Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den, dcera pije Kendamil 3, hlavně před spaním. A zajímá mě, jaké jiné batolecí mléko chutná podobně? Občas totiž potřebujeme koupit další a není v okolí k sehnání, nebo není v akci a stojí výrazně víc než ostatní značky 🥲 Tak že bychom vzali jiné. Nemáme moc zkušenost s dalšími mléky, tak nevíme, jak velké rozdíly jsou v chuti. ![]()
Já tedy neochutnávala, ale malé vedle Kendamilu chutnalo Hami vanilka. Jiné mléko vůbec nechtěla, než tyto dvě.
@elianaa píše:
Krásný den, dcera pije Kendamil 3, hlavně před spaním. A zajímá mě, jaké jiné batolecí mléko chutná podobně? Občas totiž potřebujeme koupit další a není v okolí k sehnání, nebo není v akci a stojí výrazně víc než ostatní značky 🥲 Tak že bychom vzali jiné. Nemáme moc zkušenost s dalšími mléky, tak nevíme, jak velké rozdíly jsou v chuti.
Nemám zkušenost, ale matky ve FB skupině si psaly, že chutí se nejvíc podobá obyčejný Sunar v modrém obalu.
@1Pears1 píše:
Nemám zkušenost, ale matky ve FB skupině si psaly, že chutí se nejvíc podobá obyčejný Sunar v modrém obalu.
Akorát se teď dívám, že modrý Sunar standart se už neprodává. Tak asi zkusíme ten oranžový Complex a snad to bude podobné ![]()
Dobrý den,
my byli také do nedávna na Kendamilu a teď jsme vyzkoušeli nové mléko Beggs, je podobné, synovi moc chutná. Já také ochutnala a chutná smetanově. Cena je příznivější než u Kendamilu, takže my jsme spokojení ![]()
@Jeřabinka1 děkuji ale to by u nás bylo asi z blata do louže. Beggs jsem normálně v obchodě neviděla a mi jde právě o něco dostupného, když nebude dostupný Kendamil. Koukala jsem se teď internet a pohybuje se to přibližně stejně, Beggs je dokonce aktuálně dražší - Kendamil 3 za 459 a Biggs 3 za 479. ![]()
@elianaa píše:
@Jeřabinka1 děkuji ale to by u nás bylo asi z blata do louže. Beggs jsem normálně v obchodě neviděla a mi jde právě o něco dostupného, když nebude dostupný Kendamil. Koukala jsem se teď internet a pohybuje se to přibližně stejně, Beggs je dokonce aktuálně dražší - Kendamil 3 za 459 a Biggs 3 za 479.
Kupuju taky Kendamil 3 a minuly tyden kdyz jsem shanela, tak uz nikde ani na netu nebyl k sehnani… Jen nejaky Kendamil 4 premium… ale za 519kc… A to jsem nespadla z visne… Mala ho pije jen rano.. uz by ho daaavno nepotrebovala vubec, ale jogurtum atd moc neda, tak jsme rada, ze si aspon kazdy rano cvakne toho Kendamilu.. ale ceny teda strasidelny.
@Konys taky jsme před tydnem prave kupovali v rossmannu za 519 🫣 se ty ceny hodně zvedly s tím novým přebalem. Před měsícem byl v rossmannu v akci za 369, sleva ze 419. A teď? Stovka rozdíl. ![]()
Tohle mléko ničím chuťové nenahradíš. Raději připlatit za kvalitu než kupovat nějaký hnusny sunar a nebo smradlavou bebu. Fuj tohle bych dítěti nikdy nedala.
@elianaa píše:
Krásný den, dcera pije Kendamil 3, hlavně před spaním. A zajímá mě, jaké jiné batolecí mléko chutná podobně? Občas totiž potřebujeme koupit další a není v okolí k sehnání, nebo není v akci a stojí výrazně víc než ostatní značky 🥲 Tak že bychom vzali jiné. Nemáme moc zkušenost s dalšími mléky, tak nevíme, jak velké rozdíly jsou v chuti.
Tak si nákup do zásoby, bože.
a čekat až bude mleko v akci, kristepane.
![]()
@Juicy_Love ten váš druhý komentář budu radši ignorovat.
A které je podle vás to kvalitní teda? Cena totiž nevypovídá o kvalitě. Z více důvěryhodných zdrojů mám info, že třeba tak chválený a dražší Kendamil spadá na spodní příčky co se tyče kvality. Bohužel jsem se to dozvěděla až potom, co si na něj dcera navykla.
@elianaa Syn měl ze začátku Kendamil a pak jsme kvůli financím přešli na Sunar complex.
Neměl žádný problém s trávením, ani s chutí ![]()
Kendamil je z plnotučného mléka, Sunar zase obsahuje smetanu, asi se to nějak vyrovná.
@Juicy_Love píše:
Tohle mléko ničím chuťové nenahradíš. Raději připlatit za kvalitu než kupovat nějaký hnusny sunar a nebo smradlavou bebu. Fuj tohle bych dítěti nikdy nedala.
Je teda pravda, ze mit mimino… tak uz bych Kendamil nemenila. Mala ze zacatku mela Hipp, pak Hami… ja vedela o UM prd, Hipp nam dali uz v porodce s sebou domu krabici… Smrdelo to jak bolava hnata.. nemela jsem odvahu ochutnat, co tomu diteti davam.. Mela ale silenou zacpu a boleni.. Tak jsme zkusili Hami.. taky smradlavy a taky ji to zaspuntovalo. Pak jsem se dozvedela o Kendamilu.. jeste nikde vubec nebyl k dostani jako ted, museli jsme objednavat… A jak mile jsme byli prekvapeni, ze Kendamil voni- a i chutna proste hodne dobre. Neni v nem totiz ten rybi tuk atd, po cem to UM tak smrdi a jeste je to jedna z veci, co detem prave dela to boleni atd…
Tak jsme objednavali vzdy 4-5baleni.. proste aby mela na mesic.
Ted kdyz uz pije jen 120ml rano, jen pro svou,,rozcapenost" a zvyk, uz kupuju jen po jedne pixle… Pac nikdy nevim, kdy rekne, ze uz ho nechce…a co s tim pak
Ale za sebe bych taky nic jinyho nekoupila, i kdyz je to o kilo drazsi… pac proste vim, ze je to sice raketa… Ale aspon vim za co platim…
@elianaa píše:
@Juicy_Love ten váš druhý komentář budu radši ignorovat.A které je podle vás to kvalitní teda? Cena totiž nevypovídá o kvalitě. Z více důvěryhodných zdrojů mám info, že třeba tak chválený a dražší Kendamil spadá na spodní příčky co se tyče kvality. Bohužel jsem se to dozvěděla až potom, co si na něj dcera navykla.
Z jakych zdroju? A v cem ma spatnou kvalitu? I vyzivari ho doporucuji, kdyz ho porovnavaji s jinymi mleky.