Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak už ty konopky mám a překvapilo mě jak jsou veliký!!!
Ale to je dobře, hlavně jsou vysoký. Rovnou jsem si objednala i jedny IV fox L a ty jsou tak krááááásný a měkoučký. A skvěle padnou. Ta látka je opravdu moc příjemná, až budu objednávat čtverce IV tak tu deku teda možná koupím, no..
![]()
eliza:a jak velké máš mimi? protože nám jsou ty konopky tak akorát, spíš bych řekla, že už malé, protože víc, než ty dvě čtvercovky do nich fakt nedám
)
Má skoro 8měsíců a něco přes 8kg. Jsem ráda že jsou veliký, aspoň mu vydží dlouho. Ale musím se naučit to rychle vázat. Kluk se mi pořád otáčí při přebalování na břicho a jde to těžko.. ![]()
eliza: hm, a až začne chodit tak bude ještě hůř
alel zase jde dítko možná lépe zabavit, když najdeš to správné zabavovadlo
)…Danys je hodně živé dítě, ale zavazovat nám šlo vždy s nějakou mastičkou případně i mobilem vždy dobře.Akorát poslední týden ho nějak nejde zabavit ničím a to pak ty zavazovačky nejdou moc dobře uvázat ![]()
Tak mi přišly vícevrstvé od Popo. Jsou podle mě slabší než vícevrstvé BM, nemůžu to už přímo srovnat, BM už nemám, ale jsem o tom přesvědčená. Takže chápu tu nižší cenu. Docela jsem zvědavá, jestli nám tohle může stačit na noc (teda ještě s něčím - ale stejně)
.
Tak vícevrstvé Popo nám ale vůbec nedostačují. Jsou vhodné spíš pro méně močící děti, na den by to ještě jakž-takž šlo, ale na noc pro nás absolutně o ničem.
Takže zvažuju prodej - neměl by někdo zájem? Mám jich 6 kusů, dvě jsou nepoužité, čtyři použité jednou. Stály 65,–-, dala bych je za 60,–- a poštovné hradím sama.
Jinak ušité jsou pěkně, bílou nití, ne jako na obrázcích černou
. Jsou docela měkké. Líbí se mi, ale jsou pro nás celkem zbytečné.
mam tu zbyly balik novych moltexek midi (4-9kg) - nechcete nekdo za 350? (postovne ceske od 18 do 30kc) - rada bych vedela, jestli se od tech puvodnich nejak lisi
a nez mi sestra bude moct referovat, bude to jeste tri mesice ci dyl (nez se mimis narodi a nez doroste
)
a ke konopkam: kdyz prebalujete, tak mate dupacky svlecene, zejo? dovedete si predstavit variantu, kdy ta konopka je spojena gumkou a predni dil se proste protahne a drzi? muselo by se to oblikat jako spodary, pres nozicky, ale pak by se nemuselo honit dite na zavazovani, to „zaklapnuti“ jde i v poklusu i vestoje i vsede
my kdyz jsme balili na toho sumistu (za pouziti mokomini) tak jsme byli docela sikovni a rychli. no a ta gumka by musela byt nastelovatelna, nebo na druk nebo na knoflik, nebo tak neco… doufam, ze jsem se vyjadrila jakztakz srozumitelne. asi si budu muset nakou poridit a predelat ![]()
milé maminky,
pokud už nepotřebujete, koupiím bambusky vel. 1, onesize biobavlna, nebo biofroté plenkové kalhotky, za rozumnou cenu, děkuji.
haneleka@centrum.cz ![]()
Pimpo:
prosím, prodala jsi už ty biofroťáčky? díky, Hanka.
hmmmm…skoda…myslela jsem si to…, miminko sice čekám až v červenci, ale ráda bych ušetřila tam, kde to jde, proto se ptám, díky. ![]()
Holky,
prosím o radu…už vás asi nebaví neustále dokolečka odpovídat na stejné dotazy, ale pomalu se probírám diskuzemi(je toho strááášně moc) a zatím jsem nabyla určité představy. Čekáme mimi až v srpnu a chci každopádně látkovky. Zatím se mi zdá (i finančně) dobré použít ikea ručníčky jako plenky se snappy sponkou a přes to disana vlňáčky, střídat třeba s BM kalhotkama…vejde se ikea ručníček i do BM? A je to vůbec vhodný nápad pro novorozence s řídkým kakáním? Ještě jsem moc nepronikla…chtěla bych nasměrovat, abych od začátku neměla mylné představy.Díky moc ![]()
Tak já sice nevím jak ten ručník vypadá, ale o pár stran dál někdo psal, že to do kalhotek BM používá (viz anonymní)
https://www.emimino.cz/modules.php?…
ahojky.tak koukam,že tahleta diskuze taky celkem jede
)…moc jsem vás nečetla, akorát tu poslední stranu. Zavazovačky Hemp hour mám, jsou super,i když jsem si na ně musela delší dobu zvykat , dávám do nich buď ručníček ikea+čtvercovku, nebo 2 čtvercovky, máme je hlavně na ven a na noc. Sajou o něco více než zavazovačky disana. Nečekala jsem, že budou sát nějak extra,bylo mi jasné, že se musí dovycpat. Mimochodem,kdyby se někdo chtěl jedné zbavit, tak jsem zájemce
))
malý váží asi tak něco kolem patnácti kil, máme imse soft xxl. Jsou mu akorát, velikostně jsou stejné jako Tots wrap č.2 takže nijak extra velké mi nepříjdou.