Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2682
22.11.07 00:55

Tak já mám ode dneška i jejich vlňáky, heč :) . Jsou fajn, ovšem kluk je měl na sobě asi pět minut, když došlo k nehodě, takže neprojdou křestem noci. Ta cena mi přišla přijatelná, tak jsem je chtěla zkusit - akorát budu muset zase odpárat ty sucháče :evil: .
Kdybych měla zhodnotit (nenatahovací vlňáky) tak u mě jednoznačně vedou Imse. Dobře sedí, nikdy neprotekly a jsou tenké. Ale ta cena :oops: . Ty nové vypadají taky dobře, ale uvidí se časem jak budou držet a sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
11.12.07 16:02

Holky,
já jsem nějaká úplně mimo, co to je SWB? Nějaká nová značka plenek? My jsme konzervy konzervativní na biofroťáčkových popolinkách a jsme moc spokojení (měla jsem je i na Dádu), ovšem když čtu o pastelových barvách, jsem zvědavá :) . Miluji barevné věci :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6955
11.12.07 16:11

Siamino SWDB jsou Swaddlebees ;) plenečky, prodávájí se třeba na www.ecomamma.cz a nebo na www.mamimi.cz mám doma jejich dvě plenečky, jsou krásné a jemné, ale více bych jich už nepořídila… moje dítko totiž nemá takoá ta macatá stehýnka ;) pro která je to báječná volba. :D

A vlňáky mám od včerejška od Babyidey se soptíkem na prdelce na patentky a jsou báječné, tenké ale v té mokré zóně zdvojené a ani jsem je nemusela impregnovat !! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
11.12.07 16:31

Ahoj,
urcite to tu bylo probirano, ale diskuze ma 129 stran a my se v sobotu stehujeme, nevim, za jak dlouho budeme mit net a 1.1. mam termin :-) Rozhoduju se na druhe mimi pro latkovky, zatim se mi libily Tots Bots. Zajimalo by me, v cem plenky perete?A na kolik stupnu? Slysela jsem neco o zlucovem mydle, ale netusim, jak se to da davkovat do pracky… :o :D Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6955
11.12.07 16:43

Ahojka třeba ti trochu poradím, tots bots jsou fajn, ale na minimimi moc velké i když je zahneš snappi a většinou z nich děti rychle yrostou. Zkus to zkombinovat, podívej se na některé servery s látkovka,a je jich tu hodně ;) dávají slevy na první velký nákup, tím by jsi i ušetřila, tedy pokud už nšco doma máš a chceš jen rozčíšit tak to jo.

Peru plenky na 60°C přidávámjedno máchání navíc, místo aviváže dávám ocet, klasický vinný ocet, aviváž se nedává kvůli tomu že by plenky nesály moč. Žlučové mýdlo je dobrá věc ALE není to na praní, nýbrž na namáčení, pokd se mimi pokaká, hovíško se spláchne vodou, nebo později hodí do záchoda tak se to pak propere a namydlí tím žlučovým mýdlem, a pak jdou skvrny dobře dolů.
Peru v komerci, zatím s emi totiž nic přírodního neosvědčilo. Mám doma i mýdlové ořechy i jsem měla prací gel od Ulricha. Nic mi ale nepere tak dobře jako komerce.. což je asi pochopitelné :roll:
No každopádně dávám prášku tak akorát, ani málo ani moc.
Taky je dobrý fígl nechat přes noc celou dávku plenek, nejdříve namočit v pračce a potom ráno teprve apínat na praní.
Jakou máš pračku? s předním nebo hormíl plněním?
Budete mít hočičku nebo kluka?
Jestli máš nějaké dotazy klidně se ptej tu nebo mi písni SZ, pokud budu vědět ráda ti pomůžu ;)
A odkud jsi?? Třeba v Praze Brně a Ostravě si můžeš plenky různých firem a velikostí a všechno s tím související ttiž prohlídnout osobně než koupíš víš??

Měj se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
11.12.07 17:09

Velchi,
děkuji za vysvětlení a odkazy. Je neskutečné, jaká už je nabídka látkových plenek… Když jsem je kupovala před nějakými 3,5 lety pro Davídka, byly tu na trhu jen Popolini a BambinoMio. Teď člověk pomalu neví, co si vybrat :lol: . Asi našetřím a sem tam si na vyzkoušení nějakou tu plenku koupím. Docela legrace - většinou ženy ujíždějí na oblečení či kosmetice, já na látkovkách :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
12.12.07 14:44

Tak my z Tots bots nevyrostli - resp. kupovala jsem je až nedávno s tím, že je ještě unosí momentální nejmladší člen rodiny a pak budou pro mimino.

Takže 13-ti kilový, 86 cm velký kluk jako buk se do nich vejde naprosto v pohodě a ještě má rezervu.
Bambusky na patentky jsou o chlup menší, lépe řečeno nižší - jako bokovky, ale fakt v pohodě.
Tots organic jsou větší, opravdu velké, nevidím s velikostí na starší dítě nejmenší problém.
Abych to upřesnila - mám obojí ve velikosti 2, na mimino to prostě ohnu.

Jeden poznatek - když porovnám Popolinky a TB, tak Popolinky zadrží snad úplně všechno a nepustí na kalhotky nic. TB jsou volnější okolo nožiček (mají jiný střih), takže kalhotky to občas odnesou. Proto u TB je lepší mít o jedny kalhotky víc, u Popo mi stačily dvoje.
Jinak TB schnou líp, tím že mají savé jádro venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
12.12.07 14:53

Jo a to praní.
Normálně peru ve slizu a Ulrichu, v poslední době z čiré lenosti jen v Ulrichu. Na světlé prádlo přidávám sůl na skvrny, k plenám desinfekční prostředek Miofresh (to proto, že s plenama většinou peru i něco dalšího).
Nejvyšší teplota 60°. Žlučovým mýdlem potřeš skvrny před praním a necháš působit. Nemusíš potom eventuelně dávat tolik pracího prostředku.
Víc mě nenapadá, pleny dávám do pračky vymáchané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.12.07 12:51

Všechny zdravím a chtěla bych poprosit o radu.

Mám Popoliny Biofroté, biobavlnu a Tots bots Bamboozle. Přes ně dávám většinou TB fleesáčky nebo Woolwrap. Na cesty radši Popowrap. Peru na 60 v Ulrich gelu.
Problém mám s tím, že když dcerku do plenky zabalím, asi po 1 - 2 hodinách začne být nesnesitelně cítit. Není pokakaná, jen ta moč takhle strašně čpí, i přes punčochy a kalhoty. Zkusila jsem je vyvařit, zdálo se mi že to pomohlo, ale problém se po čase objevil znovu. A běžně vyvářet pleny bych nechtěla, kvůli životnosti atd… Někdy vydrží v pleně celou noc a není to nijak děsný, ale 2× už mě ten puch i vzbudil :(

Setkaly jste se s tím někdo??? Napadá někoho jak to vyřešit???

• Citovat
  • Upravit
2682
13.12.07 15:23

Můj manžel tomu říká smrad jako ve lví kleci :D . Taky je to někdy víc, někdy míň, řekla bych, že vliv bude mít i strava. V poslední době dávám hlavně vlňáky natahovací a to mi tolik nesmrdí jako pul kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.12.07 18:25

prodáváme...

prodáváme:
2 x bamboo extra S/M
1 x imse vimse Day vel.M vzor medvídci

tady:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6955
13.12.07 19:57

Haneliku ale toto přece patří do bazaru ne?? Myslíš že když to nahážeš na všechny látkové diskuze že to někdo fakt rychleji koupí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
17.12.07 15:28

K tomu smrádku: mám strašně děravou paměť, takže moc neporadím; ale bylo u nás období, kdy prcek smrděl ne jako lev v kleci, ale jako posravší se regiment. Bohužel si teda nepamatuju, jestli to bylo díky moči, nebo nějakým prdíkům…ale bylo to ukrutné. Když jsem ho třeba vyndala z postýlky, tak ta postýlka byla ještě pěkně dlouho cítit - normálně se to v ní drželo. Po nějaké době to přešlo a už se to v podstatě neopakovalo. Čas od času je plena cítit víc, ale je to všechno v normě.
Takže omlouvám se že jsem nic přínosného nenapsala. Každopádně nejsi jediná, kdo má smrduté dítko :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
17.12.07 15:34

Velchi, čas od času si sem inzerát na plenky dáme a problém s tím nebyl. Pokud vím, tohle se řešilo na BC. Nevím jak ostatním, ale mě osobně nevadí, když tu někdo zveřejní co prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
18.12.07 11:12

Musím se přidat že mně to taky nevadí, spíše naopak už jsem tu pár užitečných věcí koupila :D . Pokud vím, tady nejsou stanovena nějaká pravidla tak proč ne :?: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure