Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Lalwen - ko : reklama nad emiminem nejspíš vypovídá o jemnosti našich porodnic.
![]()
ahoj holky, Bertě už je 15 měsíců a potřebujeme nějaké nové kalhotky na plínky (na nočník to fakt nevypadá) , aby padly na kalhotkové plíny, BM 2 a zavazovačky. Máte někdo zkušenost s Imse fox? nedřou nikde, nejsou moc objemné? Nebo mi poradíte jiné? Mám BM, flísáčky TB(které jsou mimochodem poslední dobou na jedno použití, strašně načichnou a můžu je hned vyprat) a vlňáčky. Potřebuju něco na denní nošení pod oblečení. Díky a zdravíme
jo a taky by mě zajímalo, jestli někdo perete plínky v mýdlových ořeších, peru ve slizu a soli, ale už mě ten sliz nebaví
Bertinko Imse kalhotky jsou perfektní, fox jsou trošku objemnější než organic - mají trošičku tlustší látku. Taky o malinko déle schnou. Organic jsou silné jako BM.
ahoj holky,
zdá se mi, že poslední dobou to tady moc nežije, ale třeba mi poradíte, čekám v září své první mimčo a jsem rozhodnutá používat látkovky, tak mě to nadchlo, že jsem asi během necelého měsíce přečetla celou vaši diskuzi, takže bych řekla, že mám jasno co používat, ale ještě potřebuju poradit. předem moc děkuji.
takže půjdu do IV organic a do toho vícevrstvé popoliny (nebo IV flanelky) ráda bych, aby mimčo mělo co nejmenší prdelku, jak jsou na tom teda tyto výše zmíněné kombinace IV+vícevrstvé popoliny a IV a jejich flanelky? a co savost? dá se to nějak porovnat? no pak se mi zamlouvají i ty jejich biofroté. no ale vůbec nevím jestli má smysl kupovat tu NB velikost nebo rovnou tu univerzální? a taky bych ráda uvítala radu jak to nějak namíchat velikostně co se kalhotek týče, tady taky tápu.
No a dál - jak vyřešit noc u mimča, později bych asi šla do nějakých těch bambusových ale když budu i v noci častěji přebalovat tak si říkám, jaké plíny na tu noc pro mimčo, IV kalhotky a to jejich biofroté? třeba? fakt nevím. no a nalákaly jste mě i na ty jejich 2 v 1 tak si jich pár asi taky koupím.
můžu vás teda ještě postupně zasypávat dotazy? bez vás bych to asi těžko zvládla, je tolik možností a takovej výběr ![]()
omlouvám se ta nepřihlášení anonymní jsem já, ještě jsem nebyla aktivována nebo co.
To je vždycky těžké odhadnout. Já jsem např. nakupovala všechno větší a pak se naše dítě narodilo trochu měnší a já neměla na něj nic
. Ale je fakt, že během 14 dnů dorostl do kalhotek S a nakonec všechno nosil jen krátce. Někdo to dělá tak, že kupuje rovnou velikost M, nebo S a pak hned L. My máme všechny možné i nemožné velikosti, ale pořád počítám s tím, že to unosí další děti. Mně jako osobě líné a nenávidějící domácí práce nakonec nejvíc sedly obyčejný čtvercový plíny složený do obdélníku do kalhotek Imse. Vícevrstvé jsou fajn, že se nemusí skládat, ale mně na nich vadí že mi hrozně zhrubly a nějak mi v kalhotkách nesedí. Ale to je pouze osobní dojem. Na ven používáme Imse 2v1 - opravdu je velmi využiju. Další věc je, že na začátku se přebaluje častěji, také se pořád přepírá pokakaná plenka. Na to mi opravdu nejvíc vyhovovaly ty čtverce. A nakonec opravdu platí, že každému vyhovuje něco jiného (což platí asi i o dítěti
). Každopádně bych toho nekupovala moc najednou a dokoupila až podle toho co ti bude vyhovovat.
Elizo děkuji moc za odpověď, nějaké klasické čtverce (ještě po mně:-)) mám tak právě na to mimčo bych je ráda využila právě v kombinaci s těma vícevrstvýma.
asi to budu muset nějak nakombinovat, taky je v plánu ještě druhé dítě, takže kdyby něco takže nic:-))
Claris píše:
ahoj holky,
zdá se mi, že poslední dobou to tady moc nežije, ale třeba mi poradíte, čekám v září své první mimčo a jsem rozhodnutá používat látkovky, tak mě to nadchlo, že jsem asi během necelého měsíce přečetla celou vaši diskuzi, takže bych řekla, že mám jasno co používat, ale ještě potřebuju poradit. předem moc děkuji.
takže půjdu do IV organic a do toho vícevrstvé popoliny (nebo IV flanelky) ráda bych, aby mimčo mělo co nejmenší prdelku, jak jsou na tom teda tyto výše zmíněné kombinace IV+vícevrstvé popoliny a IV a jejich flanelky? a co savost? dá se to nějak porovnat? no pak se mi zamlouvají i ty jejich biofroté. no ale vůbec nevím jestli má smysl kupovat tu NB velikost nebo rovnou tu univerzální? a taky bych ráda uvítala radu jak to nějak namíchat velikostně co se kalhotek týče, tady taky tápu.
No a dál - jak vyřešit noc u mimča, později bych asi šla do nějakých těch bambusových ale když budu i v noci častěji přebalovat tak si říkám, jaké plíny na tu noc pro mimčo, IV kalhotky a to jejich biofroté? třeba? fakt nevím. no a nalákaly jste mě i na ty jejich 2 v 1 tak si jich pár asi taky koupím.
můžu vás teda ještě postupně zasypávat dotazy? bez vás bych to asi těžko zvládla, je tolik možností a takovej výběr
ještě si dovolím vzpomenout další dvě diskuze, kam chodí myslím teď většina látkujících maminek ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…
jen tak hodím do placu, kdybyste některá už nevyužila popo nebo sonne nepropustné podložky, ráda je odkoupím, to stejné cokoli z oblečků in bio a merinovlny a hedvábí…
![]()
Ahoj holky, kdyby se někomu hodily přebalovací Dr. Sonne podložky bílé bavlněné s nepropustnou vrstvou, jak se prodávají v Popolini obchůdku www.plinky.cz, ta nejmenší velikost 40×50, tak mám tři. Jako nové už nejsou, ale moc jsem je nepoužívala. Pozor ale ten rozměr je trochu menší, než výrobce uvádí. Platbu dopředu nepotřebuju.
p.halamkova@seznam.cz
petra