Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
lenholka píše:farska píše:tak to vis ze kdyby nebylo z ceho tak nenakupuju a taky je to dost rozdil u jednoho ditete a u ctyr ze jozuzanecka81 píše:Tak jeste reaguju:
aby nebyla mejlka: peníze řeším, ale ne za plíny
PENIZE si uvaluje kazdy,za co chce -a ja vas uuplne chapu,jaky slastny pocity zazivate pri objednavani neceho noveho a hebkeho a…a......![]()
![]()
Taky si obcas dopreju,ale vyyjimecne-jaksi by pochybelo zase jinde
to je fakt. já si furt říkám, že za ty papírovky bych taky utratila ranec peněz.
no ale teď jsem si dala tu práci a spočítala, za kolik peněz jsme zatím sdělali hnusek. látkuju celkem asi 14 dní, páč ty malý hnusky jsem musela dovyplácat. a zírám
ještě nám nejsou ani tři měsíce a už mě to stálo přes 2 tisíce! (přesně 2020
)tak to je dost drsný, co si budem. a to jsem vždycky měla koupený plíny v akcích ![]()
Gladys píše:
farska, plíny jsem dávno „povýšila“ na koničkaNo spíš na koně jak bejk
Nicméně, mám první, čekám další, nějaké další aspirace na rozšiřování pak ještě jsou, tak si říkám, že se to mezi ty prťata nějak rozpočítá
souhlas. Taky je to velký „kůň“.
Ad finance: Jendorázovky pro Tobíka mně za 2,5 roku stály 30000,– Kč. Za látkovky pro Poli jsem utratila 11000,– Plánujeme ještě jedno a možná bych se nechala i ukecat na čtvrté. Takže s klidem nakupuji a šiju. ![]()
krásné výbavičky ![]()
Holky mate nekdo zkusenost?
http://www.branakdetem.cz/…ky-moira.htm
Chtela bych to pro malou,ale si rikam zda to neprosoupe hned jak zacne lozit.....
Mirii já mám pro ELi tričko s Moiry, ale dupačky s toho si nedovedu představit, na lození to určitě není, jako podvlíkací budou super.
Mirii, máme triko, kupovala jsem na léto kvůli nošení v šátku, zapocoval se na mém těle a měl fůru potniček, tohle krásně pomohlo. Ale je to děsně háklivý, stačí trošku a už se to zatrhne
A je to tenoulinký, jako hedvábný šáteček, to je jen první vrstva, na to musí určitě ještě něco přijít, normální tepláčky a triko nebo něco, samotný je to jen na parný léto.
Já mám jen body. Dávala jsem ho hlavně na spaní do zavinovačky, protože jinak se děsně potila. Z dupaček bych měla strach, že se někde zatrhnou.
Tak my máme:
1× BBH Magic L
1× IB SIO L
1× Cuddle SIO
1× Baby Lucy bambus (nepoužívám vůbec, je jak prkno)
10× kikko lux čč
5× MaM čč
2× ŠD
2× MMT kapsovka (bez vkládaček, bazarové)
1× Fuzzi Bunz jednovel. červené kopretiny
2× dlouhá konopná vkládačka od BI
5× vv vel. M Kikko (používám v nouzi)
A jinak všechno moje – různé nepodarky, experimenty a tak, cca 25 kusů kalhotkovek, 5 ks vícevrstvých a 5 ks kapsovek/SIO, přesně ani nevím, nikdy jsem to nepočítala
![]()
Svrchňáky:
1× Bundles kráťata (používám na noc ještě s vlněným obdélníkem)
1× noname čínské PULky, co mi jednou přišly ze zásilkou patentků z Číny
2× moje flísáčky
2× moje vlňáčky
2× moje PULky
Takže u nás celkem nuda ![]()
koukam ze hazete seznamy… tak ten muj z hlavy (mrne spi a me se to nechce pocitat):
asi 50 čč (kikko, hybler, staré)
10 čč kikko lux eco
9 bambus kikko
9 vázacích disan
6 vv nevím značku
cca 15 froté vkládaček (nevím značku)
3 baby lucy flanel
3 baby lucy bambus
3+4 itti bitti SIO
2 imse organic PUL
1 HD PUL
1 disana Vlňáky
1 baby lucy fix (jsou jako rezerva)
Koukám, že toho mám hafo, ale jinak jsem suchar, moc pestrá sbírka to teda není… ![]()
Holky diky,tak ja pujdu jen do bodycka…a zkousela jste nektera to merinotrikobody v jednom? Taky o tom premyslim,ale ma dlouhej rukav,tak na leto to bude zase asi na prd.....i kdyz to ma sedet az do 18 mesicu,tak bych to uzila i pristi rok…
A jeste se teda zeptam jak casto perete trika z moiry a na kolik stupnu se muze prat? Merio oleceni staci prat jednou za sto let jako vlnaky? A jeste dotaz je lepsi storpo merino nebo merino+ hedvabi? To mam zase otazky jak tatar…snad mi tu ted nezalozite jinou diskuzi ![]()
Mirii, to merino trikobodyčko má Mates, shodou okolností na sobě, je moc fajn, ale je tlustsi, přes léto jsme nepoužívali. Na zimu vynikajicí. Já ho koupila už minule na sklonku zimy tuším, vzala jsem větší o dost, že to jako velké bude mít jen jako dlouhé triko bez toho spodku a tuto zimu to má akorát, buď se spodkem, aby se to nekasalo nebo jen jako triko. Údržba stejná jako vlňáky.
Moiru peru v ruce, může se v teplejší jak vlna, tuším 40? Možná jen 30, teď nevím, každopádně já to brala vodou cca na koupání v koupelce, vyprala v jeho sprcháči a ono je to za chvilinku suché, tak jsem mu to vždycky večer přemáchla a zase ráno oblíkla - to bylo v létě. Vlna se mi na léto neosvědčila, a to měl vlněné engel triko, které je tenounké.
Mirii píše:
A jeste se teda zeptam jak casto perete trika z moiry a na kolik stupnu se muze prat? Merio oleceni staci prat jednou za sto let jako vlnaky? A jeste dotaz je lepsi storpo merino nebo merino+ hedvabi? To mam zase otazky jak tatar…snad mi tu ted nezalozite jinou diskuzi
Mirii to merino triko body je supe, Eliška ho taky má, zrovna tady na té fotce ho má jako triko, výhoda je, že má dvě řady patentek v předu, tak že je opravdu dostatečně dlouhé a troufám si říct, že nám bude ještě příští zimu jako body. Máme už ale teda tu větší velikost. Je fakt super, teď v zimě vlastně nenosí více méně nic jiného. ![]()
Jsem lanolinovala ty vlňáčky. Včera večer jsem je prohnala vymáchat do umyvadla, protože byly takové mastné. Čím to? Moc lanolinu? Dala jsem něco přes půl lžičky. ![]()
Teď se mi opět suší (od večera), tak jsem na to zvědavá. Přijde mi, že to vůbec neschne.