Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Elizo co jsem to zkoumala, prezentují perlan jako 100% odbouratelný, šetrný materiál… Ta manipulace si myslím ani třeba u hedvábných separaček nebude o moc jiná, než u papírovek, tam mě zase vyhovuje, že tak leží na pleně a nikam se nerolují, nic… Hedvábí mi přijde klouzavé Přemýšlím, přemýšlím, ale jiná látková varianta mě nenapadá. ![]()
ashin IV 2v1 se mi jeví jako prudce návykové, jak zkusíš jednu, chceš další a další…
![]()
To máš pravdu, asi to hedvábí bude klouzat. Mě se ty separačky v plence hrozně muchlají, mám pocit, že mi vůbec nedrží na místě. Perlan by měl být odbouratný, používám ho v domácnosti, ale na zadeček mi připadá trochu umělý, no musím si něco o tom zjistit ![]()
no a to mě jěště teď hlodají babylegs
Ještěže zvýšili ten rodičák! ![]()
Elizo mě to teda zatím jde, mám popo v roli… Jinak www.pervin-perlan.cz
Ashin nějak mě babylegs obešly… Ale zase mě neobešlo nosítko Ergo, což je horší…
Manža neumí pořádně vázat a já když jedu pro Káju a potřebuju Daníse do šátku, tak mi trvá dlouho ho tam v autě namotat a pak zas vymotat, když vylezu, courám cípy po zemi a je to na 10 minut - Káju oblíknu, dám na kočár a dovezu k autu. Takže na toto bude lepší Ergo..... Na léto jsem chtěla slabší šátek, tak mám asi už smolíka, bude Ergo, aby mohl nosit i taťka. ![]()
Sajso, tak mě napadá
já čekám miminko na červenec a ještě mi něco do plenkové výbavičky chybí
měla bysi nějaké malé velikosti na prodej? konkrétně bambusky, a imse vimse 2v1?
taky bych brala svrchni imse vimse
M, jen se tak ptam, mozna bych vzala ![]()
díky, hanelik
Ashin, i já se přikláním k Organic. Zvlášť když dáváš čtverce, protože Organic jsou podšité látkou a zátěr se proto nedostane přímo na tělíčko. Soft snad podšité nejsou, takže by celé boky byly na tělíčku.
Foxíky mají asi nejkvalitnější vnější látku - pořád vypadají jako nové (nemám je sice dlouho, ale porovnávám s ostatníma). Jsou ale o trošku silnější a o chlup déle schnou než Organic.
Petro, ještě před časem jsem propagovala kalhotkovky jak o život
a teď jsme plně ve čtvercích. Důvod - schnutí. Přece jenom čtverce schnou mnohonásobně rychleji než kalhotkovky. A složený to na obdélník máš během pár vteřin. Takže teď bych se přikláněla k část těch a část těch.
Protože když zapomenu všas vyprat, tak nehrozí že zůstaneme bez plen, navíc čtverce jdou v nejhorším vysušit žehličkou.
Zkrátka, kdybych měla pořizovat výbavu na další prtě, tak ideální se mi jeví čtverce na doma a kalhotky ven a to by mohly být ty tolik opěvované IV 2v1. Ale to je jenom nápad.
Haneliku těžko říci, jak se naše hmotnost do léta vyvine. Určitě budu mít na prodej 5 bambusek (1 z toho je modrá), 4 Imse biofroté newborn, 1 imse flanelku newborn. Na tyhle malé plenky krásně pasují foxíky NB, takže ty taky, pak Imse bumpy day ve velikosti S (5-8 kg) dvoje a jedny S soft. Jednu malou, neoužitou fluffle. Pak podle toho, kolik bude vážit - bamboo mám S/M a IV 2v1 7-10kg, ty nám zatím jsou dobře, je ale možné, že za dva, tři měsíce už nebudou…
Pimpo foxíci vypadají stále super, to je fakt.
Taky je mám ale málo prané, z našich plenek se na kalhotky nic nedostává… ![]()
Sajso
tak já si nechám kdyžtak nějakou rezervu a případně, až to bude aktuální bych si z toho určo něco vybrala ![]()
Rezervu si nech určitě, pořád něco přibývá.
Až budu prodávat, stejně to hodím sem, tak sleduj…
Mini pleny předpokládám tak v dubnu, max. začátek května.
Sajsa píše:
Rezervu si nech určitě, pořád něco přibývá.Až budu prodávat, stejně to hodím sem, tak sleduj…
Mini pleny předpokládám tak v dubnu, max. začátek května.
tak já to budu hlídat
![]()
Jasně…
3333… No, bohužel už nemám. Kecám ještě na prosinci, takže to přibývá… ![]()
Mně to skládání taky někdy nebaví, ale souhlasím s Pimpou, že to schnutí je dost veliká výhoda. Já taky ráda přebaluju dost často a u těch kalhotovek by mi to přišlo líto po dvou hodinách hned prát, když mají omezenou životnost. Kdybych měla pořizovat znova výbavu, tak koupím Imse čtverce na doma a IV 2v1 na ven, bambusky na noc.
Jo Elizo, těma bambuskama´s to ještě zdokonalila
. Já pro změnu vymyslela, co udělám se starýma českýma čtvercema, který se už různě třepěj a jsou flekatý a ohavný. Já z nich totiž našiju vkládací vložky
.
Nebude to sice kdovíjak sát, ale budou se hodit do těch IV čtverců. U těch mi totiž jeden připadá málo a dva moc, takže jeden s vložkou by měl být akorát.
Další tip, cp dělat se starýma čtvercovkama; kámoška je rozstříhá na 4 čtverečky, ty nabatikuje a dává je chlapečkovi kolem krku jako bryndák, je to hezčí, rychle se to pere a suší a mladej vypadá fakt akčně, prostě šátek je pro chlapy a bryndák pro mimina…
![]()