Házení věcí na zem

23033
9.9.11 21:14

Batole

Jdu se poradit.Gita ma tendence vsechno hazet na zem. Kdyz to udela po x te a ani „Ne“ a „TYTYTY“ nepomaha dostane pres ruku a ma tendence nas placnout zpatky. Co s tim? vychovavam ji nejak blbe?
Snazim se ji nejak zabavit.

se ptam jak debil, ale nevim co delat,nechci ji davat pres ruku.Jak ji to odnaucit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
9.9.11 21:18

ahoj,jsme na tom stejně,ja ji placnu a ona mi to vrati,ma jen rok,tak tomu davam cas,chce to vydrzet to jejich sileny obdobi vzdoru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.9.11 21:20

Ahoj :-)
Toto dělal můj starší syn jako miminko..Dost dlouho, od půl roku tak do 15 měsíců, potom ho to samo od sebe přešlo..
Prostě hodil něco na zem, byl na to pyšný a dožadoval se podání předmětu dospělým..

Gitka je větší, našeho to přešlo v době, kdy začal chodit(kolem 15 měsíců) a došel si pro zahozenou věc sám(nic jiného mu nezbylo)..

Já jsem mu přes ruku nedávala, naopak, trpělivě jsem mu to podávala :nevim: Nijak se to na něm nepodepsalo, ale byl mladší..
Asi bych ve Tvém případě volila metodu nevšímání, ať si to holčička podá sama..Pokud s tím teda nemrskne ve vzteku..To u nás nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.9.11 21:20

Maty tím taky prošel. Zabralo jediný, neplácat ho! :nevim:
A to házení věcí na zem. Nepodporovala jsem to. To bylo vše. Musí přece zjistit, jak funguje gravitace :nevim:

Příspěvek upraven 09.09.11 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.9.11 21:21

Je to součást zkoumání, jak to na světě funguje…

Počkat, až fascinace, že věci padají, skončí.

Ale jasně vyhubovat, když mrskne něčím, čím nesmí. - Ale zároveň nabídni něco, čím házet může a jakmile to bude mít dovolené, už to nebude taková zábava a většinou je to přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
9.9.11 21:22

Já tedy neporadím… Ale úplně jsem si vzpomněla na sebe :lol: Já tohle dělala mamce taky a hodně dlouho… Když mě plácla, tak jsem se vždy napřáhla nazpět … Sama si to ještě pamatuju… :mrgreen: Asi to musí přejít samo… Máma má 4 děti a já jediná jsem toto dělala, takže výchovou to asi nebylo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
9.9.11 21:24

no taky by mě zajímalo jak to řešit zda ignorovat to je to správně a nebo se snažit vysvětlovat, ale to pak máma nedělá nic jiného. když jsem byla těhu tak jsem si říkala že toto a toto dělat nebudu a že to budeu dělat tak a tak moje sestra co měla 2chlapečka se jen smála a říkala já si nato počkám a ted je to všechno jinak. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101683
9.9.11 21:27

Já mám tedy mladšího, ale já trpělivě podávám… a když mě to přestane bavit, tak mu to prostě už zpět nepodám. Případně, když jsme někde, kde není vhodné aby házel věci na zem, tak má vše v dosahu přivázané… tedy krom ponožek, ale ty zas nejsou zajímavé (na házení) neb nevygenerují při dopadu žádný zvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
9.9.11 21:30

Reakce typu: kdyz to udela po 10× neplacat pres ruku. Zadnej ucenej z nebe nespadl, proto se jdu sem poradit, jak to zvladnout co nejlepe.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
9.9.11 21:34
Monjie píše:
Reakce typu: kdyz to udela po 10× neplacat pres ruku. Zadnej ucenej z nebe nespadl, proto se jdu sem poradit, jak to zvladnout co nejlepe.:)

a kolik ji je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
9.9.11 21:36

jediny co trochu zabira u nas,je dat z dosahu veci ktere muze znicit a ignorovat a ignorovat,po chvili ji to nebavi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
9.9.11 21:55
Pipet píše:
Je to součást zkoumání, jak to na světě funguje…

Počkat, až fascinace, že věci padají, skončí.

Ale jasně vyhubovat, když mrskne něčím, čím nesmí. - Ale zároveň nabídni něco, čím házet může a jakmile to bude mít dovolené, už to nebude taková zábava a většinou je to přestane bavit.

Naprostý souhlas se vším.
Dítě v tomto věku, které háže věci na zem, se nepokouší naštvat rodiče, ale objevuje souvislosti a zkoumá důsledek toho, že něco pustí. A líbí se mu to. Zasáhla bych, pokud by házelo jídlo, nebo něco, co nemá. A pokud by mě to obtěžovalo, tak bych mu to prostě nepodala. To je taky součást objevování - že když něco zahodím, zůstane to ležet na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
9.9.11 22:04
Brambůrka10 píše:
Monjie píše:
a kolik ji je??

17 mesicu.A dekuju moc za Vase rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
9.9.11 22:10

Monije můj syn to dělá taky, hlavně když má nerva, já ho vždycky chytnu za ruku a důrazně mu řeknu NE a u toho pořád držím tu ruku, řekla bych že je to lepší, ještě tak před měsícem byl schopný hodit ovladačem několikrát, teď to udělá taky ale už neprovokuje a nehází tolikrát.Plácání nepomáhalo, plácal by mě taky.Ještě u toho dělám drsný obličej :lol:

• Citovat
  • Upravit
9.9.11 22:20

Smradatu je este len 11 mesiacov, obcas jej hodene veci dviham, babicky a dedkovia su v tom neprekonatelni … ale ked to prehana tak vec nedvihnem, len poviem „a nie je“. Mala cuci jak pero z gauca, ale vyzera ze sa uz s tym zacina vyrovnavat a mne veci hadze prec uz len pri krmeni, ked nechce jest. Ked vsak najde obet ochotnu jej to dvihat, tak bude hadzat aj hodinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí