Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
9.1.08 07:46

Tak to je smůla, alespoň mám čas si ty vlňáčky pořádně promyslet. Vzhledově mě moc lákají ty retro od Babyidea a z praktického hlediska, že by je měla na noc ty longies od nevím koho, ale ty ceny :( . Počkám až dorazí BL a jak se osvědčí na noc s jejich kalhotkami či IV soft a pak se uvidí.
Pimpo ty už máš zase jiné logo :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
9.1.08 11:05

Abych řekla pravdu, tak ty vlňáky od BL mám nejméně oblíbené. Ve srovnání s IV provlhávají a nesedí tak dobře, ale zase jsou dost volné - což je asi výhoda pro baculatější děti. Mně zase lákají ty shorties. Ty disaní i popoliní natahováky časem v pase povolí a trochu nám padají. Ty shorties vypadají že drží dobře - máte je někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.1.08 12:10

Shorties jsou ty děsně drahý dlouhý? Tak o těch jsem četla, že jdou strašně špatně naimpregnovat (doufám že to s něčím nepletu). My máme zatím od Popo, drží dobře, použila jsem je hned nové bez domácí impregnace a zatím velká spokojenost. Nemáme je ale tak dlouho, takže jak víc se ještě vytáhnou nevím. Zatím drží dobře.
Chtěla jsem právě ty Disany, protože mají prý delší nohavičky a to by mohlo být zajímavé - ale jak jsem psala nevyšlo to.

JJ, zase nová ikonka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
9.1.08 12:20
Pimpa píše:
Ajule smůla - už je nemají. Hned jsem po nich skočila, ale smůla. Blbý je, že je ještě nestáhli.....
…tak to je škoda, bych je hned brala taky :cry:.

Ajule já mám zatím pořád originál šampón a lanolín.impregnaci od Disany, takže jsem se k domácí výrobě ještě nedostala. Ale mrkni sem na Dandiny stránky, tam máš návod :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
9.1.08 12:38

Shorties: http://www.mamaja.cz/…esT_copy.jpg /> ty dlouhý jsou longies: http://www.mamaja.cz/…_longies.jpg /> a děsně drahý jsou obojí :)
Popravdě řečeno nerozeznám od sebe natahováky popo a disaní. Jen snad že ty popo mají delší pas.
http://www.baby-cafe.cz/…100_4704.jpg tady je dobře vidět jak v pase časem povolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.1.08 13:58

Ano - jsem přesvědčená, že o nich jsem četla, že nejdou naimpregnovat. Myslím že na BC to někdo psal a dost se zlobil. Není divu za ty peníze.

Popo natahovací už máme taky takhle vytažený v pase, ale zatím to fakt drží dobře. Ale u nás není přetopeno a musíme nosit tepláky či prostě kalhoty - takže ty to taky držej.
Jinak četla jsem, že Disany mají delší nohavičky, ale delší pas vůbec není k zahození - naopak. To se mi na nich líbí, jak jsou krásně přes záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
9.1.08 14:21

Jo, to se mi taky přesně líbí, připadají mi lepší než disaní v tomhle. Ty nohavičky mi připadají stejný, tak nevím 8O .
Mno, u nás taky není přetopeno, ale stejně kluk musí být polonahý, nemá rád ponožky ani tepláky :) . Ale dík za info o shorties, nebudou mě aspoň lákat.
S tím sundaváním - kluk má v poslední době jeden velmi, ale velmi nepříjmený zvyk. Dám ho odpoledne spát do postýlky, už si myslím že spí a najednou se ozve eeee, mama a než stihnu přijít plena je dole a její obsah rozhozen po celé postýlce a někdy dokonce i mimo ni. Jediné co nezvládne sundat jsou patentky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.1.08 14:48

Mnooo, to mi Max udělal včera taky. Naštěstí první plenu s hovínkem si nesundal, jenom kalhotky, ale druhou si rozepnul a postýlku počůral :-( . Myslím že nastal čas ho z postýlky vystěhovat :lol: .

O těch shorties si to ještě pro jistotu zkus najít, abych tě nemystifikovala.
A jestli mají Disany nohavičky stejný, tak jsem moc ráda za Popo - protože ta delší záda jsou fakt užitečná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
9.1.08 16:53

Moc děkuji za podnětné návrhy. Sice mi disaní a popo tvarově byly nejméně sympatické, ale záda v teple jsou důležitější. Taky máme doma dost zimu, zejména od podlahy, takže už jsem malou vycvičila, že si nesmí sundávat ponožky či sandálky. I vlétě tu chodím v ponožkách, na boso můžu jen ven na zahradu, to si pak velmi užívám.Případnému svlékání kalhotek se zamezí pyžamkem, stejně ji musíme dost oblékat, vzhledem k teplotě pokoje v noci a snad by se moc nevytahaly.

Teda vy jste vážně hrozný :) :) :) . A to jsem o nich nechtěla ještě před nějakou dobou ani slyšet. A neustálé vychvalování mooncupu už mě taky začíná nahlodávat. :roll: :roll:

Elizo, Baby lucy mají i vlňáky?To jsem nějak opominula.
Chystám se pročíst diskuzi na BC týkajícíc se jen vlňáků a pak to definitivně rozseknu.

Teda Pimpo kam na ti ikony chodíš :D :D :D ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.1.08 17:41

Mě tenhle typ vlňáčků taky nikdy neoslovil, nelíbily se mi, mnohem lepší mi přišly ty zapínací. Ale tak trošku náhodou jsem se k jedněm dostala a naprosto mě nadchly - až mě mrzí, že jsem na to nepřišla dřív. V první chvíli jsem se trošku bála, jestli náhodou nebudou tlačit ve švech, ale vůbec. Prostě padnou jak druhá kůže (zatím).

Ikonky jsem našla tady: http://ikonky.kvalitne.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
10.1.08 00:08

Ajule, kaji se, omylem jsem zvolila špatnou zkratku - měly to být vlňáky BI, ne BL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
10.1.08 14:13

Takže baby :D raďte. Objednala jsem si 2× BL Fix v XL, doma mám IV organic XL, které mi protékají po 2h a ještě jsem si objednala IV Soft XL.
Napadlo mě, zda nemám ty IV soft stornovat a místo nich si vzít vlňáčky od Popo (snad by to šlo)? Nebo byste vzali Soft i vlňáčky?
Na noc budu zkoušet dávat kalhotkové BL organic, dopoledne 1čč + 1vv, odpoledne už stačí 2čč. Snappi mám objednanou, tak by snad nevadilo, že Fix nejsou příliš na čč narovno.
A jak je to s tím volným oblečením na vlňáky na noc? Mám overálky bez tlapek, ponožky si malá sundá, tak teď dávám pod overálek punčošky. Proteče to?
A v čem vlňáky perete? Stačí v mýdle na praní (Omnio, olivové,…)? Nebo i ve slizu? A zkoušela jste je některá prát v pračce na program vlna?Dá se do pračky dát jen samotné mýdlo bez sody?
To je otázek co :lol: ?

Elizo v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
11.1.08 20:10
Ajule píše:
Takže baby :D raďte. Objednala jsem si 2× BL Fix v XL, doma mám IV organic XL, které mi protékají po 2h a ještě jsem si objednala IV Soft XL.
Napadlo mě, zda nemám ty IV soft stornovat a místo nich si vzít vlňáčky od Popo (snad by to šlo)? Nebo byste vzali Soft i vlňáčky?
Na noc budu zkoušet dávat kalhotkové BL organic, dopoledne 1čč + 1vv, odpoledne už stačí 2čč. Snappi mám objednanou, tak by snad nevadilo, že Fix nejsou příliš na čč narovno.
A jak je to s tím volným oblečením na vlňáky na noc? Mám overálky bez tlapek, ponožky si malá sundá, tak teď dávám pod overálek punčošky. Proteče to?
A v čem vlňáky perete? Stačí v mýdle na praní (Omnio, olivové,…)? Nebo i ve slizu? A zkoušela jste je některá prát v pračce na program vlna?Dá se do pračky dát jen samotné mýdlo bez sody?
To je otázek co :lol: ?Elizo v pohodě :lol:

Vňáky peru v Ulrichovi - kůra na vlnu a pak v jejich impregnaci někdy impregnuji. Jo a v pračce na 30. Máme myslím dobrou pračku, takže se mi v ní zatím nic nezničilo. Samotné mýdlo nevím…aby to moc nepěnilo…
Já na noc dávám nejradši zapínací vlňáky - ten vlněný fleece je pevnější a taky se rychleji převlíká. Ráno když jdu vařit mlíko tak jen rozepnu vyměním čtvercovku a spí se dál. Na noc spí jen v triku a pleně, nic jiného nesmí mít na sobě, když tak se přikryje peřinkou. Řekla bych že když pořádně vycpeš plenu tak to neproteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
11.1.08 22:16

Téda, tady se to rozjelo :)

Vlňáky mám troje. Od popolini s patentkama a na sucháče od BI a ImseVimse. Musím říct, že nejlepší jsou popo, pak IV a nakonec BI, ty hodně provlhávají, přitom materiál je stejný - vlněný flauš - nechápu to. IV jsem dala na druhé místo proto, že sice výborně drží vlhkost, ale jsou dost flekaté (od moči). Vlňáky od popo, které máme nejdýl, jsou nejzachovalejší co se týká fleků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
11.1.08 23:08

To je fakt že ty IV byly dost žluté, ale jinak jsou super - tenké, výborně padnou a neprovlhnou. U těch BI je zase výhoda, že mi je jednou máma omylem vyprala s plenama na 60 a jim se normálně vůbec nic nestalo. 8O Ještě mám vlňáky z ecommamy - tam je teď nějak nemůžu najít, ale jsou zatím dobré. Něco mezi IV a BI. Ono se všechno ukáže až časem, jak dlouho vydrží být funkční a zachovalé. Mám třeba několik IV 2v1 a hodně je používám skoro rok a ty kalhotky jsou pořád jako nové. Asi jsou opravdu kvalitní a i za tu cenu se vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure