Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
3.4.07 09:54

Ahoj holky, ráda bych na doma používala bavlněné plínky a na ven a cestování jednorázovky, teď jsme jen na jednorázovkách, ale v té velké nabídce se nevyznám. Doma mám asi 20 klasických bavlněných plen. Je tu strašně moc příspěvků a dítě mi spí jen hodinu :) Pokud budete některá ochotá mi poradit, budu hrozně ráda. Klidně i SZ. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.07 10:15

blondynko :-) ja jsem sice ve stavu shaneni na mimíska :-) čekáme v červenci :-) ale dobrý přehled najdeš na těchto třech odkazech:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

http://www.latkovepliny.estranky.cz/…im-zacit-___

http://www.latkovky-netradicne.estranky.cz/…uj-arzenal__

tak snad to trochu pomůže, v druhem odkazu najdes Dandyho vojtiska v jednotlivych plenach vyfoceneho :-) pro lepsi predstavu, má stránky pěkně udělané :-)

• Citovat
  • Upravit
3417
3.4.07 11:04

Blondynko, pokud máš doma 20 klasických plen, můžeš vyzkoušet jejich používání s kalhotkami Imse Vimse (např. www.pisisvor.cz). Dvě čtvercovky složíš do kalhotek na obdélník a to je vše. Docela práci ulehčující jsou separační vložky - s tou vyhodíš stolici do záchoda nebo do kompostu (pakliže nějaký máte :-)).
No a jestli zjistíš, že ti to takhle vyhovuje, můžeš si dokoupit další pleny - buď čtvercové, nebo kalhotkové (ty se oblékají jako jednorázovky a výhodné jsou v tom, že nepustí stolici na svrchní kalhotky; nevýhoda - vyšší cena a dlouhé schnutí a jsou objemnější, takže je potřeba volnější oblečení).
U těch čtvercových plen jsou výhody takové, že rychle schnou a jsou levnější a méně objemné. Na druhou stranu se častěji zamažou svrchní kalhotky, kterých proto musíš mít víc a častěji je pereš.
Toliko obecně. Pokud se chceš na něco ptát blíž, tak se ptej :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.4.07 11:11

Pimpa No, ten první odstavec jsem potřebovala! Díky moc. I o dalších variantách budu uvažovat.
Díky za všechny rady všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.4.07 17:06

Tak musím pochválit nové bambusky a Imse 2v1. Obé moc pěkně saje. Musím rovněž pochválit vlňáčky Zlatíčko, protože opravdu neprotečou, což třeba popo a disaní vlňáky ano. Sice trochu hůř sedí a krabatí se, ale jinak jsem s nimi spokojená. Zato jsem teď zjistila, že po 5měsících užívání přestávají trochu fungovat suché zipy u Imse organic, tak přemýšlím, kde jsem udělala chybu :( . Dost se totiž vytahala ta měkčí strana zipu- začala chlupatět a nedrží. Máte někdo podobnou zkušenost? Jinak je mám totiž moc ráda.
Pimpo, ještě mě napadly na noc ty vkládací plenečky z konopí Hemp h..Mám doma dvě podobné z konopí(ani nevím jaká značka) a sajou pěkně. Ale ta žínka z bambusu je asi lepší :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
3.4.07 17:14

Elizo, na ty jsem taky koukala.....Hlavně jde o peníze, už se mi nechtělo utrácet za něco, co se už třeba dále nevyužije. Ty ručníčky mi v tomhle přišly praktičtější. Protože kdybych měla spočítat, co už nás látkovky stály… :twisted: . Asi by to chtělo další dítě, aby se všechny ty látkoplenkové poznatky konečně náležitě využily :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.4.07 17:18

Tak přesně takto si to zdůvodňuji, i když nevím kolik dětí bych musela mít, aby se to vyplatilo. Navíc se velmi obávám, že budu i dalšího dítěte „plenkový šatník“ inovovat a experimentovat. Tak doufám, že už nic nového a pěkného nevymyslí a neobjeví se to v nějakém e-shopu. 8O . Když si chci udělat radost tak místo abych si koupila něco na sebe tak kupuju pleny..Je to normální??? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.4.07 17:20

Tento příspěvek by neměly číst žádné případné zájemkyně o látkové pleny, neb by je odradilo, kam až může látkoplenová úchylka zajít. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
3.4.07 17:23

No, jestli je to normální nevím, ale rozhodně je to časté :lol: . A to já jsem ještě docela spořivá, takže zas tolik nenakupuju :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.4.07 17:29

No nejhorší je, že zase tolik druhů plen ani nemám, vlastně nejvíc používám čtverce..Ale i tak mám pocit, že jsem už za to dala majlant :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
3.4.07 23:33

Elizo, tak mám stejnou zkušenost. Vloni jsem si koupila ještě starý typ kalhotek Imse Bumpy vel. L a XL. Ty elka jsem ze začátku hodně používala a zipy prostě nefungují. Přesně jak píšeš ta hladká část se vytahala a nefunguje to :evil: . Ty Bumpy XL zatím fungujou a ještě mám Imse organic, ty zatím taky fungujou, tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží. Ty organic mám krátce, ale ty bumpy XL mám od srpna a zipy zatím funkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.4.07 09:46

Já začínám mít vytahaný zipy na jedněch Organikách, který jsem kupovala letos jako první. Jsou i trošku jiný než ty druhé - jakoby byly z nebělené bavlny, prostě nejsou tak sněhobílé. Nepamatuju si, jestli to bylo od začátku, nebo jsem toho dosáhla praním. Tak doufám že nepřestanou fungovat :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.07 09:59

Holky, kdo máte imsevimse flanelky nebo froťáčky - poraďte:

stačí na doma jen tahle plína, nebo je nutno i na doma dávat přídatné savé vložky? Nevím jak je tahle tvarovaná ušatá plenka tlustá, nedovedu si ji představit.

Pak zde někdo psal o imse vimse 2 v 1, ale naprosto si ji taky nedokážu představit

imsevimse čtverce zde někdo zmiňoval jako extrakvalitní, ale kolik jich je potřeba dát na jedno přebalení

já jsem tak komplexně bezradná, ach jo

Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.4.07 13:35

Petruš, a dívala jsi se na stránky na tu iv 2 v 1?
pro predstavu:

http://www.mamaja.cz/…robnosti.php?…

:wink:
  • Citovat
  • Upravit
59
4.4.07 14:01

Teda s těma sucháčema na kalhotkách Imse Organic jste mě nepotěšily, potřebuju jedny svrchní Lka a chtěla jsem Imse Organic a teď váhám a asi zase půjdu do PopoWrap, protože ty jsem používala 1,5 roku fakt fest a pořád jsou funkční - zipy i nepropustnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure