Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alisekR píše:
To je otázka hrozná. A nejlepší je, že ji naše děti začínají pokládat cca na Dolním Dvořištitzn. po hodině cesty z domova
a 7 hodin před námi.
@Burj Chalifa ovsem ze to neni povinnost, ja za to byla vdecna, ale oni to delali uplne automaticky a proste to brali jako soucast cestovani, jenze prumernej cech porad jen brbla a stezuje si, ze
proc je tak složité byt tolerantni k ostatním? Ono to dite muze byt sebehodnejsi, ale kdyz je pretazene, je mu vedro nebo zima tak pokud jeste moc nemluvi dava tim revem najevo ze se mu neco nelibi
@Burj Chalifa ja si dite zabavit umim, ale za 16 hodin pouze 1× rev protoze zrovna nemel naladu se pripoutat ke me, mi přijde dobra bilance, a stacilo jedno hey how u doing a bylo po revu, fakt jsi desna prudka, jeste ze jsem nenarazila nikde na tebe
Nacestovali jsme toho opravdu dost různými druhy dopravy a to by člověk nesměl vyjet nikdy
, protože miminka občas brečí, starší děti kopou do sedačky (také príma sedět před nimi), puberťáci si pouští mobil tak, že z předních sedaček je slyšet skoro až dozadu i když mají sluchátka
, případně dospělý chce spát a puboš hraje na notebooku, což dneska není problém, ale cvakání v noci také žádný med, někdy i dospělý který sedí přede mnou si položí sedačku tak, že mi pomalu leží na klíně
. Je to hodně o toleranci a o tom, jak zrovna dítě bude reagovat, to nejde moc předem říct. Dřív jsme se v autobusech pokládali různě s dekou a polštářkem na zem, dneska už děti (dnes už skoro dospělí) dokážou sedět na sedačce tak, že se i vyspí a na zem se občas skládám já.