Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky a tyhke boticko navleky nekdo mate? http://www.branakdetem.cz/…rinovlna.htm
návleky, měla jsem dítě boubelaté, to jsem mu nemohla dát prakticky nic, měl buď ty krátké Alice nebo návleky z mokoshopu natur, ale už je neprodávají, ty mají konzistenci klasických bavlněných punčocháčů. Tohle léto měl tuším toddlebugz, je to sice umělina, ale měli takové akorát rozměry. Jen teda šíleně pouštěli chloupek a měl nohy vždycky celý zelený. Bohužel se mi připletli do sušičky a po ní se zúžili a začali sjíždět
Poměrně hodně dobré byli bavlněné návleky z Bavlnky, vzor modrá s jezevčíky, nevím, co je to za značku, ale ty drželi a neškrtili, jen jsme je úplně odrovnali v Človíčkově, lezl v nich po čtyrech a oni mají hrozně drsný zátěžák.
A teď na podzim jsem brala troje akrylové návleky z CA, nekoušou, sušička jim nevadí, jsou krásně hebounké, ale kloužou, takže je dávám jako další vrstvu na různé kamaše nebo punčocháky do šátku, nebo když vysazuju na nočník, tak má vázačku disanu uvázanou hodně na široko a přes ty lemy je přetáhnu a oni pak chvíli drží.
Jako alternativu k návlekům jsem se snažila ušít z bambusu podvlíkačky bez rozkroku, ale jako většina věcí, zůstalo to v rozpracovaném stavu
Myšlenka byla jako čínské rychloprdky, akorát rozepínací vpředu i vzadu, aby šli snadno oddělat z boků a dítě šlo bez problému přebalit.
Psala jsem paní tady do krámku v JC, jestli má Ulrich, na webu v nabídce ho nevidím. A prý má, pošle mi ceník. To je dobrá zpráva, potřebuju vymyslet, v čem ty plíny prát. Ve slizu už nemůžu kvůli fleesovým separačkách a po Lovele to mám flekatý nedopraný, a to přidávám trochu soli na skvrny ![]()
Zkusím teda ten váš zázračnej Ulrich, aspoň to bude na koho hodit, kdyby to nepomohlo (Gladys, pamatuju si Tě
) ![]()
Mirii ja ty botkonavleky mela, ted jsou u Halu
do satku na noseni fajn, jine vyuziti pro ne ale nevidim. Skoda, ze ti longiese k srdci neprirostly, ja je teda dodnes pouzivam misto gati, na doma i na ven, overalky jsem oblikala jen po prichodu z porodnice, pak uz nikdy.
Achdarek uplne jsem ti zapomnela pochvalit pliny!!! Jeste furt sijes? Ja ted poridila ve vyprodeji takovy krasne barevny pruhovany fleecovy teplaky, jsem si hned na tebe vzpomnela a zalitovala, ze nemam stroj.
Brunifid píše:
Psala jsem paní tady do krámku v JC, jestli má Ulrich, na webu v nabídce ho nevidím. A prý má, pošle mi ceník. To je dobrá zpráva, potřebuju vymyslet, v čem ty plíny prát. Ve slizu už nemůžu kvůli fleesovým separačkách a po Lovele to mám flekatý nedopraný, a to přidávám trochu soli na skvrny
Zkusím teda ten váš zázračnej Ulrich, aspoň to bude na koho hodit, kdyby to nepomohlo (Gladys, pamatuju si Tě)
Ulrich není zázračnej, větší fleky nevypere. Ale mě je nevypral ani Persil, takže je mi to fuk.
Neno to neee, ja prave BI miluju,ale az u tech lezo-plazoucich deti ![]()
Ted me u lezaka prave rozciluje,ze kdyz dam gatata,tak pak ma furt vykasana trika ( jak ji furt nosime)a nejak se mi na to nehodej bodycka
,vypada to pres ty vlnaky divne…ale ted jsem objednala merino triko-body,takze asi preodnotim nazor a necham si BI longiese az do uplneho vyuziti
Ale shorties musej z domu,pac ty ted pres zimu nevyuzivam vubec.....
Nenus jakej uvaz je ted tak nejlepsi na ten ring? Hlavicku uz drzi pekne ![]()
Ja ho mam porad ve skrini,pac ta kolibka v nem me teda nenadchla
a na doma vazat didimos je docela casove narocny
,kor kdyz prebaluju kazde ucurnuti jak osel
ivuska.h píše:
Ulrich není zázračnej, větší fleky nevypere. Ale mě je nevypral ani Persil, takže je mi to fuk.
Tos mě ale nepotěšila, víš to? ![]()
Tak co s tím? Hnedka přeperu v ruce a řádně namydlím žlučákem, peru tak jednou za 1,5dne. Té soli na skvrny dávám tak dvě tři lžíce, od oka. ![]()
Mirii: Ty doma nosíš v šátku? Já ho dávám jen na ven, musím v tom pochodovat, jinak se to malé nelíbí.
Mirii, k šátku, ona když bude navázaná vertikálně, tak je možné, že tolik čurat nebude, děti mají většinou blok čurat na svěho nosiče
A nebo teda čurají, ale nejdřív dají nějak najevo, že na něj čurat nechtějí, třeba tím, že zapláčou. Já tohle využívala při pokusech o bezplenkovku. Ale je fakt, že jsem měla spíš nosítka (bondolino, manduku…)
A mě přišla zásilka z anavy
Večer hodím plíny do pračky, tak zítra se budou testovat vklkádačky a fleecové svrchňáky ![]()
Jinak u nás celé dopoledne sucho, on teda moc nepil
Ale pak se nalemtal, když jsem mu udělala šťávu, po chvilce šel do šátku - šli jsme pro oběd a po návratu jsem ho ze šátku vyndala, hned posadila a krásně se vyčural, ty kalhotkové plíny teď už moc nevyužíváme, jen na ven a na noc. Většinou má obyč čtverec ikea a teď teda celou dobu vázačku, protože dneska ještě nekadil.
Ahoj holky, tak mi přes vánoce uteklo asi 50 stránek vašeho povídání
- nevadí, třeba to někdy dočtu ![]()
Ale mám dotaz na ty z vás, které mají ten pytel na plíny co objednávala Baba - na kolik se to dá prát? Já jsem nikde nenašla žádnou cedulku s praním - tak nevím jestli jen na 40 anebo to můžu hodit s plínama na 60.
A ke skvrnám - mě se zatím na plínách vypralo všechno (používám sůl na skvrny, žlučák a mýdlové ořechy), ale nevyprala se mi mrkev z bodýčka - ani žlučák nepomohl - tak teď máme jedno takové bodýčko, které jí oblíkám jen na oběd, pak přemáchnu v ruce a když peru (cokoli - červené, modré) tak to peru s tím a s bílého bodýčka mám růžové s oranžovými skvrnami ![]()
ivuska.h píše:Brunifid píše:Ulrich není zázračnej, větší fleky nevypere. Ale mě je nevypral ani Persil, takže je mi to fuk.
Psala jsem paní tady do krámku v JC, jestli má Ulrich, na webu v nabídce ho nevidím. A prý má, pošle mi ceník. To je dobrá zpráva, potřebuju vymyslet, v čem ty plíny prát. Ve slizu už nemůžu kvůli fleesovým separačkách a po Lovele to mám flekatý nedopraný, a to přidávám trochu soli na skvrny
Zkusím teda ten váš zázračnej Ulrich, aspoň to bude na koho hodit, kdyby to nepomohlo (Gladys, pamatuju si Tě)
A nepomohlo by k ulrichu přidat sodu? Ta je přece taky na skvrny, ale teda asi ne tu krystalickou, ale práškovou.
petko, podle mě můžeš na 60, je to pul, ne? Určitě bych ho nedávala do sušičky, ale 60 puly na gatích zvládají v pohodě
petka.konecna píše:
Ahoj holky, tak mi přes vánoce uteklo asi 50 stránek vašeho povídání- nevadí, třeba to někdy dočtu
![]()
Ale mám dotaz na ty z vás, které mají ten pytel na plíny co objednávala Baba - na kolik se to dá prát? Já jsem nikde nenašla žádnou cedulku s praním - tak nevím jestli jen na 40 anebo to můžu hodit s plínama na 60.
A ke skvrnám - mě se zatím na plínách vypralo všechno (používám sůl na skvrny, žlučák a mýdlové ořechy), ale nevyprala se mi mrkev z bodýčka - ani žlučák nepomohl - tak teď máme jedno takové bodýčko, které jí oblíkám jen na oběd, pak přemáchnu v ruce a když peru (cokoli - červené, modré) tak to peru s tím a s bílého bodýčka mám růžové s oranžovými skvrnami
Ty pereš plíny v ořechách???
Já četla, že moc neperou, tak jsem to ani nezkoušela.
Gladys: Proč práškovou a ne krystalickou???
Bruniu, protože krystalická jsou fakt velké kusy, hůř by se rozpouštěla, plus nevím, jak by se ty kusance dávkovali do přihrádky. U slizu to nevadí, tam se to rozpouští v horké ve velkém kýbli, ale do pračky bych viděla spíš tu jemněji namletou.