Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ajule píše:
Knoflice myslím, že je to dáno hlavně tím, že diskuse byla činná nejvíce dva roky zpět, kdy tu jiný systém než popo a bambino moc nebyl dostupný.
Přesně tohle chci už pár dní napsat - opravdu v té době nebylo ještě nic jiného k sehnání, takže když jsem kupovala před dvěma lety výbavu, tak jsem dlouhé hodiny trávila rozmýšlením, jestli Popo flanelky nebo organic
. O té doby se toho vyrojilo mraky. I já jsem vyzkoušela několik dalšít typů plen, ale to už tady ta diskuze úplně zmlkla, takže to v ní není.
K zákazu sledovat nové pleny mě přivedla především tato plena ta 732,–(!!!!!)
http://www.ecomamma.cz/…ledotsos.jpg
Je krásná, ale už je to pro mě spíš otázka marnivosti než účelnosti.
No fíha
, tak za to mám tři obyčejný
. Je krásná, což o to, ale je taky fakt, že jsem vždycky nakonec dala přednost přírodní barvě a pokud možno i přírodnímu materiálu - takže napohled nuda, ale mám z takových plen tak nějak nejlepší pocit (to samé se týká vložek).
(O tom, že by mi takováhle investice neprošla, záměrně mlčím
).
Ahojky holky látkový.
Už vás dlouho občas šmíruji a chtěla jsem se zeptat. Jestli neporadíte vkládací plenečku co by co nejvíc nasála. Ale zas nestála majlant.
A celkově co pro novorozený miminko když nechci kupovat čč? Chci malý zadeček a jednoduché přebalování ale zas aby to sálo. Děkuji moc. ![]()
Pimpo, to je přesný, taky vždycky dávám přednost přírodním barvám, navíc když často u těch barevných píšou, že by se měly prát spíše s barevným prádlem… Ta spodní vstrva stejně není vidět. K dobru této krásné pleny musím dodat, že je to kapsovka, tudíž ta krásná zvenčí být může.. ![]()
Jinak k té ceně - když jsem kupovala Imse 2v1 za 400 tak mi to přišlo až šílené, dnes už mi to připadá skoro normální. Takže posun k 700 by třeba taky časem šel. A toho se bojím.
Eliza píše:
Takže posun k 700 by třeba taky časem šel.
Zlatý hovínka
.
Ivo co bambusový vkládačky? http://www.latkovky.cz/…ducts_id/269
A jako štíhlé plenky zase bambusky http://www.latkovky.cz/…ducts_id/160 . Já mám jenom velikost 2 a zatím sama nevím, jak to na miminu bude vypadat.
Taky doporučuju tyhle bambusový vkládačky, sajou velmi dobře a cena není hrozná.
Děkuji za rychlou odpověď. Vkládačku určitě objednám. Asi i pár Bamboozle zkusím. Mám ještě vyhlédlé EH konopky nemáte někdo zkušenost?
A jestli se můžu zeptat Pimpy jakou chystá plenkovou výbavičku pro čerstvé miminko?? ![]()
Ivo, já mám právě Tots bots - bambusky a organiky, zatím je používá naše batole a protože teprve uvidím, jak mi počet plen bude stačit, tak už mám připravené i froté čtverce od Popo (z nich sklad na draka) a klasické české čtverce dovnitř. A balík jednorázovek
.
Ale předpokládám, že jakmile se oteplí tak batole ztrácí na pleny nárok a pak už to bude zase brnkačka
.
Každopádně oboje Tots miminu vyzkouším, jak to je použitelné (oboje mám ve velikosti 2).
Kokon , u některých barevných plen jsem četla, že se mají (alespoň prvních několik praní) prát s barevným prádlem. Někde jsem četla, že BL bambusové modré dost pouštějí. Mi ani tak nevadí, že by pouštěly do prádla, jako že by pouštěla barva na zadek
.
Dnes v noci jsem testovala bambusky Two size a překvapily mě jak sajou i bez vkládačky.
Bambusky fakt sajou, ale až po několika vypráních. Ze začátku to byla katastrofa takže pozor - nepropadnout panice.
U nás je problém v tom, že doma mi děti moc nepijou. Jak jdeme ale ven a vezmu flašku s pitím, tak se o ni rvou. Výsledek je nasnadě - Max se nachlastá a plena má co dělat, aby stíhala. Takže i na ven musím dávat vkládačku, i když bez ní by to bylo štíhlejší - pohodlnější balení. Nu co se dá dělat.
Eliza píše:
Pimpo, a co jim dát na rvaní flašku doma?![]()
Nevím proč, ale doma na ni prděj
. Jenže já teď v zimě mám stejný problém - doma žízeň nemám skoro vůbec a jen co někam jdu, tak strašnou
.
Eliza píše:
Jinak k té ceně - když jsem kupovala Imse 2v1 za 400 tak mi to přišlo až šílené, dnes už mi to připadá skoro normální.
Mám stejný pocit, taky už to beru skoro jako normál
. Jen můj manžel není v obraze a při poslední objednávce, když jsem byla nerozhodná nad počtem plínek, tak se zeptal na cenu jedné a málem šel do vývrtky!
![]()
Jinak mě IV 2v1 zezačátku taky nadchla, ale pak začala malé škrábat na bříšku
, tak jsem jí prodala.
Na té ecomámě mají lákadla, co? Musím přiznat, že já jsem teda neodolala a objednala jednu jejich bambusku a jednu konopku. Ta bambuska mě dostala hlavně kvůli materiálu - bambusový flauš by měl být měkkčí než bambusové froté, a tudíž by v té naší tvrdé vodě, mohla vydržet aniž by za chvíli byla jak struhadlo
. A ta konopka by prý měla sát obdobně jako Bamboo extra, tak jsem moc zvědavá.
BL bambusky mám růžové, krémové a tu pistáciovou a nepouští barvu ani jedna. Asi to dělá jen ta sytě modrá. Jinak jsem si je teď moc oblíbila, jsou ve srovnání s TB jemnější a i štíhlejší.
sedire A sají stejně Baby Lucy jako Tots Bots? Jakože ta cena taky není k zahození. ![]()
Pimpa Dík. No já mám zavazovačky Disana, vv Popo a koupila jsem HD, ale ty mi příjdou hodně veliké na to čerstvé mimčo. No nevím už se docela těším na testra - nějak se s tím hold poperem. ![]()