Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ty BL bambusky mě taky lákaly, moc by mě zajímalo jakou mají životnost. Sedire, jak je máš prosím tě dlouho?
Na ecomammě mají i dobrý oblečení, někdy jsou tam i slevy. Jinak se mi taky líbily ty konopky EH, ale nezkoušela jsem je.
Ty vázačky disaní i ty konopný vázačky jsem docela využila na ležící mimino, později už ne. Často jsem je dávala i bez svrchních kalhot.
IvaV píše:
sedire A sají stejně Baby Lucy jako Tots Bots? Jakože ta cena taky není k zahození.
Sají trochu míň, používám je jako denní plínku, ale kdyby se přidala ještě jedna vkládačka, tak by to bylo lepší. Ale oproti TB jsou jemnější a takové foremnější a taky rychleji schnou. A za tu cenu!
A líbí se mi právě i ty jejich jemné pastelové barvy…
Elizo tu první mám hned co je začali slováci šít, jak je to dlouho 2-3 měsíce?? Musela bych mrknout na fakturu. No a další 4 jsem dokoupila jak doplnily ty poslední 2 nové barvy - před měsícem.
Proč máš u nich strach ze životnosti?
Myslíš, že nemají kvalitní bambusové froté nebo šití? Plínky jsou na druky (což mi vyhovuje víc jak sucháče) a vypadají dobře. Zatím nevím o nikom, kdo by s nimi měl nějaké problémy. Naproti tomu TB bambuska na sucháč co mám asi rok, tak pochybuju, že bude použitelná do konce plenkového období (natož na další mimi), sucháč mi pomale přestává držet!
Budu ji muset zapínat snapkou.
To jo, taky mám radši na patentky, ty tots bambusky se sucháčem moc nemusím. Ne, to vůbec je nepodezírám, že by používali něco nekvalitního, zajímalo mě spíš, jak dlouho je máš - někdy jsem totiž byla z nějaké pleny nadšená a po čase se ukázalo, že se rychle ničí
. Takže jestli řekneš, že je bambuska BL stále dobrá i po delším užívání jsem velmi ráda za informaci. Možná je někdy v budoucnu zkusím.
IvoV ještě mě napadá, když jsi se ptala na tu savou vkládačku za rozumnou cenu, tak kromě té bambusové TB co na ni dávali odkaz holky, bys ještě mohla jako vkládačku použít od slováků ten bambusový čtverec 30×30 cm, složit ho na třetiny a určitě bude i dobře schnout (myslím, že schne rychleji než ta jejich originál bambusová vkládačka). Je to tenhle . Jen nevím, jestli by nebyla na malý mimi ještě velká…
Eliza píše:
To jo, taky mám radši na patentky, ty tots bambusky se sucháčem moc nemusím. Ne, to vůbec je nepodezírám, že by používali něco nekvalitního, zajímalo mě spíš, jak dlouho je máš - někdy jsem totiž byla z nějaké pleny nadšená a po čase se ukázalo, že se rychle ničí. Takže jestli řekneš, že je bambuska BL stále dobrá i po delším užívání jsem velmi ráda za informaci. Možná je někdy v budoucnu zkusím.
Elizo, to je možné, zatím jsem spokojená a doufám, že to tak i zůstane
. Rozhodně mají BL dobrý poměr kvality a ceny
. No a jako noční plínku si nemůžu vynachválit tu jejich organic, přirovnala bych ji k popo biofroťáčkům ultrafit. Savost je stejná, organic mi zatím přijdou příjemnější. Ale mám je taky kratší dobu, tak uvidíme za pár měsíců.
Teda, se to tu nějaj rozjelo a já mám hlavu v pejru, protože BL se mi líbily moc. Jenže jak jsem jela jen v těch klasických čtvercích a neměla čas chodit na BC, protože nestihám číst tady na emimi, tak jsem koupila Kushies 2v1, ať to mám co nejjednodušší a dost brzy jsem zjistila, že pomalu schnou (kvůli té PVC vrstvě) a tudíž je lepší mít jejich Classic např.
Teď lituju, že jsem tady nezačala spíš, mohla jsem ještě ušetřit, protože Bl jsou za 160 slovenských …
![]()
Jj, ti chlapi! Manžel oceňuje, že peru, pomáhá, ale jak viděl kolik ty nové stály, tak už začal počítat, jestli nejsou lepší jendorázovky . Pak jsem koupila Moltexky, tak ho omývali ještě jednou ![]()
Mmch, myslím, že víc lidí by slyšelo, že praní je eko i eko! (logické a nomické)
![]()
kokon píše:
mam TB bambusky na suchace a kdyz nedavam pozor, drou do briska. uz sem premyslela, ze je odparu a budu zapinat snappi sponkou, jde to? udrzi se?
mela sem je uplne prknoidni a uz nevim kdo mi poradil, at je nalozim do kys.citronovy, fakt to pekne zabralo. ted uz ji davam misto avivaze do pradla furt. predtim sem ty pleny mela uplne zpeceny, ted opet velmi jemne.
Kokon, ještě mi na bambusky dobře zabíral „přítel prádla“ od Lotties. Je to kyselina mléčná a fakt jsou po tom bambusky lepší. Ta kyselina je i v pracím gelu od Ulricha, takže ten by možná stačil. Zkus třeba vzorek. Já totiž nevím, jak je to s dávkováním a šetrností té kyseliny citronové. Na druhou stranu ako aviváže jsou v podstatě složené z kysliny citronové, tak by to asi mělo být bezpečné.. Pořád se chystám udělat ten odvápňovací proces s citronovkou s našimi ručníky.
K těm BL - jsem ráda, že se to zodpovědělo tady, pořád jsem se na ně chtěla zeptat na BC. Asi o nich budu uvažovat na případně další dítě.
Holky díky, ![]()
sedire ty čtverce 30×30 mě taky včera při prohlížení Slůněte napadly.
A do BL tedy půjdu - zase novorozenec tolik snad nenačurá.
Tedy omlouvám se, že vás tak otravuji s dotazy. Ale fakt začínám a vždycky mě něco napadne. Takže s dovolením ještě dotazy.
Koukám na pytlík na plenky - jaký by jste doporučili? Jde mi spíš o rozměry - abych mohla třeba na celý den ven - tudíž aby se do něj vlezly tři-čtyři? plínky. A zároveň aby dobře těsnil a dal se v klidu prát. ![]()
A druhý - Existuje plenka 2v1 rozlišená velikostně? Nebo jsou jen ty univerzální?
Já jsem měla s malým miminem problém, že jsem vůbec nevěděla jak často ho mám přebalovat. Takže jsem přebalovala furt
. Malý dítě sice čůrá míň, za to však častěji, takže je vlastně pořád mokré. Tuhle věc jsem nějak nebyla schopná vyřešit (na takovou spotřebu mi stačily akorát čtvercovky, kalhotovek bych musela mít tak 50). Jak často jste přebalovali vy? Já vím, že jsem v tomto nebyla normální.
Pytlík na pleny mám od Popoliny, jiné srovnání nemám, takže moc neporadím. Stačily mi bohatě dva na střídání (bílý stojí 90). http://www.mamaja.cz/…robnosti.php?…
Když tak na to koukám, líbí se mi ten od Tots - ale je už dražší.
http://www.latkovky.cz/…ducts_id/375
2v1 jsou snad skoro všechny vícevelikostní (krom kapsovek Mommys touch).
http://www.mamaja.cz/…ts/zbozi.php?…
Popoliny se mi moc nelíbí, jsou celé umělé. Imse mám ráda, akorát se musí dbát na dobré zaponutí, jinak může škrábat zip.
http://www.znovuzrozeni.cz/index.php?…
Ty jsou cenově dobré.
Tyto jsou zatím nejpohodlnější co jsem zkusila:
http://www.ecomamma.cz/index.php?…
Pak jsou tu ještě tyto které neznám:
http://www.ecomamma.cz/index.php?…
Ahoj holky,
nabízím k prodeji 2 ks plenek Popolini Ultrafit Organic, jsou zcela nové, pouze vyprané, nikdy jsem je nevyužila. Nemám k nim ale ty vkládací vložky, ty jsem zase využívala hojně a nejsou již provozuschopné
. Cena 200,– Kč za kus plus poštovné 40,– Kč. A pak mám ještě k prodeji 4 ks plenek IV flanel, ty jsem používala, ale nijak často, není to na nich vůbec znát. Jen jsem si je trošku „vylepšila“ tím, že jsem na ně našila suchý zip pro lepší manipulaci, který nijak nepřekáží ani mimčo neškrábe a dá se případně odpárat. Za ty bych chtěla 100,– Kč za kus plus poštovné 40,– Kč.
Pokud budete mít některá zájem, dejte mi prosím vědět ne email gabriela.houskova@seznam.cz.
Díky a hezký zbytek dne, Gábina.
Já malého přebaluju taky často.
Koukala jsem na BL. Koukám, koukám, mě se zdá, že mají suché zipy, ale někdo jste psaly, že mají patentky. No, mám na mateřské i mozek ![]()
Ty Kushies 2v1 mě stály 245
, dají se sehnat na mimibazaru.
Knoflice: http://www.slune.eu/index.php?…
Ale myslím, že organic jsou pouze na sucháče.
kokon píše:
mam TB bambusky na suchace a kdyz nedavam pozor, drou do briska. uz sem premyslela, ze je odparu a budu zapinat snappi sponkou, jde to? udrzi se?
mela sem je uplne prknoidni a uz nevim kdo mi poradil, at je nalozim do kys.citronovy, fakt to pekne zabralo. ted uz ji davam misto avivaze do pradla furt. predtim sem ty pleny mela uplne zpeceny, ted opet velmi jemne.
Tak to jsi první, od koho slyším, že by odíraly i TB bambusky!
Podle mě by snapka držet měla, nedoporučuje se akorát na flanel a konopí, tam by asi zřejmě potrhala ten materiál, ale bambuska je v podstatě froté, tak by to mělo fungovat.
Kolik té kyseliny dáváš? A ocet dáváš taky nebo ne?