet. Za me rozhodne spokojenost - mam osusky zinky pliny cepku slintacek - parada
jen teda latkuju na pul s jednorazovkama.