Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Namoc krepovej papir. Den, dva to vydrzi. Takhle jsme to patlali my, na zs
Já barvila syna gelem na vlasy, značka Directions, koupila jsem v kadeřnických potřebách. Jako chemie to je, tomu se člověk nevyhne, ale aspoň se to dá po 1-2 umytich smyt. Dávala sem mu to ve 3 letech, když si na narozky vymyslel, že chce zeleného pankáče
hennu bych nedávala ta nejde smyvat.
@Anonymní píše:
Holky, vím, že mě tady asi ukamenujete, ale přesto to zkusím
Mám pětiletou slečnu, která už snad rok touží mít ve vlasech červený pramínek. Je to blondýnka lehoulince do zrz
Nevíte o nějaké velmi šetrné dočasné barvě, která vydrží jen jedno umytí? V drogerii jsem viděla nějaké spreje a pak takové proužkovače, ale nevím, jestli na to není moc malá a ta chemie mě úplně nenadchla. Já si barvím vlasy červenou hennou, tak mě napadlo jí udělat proužek, ale nevím tu jen tak nevymyje. Máte nějaký šetrný tip?
P.S.: Já jsem se kromě henny nebarvila nikdy, mám od přírody hnědozrzavé vlasy a vždy se mi líbily, barvit jsem začala až kvůli šedinám
V TV pořad běží reklamy na takové ty sady do vlasů, koralky, třpytky a barvy pro malé holčičky. Třeba jako mořské víly atd
koupila bych podobou barvu, co se hned smyje
Křídy nebo sprej, ale klidně ti poslouží i fixka
Pamatuju se, že jsem jednou z tábora přijela jako duha, jaká to byla móda. Já světle blond, v létě tuplem díky vodě a slunci, takže jsem vypadala jako blázen
Ale po pár umytí tam už nic nebylo. Btw, dělají se i vodou omyvatelné fixky, to smyješ hned.
Asi bych to možná směřovala na nějaké prázdniny, když ne na ty velké, tak alespoň Velikonoční, ať s tím nechodí do školky.
@Anonymní píše:
Holky, vím, že mě tady asi ukamenujete, ale přesto to zkusím
Mám pětiletou slečnu, která už snad rok touží mít ve vlasech červený pramínek. Je to blondýnka lehoulince do zrz
Nevíte o nějaké velmi šetrné dočasné barvě, která vydrží jen jedno umytí? V drogerii jsem viděla nějaké spreje a pak takové proužkovače, ale nevím, jestli na to není moc malá a ta chemie mě úplně nenadchla. Já si barvím vlasy červenou hennou, tak mě napadlo jí udělat proužek, ale nevím tu jen tak nevymyje. Máte nějaký šetrný tip?
P.S.: Já jsem se kromě henny nebarvila nikdy, mám od přírody hnědozrzavé vlasy a vždy se mi líbily, barvit jsem začala až kvůli šedinám
Obal ji vlasy červeným krepakem a namoč ho. Jinak bych na takhle malou holčičku fakt nic neplacala. Ale kazdyho věc.
Jsou speciální křídy na vlasy (už se dají normálně koupit i v drogerce. Určitě v DM je mají). Dcera má 4 a taky pořád chce barevné vlasy.
@ProfZav No mě osobně přijde úplně srovnatelné nabarvit pramínek vlasů, třeba i chemií (když jde o pramínek, tak vůbec nemusí přijít do kontaktu s kůží), jako umýt ruce mýdlem, namazat tělovým mlékem nebo dát k večeři párek
I tady platí - všeho s mírou
A vím, jaké umějí být malé holčičky nadšené z věcí, co dělá maminka. Ta moje mi pořád krade pudr ![]()
Já kupuju v hračkách křídy na vlasy, žádnou jinou barvu bych nedávala.Proužky vydrží chvíli, což je dobře, dcera je stejně chce často měnit ![]()
O velkých prázdninách máme taky v plánu si s dětmi udělat stejné vlasy. Já celočervené, syn vlnu nad čelem a dcera proužky
![]()
@unuděná nejen holčičky
syn si chce lakovat nehty, dělat pleťové masky a malovat se když mě vidí
to musím dělat když není doma, aby ho to nelakalo, chlap pak nadává že z něj dělám holku
ale občas ho pristihnu jak se mi hrabe v kufříku a maluje si pusu ![]()
@unuděná Však říkám, ať si kazdej dělá, co chce. My máme doma olivové mýdlo, dítě ničím nemazu a uzenin taky moc nejime. Hlavně moc nechápu tohle cincani holčiček, ale já jsem naštěstí zatím jen klucici máma ![]()
@Kriss Tina
Tak to ten náš naštěstí ne, už považuje tyhle věci za tvrdě trapný
Tuhle se vyděsil, když hrozilo, že by ve škole dostal fialovou kartičku na oběd ![]()
Křídová barva, bohatě stačí. Moje sedmiletá už chodí rok s tím, že chce obarvit vlasy. Tak jsem jí slíbila o velkých prázdninách nějaký přeliv, křídy jsou prý pro mimina ![]()