Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Eliza píše:
Já jsem měla s malým miminem problém, že jsem vůbec nevěděla jak často ho mám přebalovat. Takže jsem přebalovala furt.
Já taky
.
Elizo a tu Swaddlebesku máš s jakým jádrem - mikrovlákno nebo konopí?
IvoV pytlík na pleny mám jen jeden - taky Popolini, ten bílý. Ono ze začátku ani jiný nebyl pokud se dobře pamatuju.
Knoflice bambusky mají BL na druky a organiky na sucháče. Organiky víc sají, ale jsou objemnější, takže jsou hodně využívané jako noční plínky, bambusky zas díky svojí štíhlosti jako denní. Jinak slováci jsou velmi přizpůsobiví a ochotní, takže na požádání ušijí organiky i na druky. Nebudeš první ani poslední
. Pokud bys plínek objednávala víc, tak by se ti asi vyplatilo objednat přímo z plienky.sk (přepneš si na jejich stránkách kalkulátor na Kč), ceny jsou levnější než na slůněti, poštovné do ČR až domů bývalo 100,– Kč. I kdybys brala ze slůněte, Jitka je velmi ochotná, určitě by ti organiky na druky objednala taky.
[quote:f3b05c9966]
Knoflice bambusky mají BL na druky a organiky na sucháče. Organiky víc sají, ale jsou objemnější, takže jsou hodně využívané jako noční plínky, bambusky zas díky svojí štíhlosti jako denní. Jinak slováci jsou velmi přizpůsobiví a ochotní, takže na požádání ušijí organiky i na druky. Nebudeš první ani posledníNekecej! Já mám taky knoflíky raději než suché zipy, i když suché zipy jsou flexibilnější… Jsou na plienky.sk levnější a poštovné je 92, navíc jsem tam objevila ještě ledacos dalšího. Ale musím to nechat uzrát, abych se neunáhlila. Už na to manžela připravuju … ![]()
Sedire , já jsem kupovala jen jedny s mikrovláknem a pak další jsem kupovala bez té vycpávky. Jdou tam dobře i jiné vkládačky do kapsových plen i některé vkládačky z kalhotovek, prostě to vycpávám jak se dá. Dobrá je třeba z mikrovlákna mommys touch, nebo z Bamboo extra (je trochu širší, ale zase tenká a výborně saje). Někdy dám mikrovlákno a pod to ještě jednu vkládačku.
Knoflice píše:..jasně, rozhodně ty jejich plínky nikomu nenutím, to jen že je o nich řeč, tak abyste věděly jaké jsou možnosti
Nekecej! Já mám taky knoflíky raději než suché zipy, i když suché zipy jsou flexibilnější… Jsou na plienky.sk levnější a poštovné je 92, navíc jsem tam objevila ještě ledacos dalšího. Ale musím to nechat uzrát, abych se neunáhlila. Už na to manžela připravuju …
Holky na slůněti teď mají nově Eko moltexky 1. jakost celkem za dobrou cenu, ne? tady
Elizo díky, Sw. vypadají moc dobře (z této značky jsem žádnou plenku nezkusila), ale už nemůžu na ty lákadla moc koukat!!! ![]()
Juj moje peněženka už se začíná třást strachy.
Díky moc za rady jste zlaté. ![]()
sedire píše:
Na té ecomámě mají lákadla, co? Musím přiznat, že já jsem teda neodolala a objednala jednu jejich bambusku a jednu konopku. Ta bambuska mě dostala hlavně kvůli materiálu - bambusový flauš by měl být měkkčí než bambusové froté, a tudíž by v té naší tvrdé vodě, mohla vydržet aniž by za chvíli byla jak struhadlo. A ta konopka by prý měla sát obdobně jako Bamboo extra, tak jsem moc zvědavá.
Jaké konkrétně pleny máš prosím na mysli? Zajímala by mě hlavně ta konopka, protože já zatím řeším jen noční pleny na 2leté dítě.
První testovaná noc s BL organic s jednou jejich originál vkládačkou dopadla tak, že pleny byly ráno dost nacucané a močovina byla dost cítit, ale kalhotky Fix byly suché. Teď mám dítko u babičky, tak nemohu zkoušet, příště chci zkusit dát vkládačky 2 a pokud to nebude stačit ještě přidat ten bambusový čtverec 30×30 taky od BL. Doufám, že to bude stačit. Nebo je normální, když má dítě plenu po 10-12h spánku mokrou a sušších plen nelze docílit?Jak vypadají ráno vaše pleny?Díky.
Nemám zkušenost, zatím jsem na noc používala jednorázovky.
Ještě jeden dotaz. Kalhotkové pleny taky skladujete ve vodě jako čč nebo na sucho?Díky
Ajule jak kdy - někdy je plína nacucaná, někdy už míváme i suchou. To ale až v poslední době, dřív bývaly mokřejší. Záleží na tom, v kolik hodin ještě pije.
Pleny skladuju tak, že je vymáchám a hodím do otevřeného koše (to je ideální situace, leckdy to bývá naopak
; když je zapomenu v kýblu s vodou, tak to smrdí víc, než když je nechám nasucho).
Ahoj mamči,
prodávám vlněné svrchní kalhotky Woolwrap od Popoliny. Velikost S i M. Oboje minimálně používané bez vad. Pak ještě svrchní PUL kalhotky Haipa Daipa velikost S oranžové barvy, také ve velmi dobrém stavu. Kdyby někdo měl zájem, mrkněte na fotky.
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Tak snad se nebudete zlobit…
Pa Lenka
Ajule konopku mám na mysli tu Baby BeeHinds z ecommamy, ale je to novinka a teprve mi dojde. Ale podle referencí jedné maminky z BC, která si ji stihla pořídit v první várce než byly fuč, tak saje hned od začátku srovnatelně s BE. Tak jsem moc zvědavá
.
Jinak naše plínky po ránu vypadají různě. Někdy úplně suché a ráno chytáme hned po probuzení do nočníku, někdy je plínka úplně nacucaná durch a někdy méně. Záleží to fakt na tom, jak večer předtím malá pije. Někdy toho vypije strašně málo, jindy ji musím 2× po sobě vařit čaj, protože vypije hrníček na ex.
Skladování plínek - všechny plínky včetně kalhotovek skladuju momentálně na sucho, v uzavřeným kýblu.
Ahoj holky, máte některá zkušenost s plenkami (kapsovkami) 2v1 Swaddlebees?
Díky, Janak
Anonymni píše:
Ahoj holky, máte některá zkušenost s plenkami (kapsovkami) 2v1 Swaddlebees?
Díky, Janak
Mám, jsou podle mého velmi dobré.
Sedire až budeš mít savost ozkoušenou, hoď sem prosím zkušenost.
Jinak jsem na konopku hodila dotaz na BC a dle reakcí jsem pochopila, že nejvíc savý je bambusový flauš, pak bambusové froté. Konopí saje taky dobře, ale má tendenci „hadrovatět“.
Teď mám od kamarádky půjčenou HH od BI a je taková tuhá, hlavně švy, tak asi v budoucnu půjdu do pár kousků BH od BI nebo jen do vkládaček, ale nejdříve si je chci ošmatat
.
Na noc se mi nakonec osvědčila kombinace BL organic s originál vkládačkou a mezi plenu a kalhotky vkládám froté čtverec ze saxanu (rozstříhaná osuška z Ikey).
Mám novou dobrou zkušenost s TWO SIZE Popoliny bambus. Jsou velmi savé, dobrá plenka na noc. Sice má podíl bambusu menší než BL (pouze 77%), ale fakt nasaje hrozně moc. Mám jednu a možná na noc přikoupím ještě nějaké.
Ajule , to s tím lanolinem z lékárny (vosk a tuk z vlny) taky moc nechápu. Ten lanolin mám doma, ale nakonec jsem si stejně koupila impregnaci od Ulricha. Je sice dražší, ale vydrží dlouho.