Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná ještě nechodí do školy a takové ty rozdíly mezi holcicima a klucicima činnostma moc nevnímá, navíc sem na něj dlouho byla sama, že viděl jenom ty ženské věci a neměl mužský vzor ![]()
@ProfZav A právě proto to nechápeš
Já třeba nejsem vůbec ten typ na šminky, kosmetiku, vlásky, nehty… Jo, maluju se, barvím vlasy, chodím učesaná, ale nedávám tomu moc váhy, není to pro mě důležité. Máme syna a o tři roky později dceru. Ta se ze začátku jevila jako větší kluk, než syn, nic růžového nebo volánkového nesnesla, sponky nehrozily, sukně jakbysmet. Začala školka a světe div se, „Adinka měla dneska tááák krásné šatečky s flitrama!“ A najednou zájem o to, jak se maluju, že se mažu po koupání, semtam přejedu nehty bezbarváčem atd. Snažím se jí krotit, to je jasné, ale o víkendech nebo prázdninách jí semtam dovolím nějakou tu ryze dámskou proceduru ![]()
@Anonymní píše:
Holky, vím, že mě tady asi ukamenujete, ale přesto to zkusím
Mám pětiletou slečnu, která už snad rok touží mít ve vlasech červený pramínek. Je to blondýnka lehoulince do zrz
Nevíte o nějaké velmi šetrné dočasné barvě, která vydrží jen jedno umytí? V drogerii jsem viděla nějaké spreje a pak takové proužkovače, ale nevím, jestli na to není moc malá a ta chemie mě úplně nenadchla. Já si barvím vlasy červenou hennou, tak mě napadlo jí udělat proužek, ale nevím tu jen tak nevymyje. Máte nějaký šetrný tip?
P.S.: Já jsem se kromě henny nebarvila nikdy, mám od přírody hnědozrzavé vlasy a vždy se mi líbily, barvit jsem začala až kvůli šedinám
Když mně bylo 16, tak jsme si dělaly třeba na diskotéku červené proužky rtěnkou, tenkrát ani nic nebylo a stačilo to, to by pro ni bylo asi nejlepší… ![]()
@Anonymní píše:
Holky, vím, že mě tady asi ukamenujete, ale přesto to zkusím
Mám pětiletou slečnu, která už snad rok touží mít ve vlasech červený pramínek. Je to blondýnka lehoulince do zrz
Nevíte o nějaké velmi šetrné dočasné barvě, která vydrží jen jedno umytí? V drogerii jsem viděla nějaké spreje a pak takové proužkovače, ale nevím, jestli na to není moc malá a ta chemie mě úplně nenadchla. Já si barvím vlasy červenou hennou, tak mě napadlo jí udělat proužek, ale nevím tu jen tak nevymyje. Máte nějaký šetrný tip?
P.S.: Já jsem se kromě henny nebarvila nikdy, mám od přírody hnědozrzavé vlasy a vždy se mi líbily, barvit jsem začala až kvůli šedinám
Radši hennou než nějakými umělými barvičkami. Osobně bych dceři vysvětlila, že do minimálně patnácti má smůlu a vlasy si barvit nebude. Jako chodit v podpatcích
Sama jsem měla melír až v 19. Od té doby žiju se svou přirozenou barvou. V létě lehce vyšisuje, jinak je tak nějak hezky hnědá. Nemám potřebu ji „zkrášlovat“, dokud nebudou prosvítat šediny.
Pouzila bych prej, kridy nebo krepak. Klasicke barve bych se snazila vyhnout kvuli mozne alergicke reakci, ale jinak bych z jednoho praminku nedelala kovbojku.
@unuděná píše:
@ProfZav A právě proto to nechápešJá třeba nejsem vůbec ten typ na šminky, kosmetiku, vlásky, nehty… Jo, maluju se, barvím vlasy, chodím učesaná, ale nedávám tomu moc váhy, není to pro mě důležité. Máme syna a o tři roky později dceru. Ta se ze začátku jevila jako větší kluk, než syn, nic růžového nebo volánkového nesnesla, sponky nehrozily, sukně jakbysmet. Začala školka a světe div se, „Adinka měla dneska tááák krásné šatečky s flitrama!“ A najednou zájem o to, jak se maluju, že se mažu po koupání, semtam přejedu nehty bezbarváčem atd. Snažím se jí krotit, to je jasné, ale o víkendech nebo prázdninách jí semtam dovolím nějakou tu ryze dámskou proceduru
Ja mam po dvou klucich dceru a taky nejsem na zadne cincani, ruzovou kam se podivas, maslicky, kojenecke celenky a podobne nesmysly. Ale zaroven nevidim duvod, pro nevyjit vstric prani ditete, pokud to jde nejakou setrnou, docasnou formou a jedna se o neco mensiho, treba ten zmineny praminek. Ja mam zkusenost, ze cim vic byli rodice nekompromisni ohledne vzhledu ditete, tim vic se to pak zvrtlo. Nase mama treba nechtela povolit sestre dlouhe vlasy s tim, ze je ma pry jemne (nebyla to pravda), porad ji strihala na kluka a segra vypadala fakt blbe, chudak jeste mela bryle s okluzorem a ty kratke neucesatelne vlasy to dorazily. V jejich asi 8 letech sestra rekla na strihani ne, ja ji podporila (sama jsem mela dlouhe vlasy, nevim proc u me to problem nebyl, mame vlasy hodne podobne), nastala valka s mamou, kterou jsme vyhraly a od te doby se sestra neostrihala, pokud nemela vlasy az do pasu. A ma je krasne. Kamosku rodice drzeli hodne zkratka, co se tyka jakehokoliv zkraslovani a vysledek je, ze v dospelosti chodi zrizena jako stetka.
Jinak u nas se zacinaji cincat i kluci a me to teda vubec nevadi. Ja sama se licim a cesu velmi decentne a jednoduse, partner krome antiperspirantu a jemneho parfemu nepouziva nic, hreben nepouzil snad od ZS a nasi kluci se kazde rano sami cesou a casto chteji dat do vlasu gel, vybiraji si vetsinu obleceni vcetne pozadavku na otaceci flirty apod. A proc ne? ![]()
Příspěvek upraven 05.04.19 v 10:46
Když jsem byla na táboře jako vedoucí u nejmenších holek, tak každá druhá měla ve vlasech barevný pramen, který byl buď na sponce nebo takove male spirále. Netusim, jestli se to jeste vyrabi, ale myslim, ze ve veku tve dcery by toto byla asi nejlepsi varianta. Může si to libovolně dávat, sundavat, pokaždé jinam, jinou barvu, když jich koupíš víc… A vlasy to nenici a žádnou chemii ji nepatlas.
@chaela píše:
Když jsem byla na táboře jako vedoucí u nejmenších holek, tak každá druhá měla ve vlasech barevný pramen, který byl buď na sponce nebo takove male spirále. Netusim, jestli se to jeste vyrabi, ale myslim, ze ve veku tve dcery by toto byla asi nejlepsi varianta. Může si to libovolně dávat, sundavat, pokaždé jinam, jinou barvu, když jich koupíš víc… A vlasy to nenici a žádnou chemii ji nepatlas.
Mám pocit, že jsem tyhle barevné pramínky viděla v HM na stojanu se sponkama a čelenkama, to by asi bylo nejlepší… ![]()
@free333 Jojo, prodávají i celé zapletené copánky, různé barvy, s korálkama apod ![]()
@Hoa Mai Naprosto souhlasím. Ne nadarmo se říká „odříkaného největší krajíc“ ![]()
@terien Díky holky, pořídila jsem tu křídu, ale nesmím říct, že to je křída, protože bych neuspěla. Takže jsem vymyslela „pudrový přeliv“ ![]()
@Hoa Mai Přesně, u nás je to hodně podobně. Já na parádu taky nejsem, nejradši chodím sportovně, vlasy v culíku, mikinu, triko, z malování maximálně řasenku a pudr - a to už beru jako že jsem se vyfikla
A dcera je na všechno, co je růžové, třpytivé, princeznovské
Je to její vkus a já jí ho neberu. Samozřejmě lehce usměrňuju v tom smyslu, že si na kolo nevezme střevíčky a podobně, ale barvy oblečení apod. jí nechávám podle jejího vkusu. Má i svá malovátka - „rtěnku“ (lehce zabarvený jelení lůj), „řasenku“ (dobře vypláchnutá moje stará řasenka) a „make up“ (normální heřmánkový krém na obličej / v létě opalovací krém, jen přendaný do ozdobené dózičky). ![]()
Přece ji nebudu předělávat na sebe. A souhlas s tím, že když rodiče příliš zakazují, o to víc se to může vymknout kontrole kolem puberty. Platí ve všech oblastech!
Zakladatelko, tobě hena překryje šediny? Mně se to nepodařilo.. Mohla bys mi napsat jakou henu používáš? Děkuju a omlouvám se, že je to mimo diskuzi.
@Akinorewa Já ji používám už opravdu od doby, co jsem měla 3 šedé chlupy - u mě to bohužel bylo už ve 26. Barvím barvou Khadi a na začátku jsem barvila na 2×. Teď pokud mám interval 4 týdny a méně, stačí mi jedno nanesení. Nechávám působit 3-4 hod, z delšího mě svědí hlava. Přidávám bezsilikonový kondicionér, med a žloutek. Mixuju barvu jantar a hnědou, tak mi to přijde nejbližší mé přírodní barvě.Když jsem barvila Na dvakrát, n
a 1. barvení jsem někdy dala čistou hennu a pak jsem měla díky šedinám takový lehký hnědozrz malíř. I teď tu barvu asi nemám úplně homogenní, ale to mi nějak nevadí. Omlouvám šedá chyby, píšu z mobilu ![]()
@Anonymní píše:
@Akinorewa Já ji používám už opravdu od doby, co jsem měla 3 šedé chlupy - u mě to bohužel bylo už ve 26. Barvím barvou Khadi a na začátku jsem barvila na 2×. Teď pokud mám interval 4 týdny a méně, stačí mi jedno nanesení. Nechávám působit 3-4 hod, z delšího mě svědí hlava. Přidávám bezsilikonový kondicionér, med a žloutek. Mixuju barvu jantar a hnědou, tak mi to přijde nejbližší mé přírodní barvě.Když jsem barvila Na dvakrát, na 1. barvení jsem někdy dala čistou hennu a pak jsem měla díky šedinám takový lehký hnědozrz malíř. I teď tu barvu asi nemám úplně homogenní, ale to mi nějak nevadí. Omlouvám šedá chyby, píšu z mobilu
Děkuji za tip!
vyzkouším, já jsem si našla prvního šediváka už ve 21 letech ![]()