Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak jsem využila nějaké slevy na Sluneční ženě a koupila si tři bambusky. Jsou teda opravdu pěkný a taky pěkně těžký po vyndání z pračky. Taky nám začal hošík nějak moc čůrat. Včera měl na ven onesize a disaní vlnáčky natahovací a po hodině měl mokrý kalhoty zvenku
. Tak sázím na bambus
. Společně s tím jsem si objednala i Imse čtverce a jsou vážně dobré. I ta barva. Možná už nebude potřeba ani žlučové mýdlo
.
kacaba s píše:
holky, odkud máte Imse 2v1 na pišišvorovi ani na látkovkách je nemůžu najít? K.
třeba tady:
http://www.latkovky.cz/…ducts_id/283
jana
Já mám Imse 2v1 přímo z www.pisisvor.cz Paní Hoskovcová ji ještě nestihla dát na net, ale na skladě ji má. Vlastně všechno od ImseVimse co je v ostatních e-shopech, mají i na pišišvoru.
Ahoj maminy látkoplenkařky. Taky bych se k vám v tom látkoplenkování chtěla přidat a už jsem si i vybrala plenkové kalhotky, jsou to Imse vimse soft, ale nevím, co do nich dát, aby to nestálo moc peněz a bylo dítěti příjemný a aby to tyhle kalhotky udržely. Jo a hlavně aby mimčo mělo co nejmenší zadeček(proto neuvažuju o vlňáčcích). Manžel o tom moc nechce slyšet, tak jsem dost bezradná, protože ucelený plenkový systém si nemůžu dovolit. Doma mám 60×60 cm froté plínky Popolini, ale fakt nevím, jak je složit. Když je složím podle návodu, tak je to plínka bokovka
. Vícevrstevné plenky a čtvercovky vůbec nevím, jak to v praxi vypadá? Asi bych se to tady v té diskuzi někde dočetla, ale tolik stran asi nepřelouskám.
Poradí někdo něco? Petra
Peti, zkus navstivit i jine diskuze, ono se to ted vsechno presouva tam
a tam ti maminky urcite poradi ![]()
treba :
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
nebo:
http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…
Petro, jinak ti mohu vřele doporučit do Imse soft taktéž Imse čtverce (80×80). Jsou cenově přijatelné a jemnější než obyčejné čtverce. Objem je také akorát. Jsem s nimi moc spokojená. Není to tak velká investice když pro začátek zkušíš třeba 10.
Jo já je skládám dvě najednou, prostě jak to jde, aby to právě nebyla bokovka ![]()
Ahojky, nemáte některá možnost mi poměřit tréninkové kalhotky Imse a Popoliny vel. S a M? Váhám mezi nimi a hlavně mezi velikostmi. Máme doma Popoliny vel. S a i když kilově by měly odpovídat a Kubajz je žížala hubená, tak ho škrtily a musela jsem je okolo nožiček i bříška přešít.
Děkuju!!!
Elizo, dáš dvě na sebe a složíš je spolu do takového toho trojúhelníka s tlustým pruhem uprostřed? Akorát to velikostně sedne, když se to dělá z těchto 80×80 plínek? Není to moc objemné? Budu potřebovat tu snapi sponku?
Do tří měsíců jsem skládala jen jednu, pak dvě. No já se teda s nějakýma sožitýma skladama moc nepářu
na to jsem moc pohodlná a dítě příliš živé. Pokusím se popsat můj sklad /> vezmu jednu plenu a složím ji na polovinu. Vezmu druhou a udělám totéž. Pak je přiložím k sobě (dávám to tak, aby ruby nebyly jen na jedné straně). Pak je dohromady přepůlím a následně po délce složím, myslím, na třetinu. Takto složím cca 60plen za 10 minut a v komínkách si to poskládám pod přebalovák. Vložím do kalhotek a zapnu.
Vím, že dost mamin dělá, hlavně u novorozenců s řídkou stoličkou, ty sklady, ale já bych na to neměla trpělivost.
Tohle mi vyhovuje tak akorát.
aha, tak děkuju, hm hm, vidíš to by mě nenapadlo..
ahoj Petra
Petro, já také používám ty Popo čtverce 60×60 na dítě 11,5 kila a jsou velikostně v pohodě. Skládám jenom na obdélník a takhle je to použitelné i pro velké dítě. Ale zase se zamažou kalhotky. Druhá možnost je vložit takhle složenou plínku do obyčejné české čtvercovky na draka, zasnappkovat a kalhotky se ochrání. Jinak asi lepší než IV soft budou Organic, i když o něco dražší. Ale není to o tolik.
Dnes mi přišly IV čtverce, vypadají slibně
, už se perou. S bambusovým ručníčkem zatím jedna zkušenost a nevalná - po čtyřech vypráních teda moc nenasál
. Dál se uvidí.
Holky,
mě se moc líbí ty špendlíčky na plínky, dávám je pravda i se snapkou. U snapiny mi občas nedržel ten spodní háček a třeba TB original se takhle skoro dala použít u BKM (spodek jen odklopit
) takhle to super drží i bez svrchních gatí.
Pimpo, no jo, takže lze použít tahle froté jako vnitřní do větší čtvercovky. no teda holky, vy jste fakt hlavy. Vidíte, moje kreativita je na nule ![]()
Petra