Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2682
22.4.07 22:04

Všimla jsem si těchto nových Popo kalhotek za velmi příznivou cenu. Máte už s nimi nekdo vlastní zkušenost? Sháním nějaké levné kalhtoky na léto na ven, tak je asi prubnu :D
 http://www.latkovky.cz/…ducts_id/298

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
2.5.07 07:15

Ahojky,
používám klasické balvněné pleny a přes ně kalhotky bambino mio, teď mám objednané Warpy za 199.- tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.5.07 11:12

Ahoj holky, kdybyste některá chtěla

deset popolini vložeček biofroté ve třetině životnosti cca po šedesáti vypráních všechny najednou za 190 Kč

nebo

spací pytel vlněný Disana barva přírodní několik měsíců používaný za 190 Kč

ozvěte se mi na email p.halamkova@seznam.cz

Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.5.07 12:07

Peťko :-) písla jsem ti mailík, kdyby nepřišel vzala bych asi vše :-) díky Hanik. :D

• Citovat
  • Upravit
1084
12.5.07 15:17

Ahoj!
Jen se chci zeptat, (možná se to tu psalo, ale není v mých silách se celou diskusí prokousat), máte někdo zkušenosti s látkovkami u atopického dítěte. Mám dvě děti, mladší je atopik a teď čekáme třetí. Zvažuju přesedlat na látkovky, ale je velká pravděpodobnost, že malé bude taky atopik a nevím, co by pro něj bylo nejlepší. Dík moc za jakoukoli radu.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.07 13:57
katulinek píše:
Ahoj!
Jen se chci zeptat, (možná se to tu psalo, ale není v mých silách se celou diskusí prokousat), máte někdo zkušenosti s látkovkami u atopického dítěte. Mám dvě děti, mladší je atopik a teď čekáme třetí. Zvažuju přesedlat na látkovky, ale je velká pravděpodobnost, že malé bude taky atopik a nevím, co by pro něj bylo nejlepší. Dík moc za jakoukoli radu.
 Katka

Katulinku, zkus se zeptat ještě na těchto diskuzích…

http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• Citovat
  • Upravit
3417
13.5.07 14:59

Katulinku a to mladší děcko mělo atopák i v oblasti plenek?
Jinak z toho co mě napadá by vhodný byl bambus pro jeho vlastnosti (je přirozeně antibakteriální, nehrubne a je hodně savý). Z bambusu se dělají kalhotkové pleny nebo lze eventuelně sehnat malé bambusové ručníčky, ty ale nejsou vyzkoušené.
Pokud bys chtěla používat čtvercovky, myslím že vhodné by byly mušelínové pleny Imse Vimse. Jsou velmi jemné a mohou se žehlit, pokud bys o tuto činnost měla zájem :lol: .
Docela šikovné je si oba druhy plen namíchat - kalhotkové schnou pomalu, čtverce rychle.
Co se týče kalhotek, asi bych se vyhla vlňáčkům, mohly by dráždit. I když jinak jsou nejpřirozenější, co se může na zadeček dát - nejlépe větrají. Možná kdybys měla možnost si je půjčit nebo sehnala nějaké starší levné a vyzkoušela je…
Z dalších kalhotek bych volila Imse Vimse Organic nebo Fox - mají podšitý PUL zátěr, takže se nedostane k pokožce (to je dobré hlavně u čtvercových plen, u kalhotkovek je to jedno).
No a všeobecně to bude chtít nějaký velice šetrný prací prostředek a pokud by byl problém s ekzémem i pod plenami, tak zvýšit počet máchání. No a větrat větrat větrat…
Kdyby bylo potřeba střídat látkovky s jednorázovkami, nejšetrnější jsou Moltexky - nejsou bělené chlorem atd.. A na mazání zadečku krém od Weledy (i když i u přírodní kosmetiky je třeba vyzkoušet, co miminku sedne).
Osobně myslím, že by neměl být problém. Můžeš si pro začátek pořídit něco levnějšího a zkoušet doma, abys viděla reakci kůže. Horší než v chemických jednorázovkách to ale být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
14.5.07 09:16

Moc díky za rady!
Pimpo, hezky řečeno, „pokud bys o tuto činnost (žehlení) měla zájem…“ Myslím, že už teď to beru dost na hůl, a se třemi dětmi asi budu žehlit už jen ty manželovy košile.
Tak ještě jednou dík, doufám, že budeme úspěšní a skutečně na látkovky najedeme.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
14.5.07 10:53

No, Katko, já totiž soudila podle sebe :lol: . Jinak zdravím Hostivice, mám tam nějaké známé duše. A látkovek se neboj, zvládnout to jde. Jenom ještě dodám, že naše děti mají taky ekzémy, ale suché a zadky celkem čisté. I když tuhle měl prcek nějakou dobu opupínkovaný zadeček, nic se nedělo a postupně to přešlo. Látkovky rozhodně žádné problémy nevyvolaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
14.5.07 20:44

Dík Pimpo za povzbuzení. Můj Štěpa měl taky prdelku vždycky v pohodě, navíc se zdravým přístupem a za pomoci homeopatik ekzém zvládáme, a teď je de facto čistej. Tak doufám, že u toho třetího to bude podobné. V Hostivici znám pár „bavlněných“ maminek, z mateřského centra, tak mi snad taky poradí.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
14.5.07 21:52

Ještě něco, co asi víš, ale preventivně: kupovaný vlhčený ubrousky nejsou to pravý ořechový, zadeček se perfektně myje třeba papírovým ubrouskem namočeným do vody s troškou oleje. Krásně to rozpouští kadince a zároveň to zadeček ošetřuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.07 11:10

Ahoj holky, kdybyste některá chtěla deset Popolini froté plen přírodních 60×60 cm, dala bych je za 215 Kč, tak mi napište na email p.halamkova@seznam.cz

Používala jsem je jen na podložení, jsou v pěkném stavu.

Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.5.07 14:08

ahoj holky, už nemám ani pytel ani plenky, tak už nepište, mám tu centrálu děkuju za zájem :-))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.5.07 14:13

to jsem byla já, Petra

• Citovat
  • Upravit
1
15.5.07 22:04

Prodám přebytečné zásoby....

Pokud máte některá zájem, prodám 10 ks Popolini Biofroté, 235 Kč/ks, 3× polyesterky Vento vel. L /používala jsem cca týden pouze na spaní vzor se zajíčky, ostatní jsou s delfínky - jsou vybalené, ale nové/, cena 210 Kč/ks a 2× fleece wrap pruhy vel. L, 230 Kč/ks. Vše v perfektním stavu, používané cca měsíc. Chtěla jsem plínky dávat oběma dětem, ale staršímu už je nedávám, takže mám plen až nad hlavu:-)
Když tak pište na paulinac@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí