Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
no někdy to poznám na omak je to prostě jiné nevím jak to popsat, ale někdy je to sázka do loterie. Hlavně asi jde o to kde to koupit, jinak fakt nevím ne vždy to poznám ![]()
A nebo se holt snažit důsledně oddělovat domácí oblečení od venkovního. Ono to někdy nejde, třeba když přijdeme z venku tak než stačím děti převlíct (donutit je k tomu
), tak se stačej něčím zmazat. Ale v celku to jde. To domácí oblečení u nás nemá smysl nějak ochraňovat, protože krom toho že jsou děti čuňátka, tak v létě vyletěj na zahradu a válej se kde můžou. Takže snažit se mít je doma nějak nastrojený nepřipadá v úvahu. Proto jsou mi volný i všechny fleky.
anavi
jako bavlna se casto tvari tricka od vietnamcu. jak totiz cinani zjistili, ze evropa radeji 100% bavlnu, tak to tam pisou, i kdyz to neni pravda. ja to taky poznam na omak
a potom nejpozdeji v pracce ![]()
Ahoj holky, tak mně se bavlněné plínky nepodařilo zavést do praxe. Mám problémy se sušením prádla. Také s opruzováním. Snad se nebudete zlobit, když vám sem část své nevyužité plenkové výbavy nabídnu.
Nepoužité bych prodala za polovinu ceny, dva dny používané za ještě méně. Co jsem používala více, nenabízím vůbec.
10ks vkládacích pleneček Popolini biobavlna nepoužité ani jednou, jen vyprané......340 Kč
1ks vlňáčky Disana na suchý zip velikost 86-92 používané dva dny, pročurané vůbec nebyly, vyperu je v mýdle…200 Kč
10ks vázacích plenek Disana nepoužité jen vyprané..........400 Kč
10 ks vázacích plenek Disana 2 dny používané (2× přeprané)…290 Kč
8 ks dámské vložky biobavlna popolini nepoužité jen vyprané (měla jsem 2 balení po pěti ks, ale dvě jsem použila, ty samozřejmě nenabízím)…200 Kč
kontakt p.halamkova@seznam.cz
Poslala bych bez dobírky a věřila, že platbu pak pošlete.
Děkuji Petra
Ahojky, zase nakukuju… ![]()
Pimpo dnes dorazila fox deka, je opravdu moooc krásná. ![]()
No, krom deky také Imse 2v1, ty mi prostě nemůžou chybět. Jsou krásné, geniálně vymyšlené a štíhlé. Super sedí, už je má na sobě. Jsem strašná matka, ani jsem je nevyprala, jak jsem nedočkavá. Řekla jsem si, že má stejně separačku, tak je to jedno…
Teď čekám, jak dlouho vydrží a tak. (než se pokadí, jako všechny…
)
Chci se optat, čekáme miminko v červnu, jsem rozhodnutá, že budu používat klasické čtvercové plenky. Můžete mi doporučit jaké kalhotky k nim? Furt se v tom plácám a nemůžu se rozhodnout. Myslíte, že na novorozeně kupovat XS nebo rovnou S velikost?
Na narozené miminko normální váhy kolem 3 kil už rozhodně S-ka. Já používám svrchní kalhotky od Imse Vimse a nprostá spokojenost. Začínala jsem s Imse Soft a později dokoupila Imse Fox ty jsou opravdu úúžasné a můžu jen doporučit. Vojtíšek má 2 měsíce a necelých 6kg a už mu dávám kalhotky vel. M (ty S-jsem koupila jedny a dvoje M-ka … i ty M-ka dáš klidně na 4kg mimísko aniž by to vypadalo blbě!!) Pomocí těch suchých zipů dotáhneš a máš to aspoň na dýl - a hlavně když používáš kalhotkové pleny které jsou třeba objemnější tak jdi rovnou do M-ka. Pokud budeš používat jen obyčejné čtvercovky a třeba jen jednu a budeš často přebalovat tak S-ka tak do 3 měsíců věku využiješ.
Sajso předpokládám že deka bude jako Fox gaťky - pořád na nich to používání nějak není vidět - takže se máš na co těšit.
![]()
Anonymní 1 - anonymní 2
ti to napsala přesně. Taky doporučuju Imse Vimse gatě a velikosti jak je napsáno.
ja se omlouvam, ale jelikoz si nepamatuju, ve ktere diskuzi se kajuma ptala na barevne babyLucy vlozky, tak to pisu i sem:
uz je mame a jsou naprosto uzasne, v peti barvach, radost pohledet, i tasticky na vlozky s dvema kapsickama ![]()
Pimpo deka je super, ale snad ještě nadšenější jsem z Imse 2v1. Tyjsou táák krásné a štíhlé a i nám docela dlouho vydržely. Naprosto geniální je možnost zvolit si, jestli bude navrch biobavlna, nebo fleese. A měla jsem trochu obavy z velikosti, nechtělo se mi kupovat menší, mám od 7 kg, ale Daník 7 ještě nemá (teda myslím, že nemá
) a sedí mu krásně. Dokonce můj muž prohlásil, že to je teda docela pěkná a vymyšlená plena. ![]()
No vypadají vážně pěkně ty Imse 2v1..ale nevím jestli je za tu cenu potřebuju.
Jsou někdy situace kdy se opravdu, ale opravdu hodí? Třeba bych si dvoje pořídila, ale musím vědět, že je někdy vážně ocením.. Např. moje máma i manžel zvládnou normální přebalení, takže tady bych je moc nevyužila.
![]()
Elizo tak můj manžel normálně nepřebalí, tudíž je jasné, že 2v1 jsou řešením.
Tam nejde nepřebalit. A pak mi taky zaberou míň místa v mém pidibatohu, se kterým cestuju do města, když mám šátek.
![]()
Jééé, holky, já kdybych měla pidi mimi,tak bych do těch imse taky šla
mám dvě popolini 2v1 komfort a řeknu vám,je to úleva občas nemuset dávat kalhotky
u těch malých mimin je to asi jedno,ale Danys se hrozně vrtí, utíká, takže se vždycky těším,že aspoň to nebude takový boj při tom přebalování
akorát, se cgcu zeptat,jsou ty imse umělina? protože ty popolinky jsou jenom umělina
takže jako doplněk dobré,ale jinak dávám přednost něčemu přírodnímu. ![]()