Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já čerstvé skvrny zatím vyprala všechny (kromě jákéhosi žlutého sirupu s probiotiky) žlučákem a následně Persilem. Jakmile to ale nevezmu žlučákem hned, tak je amen, zaprané už nejde dolu nic ničím.
Gladys - já kalhotkové už taky používám jen na vem. Plen mám doma šílenou spotřebu, minimálně 10-12 na den, takže bych musela mít megavýbavu. Navíc na časté přebalování jsou fakt nejrychlejší čč na rovno - zapínám jen svrchňáky. Čurání v šátku - u nás to fakt funguje, na mě čurá minimálně a po sundání je vysoká pravděpodobnost, že to vyjde na nočník. Na druhou stranu, pokud už se mi vyčurá na hrb, tak je to fakt nálož, takže do šátku vycpávám na maximum, zřejmě to drží dokud to jde.
petka.konecna píše:
Brunifid - peru od začátku v ořechách se solí, plus žlučák na pokaděné a mám je stále pořád čistě bílé, žádný flek- takže za mě můžu říct že jsem spokojená
Kolik těch ořechů dáváš? Já je otestovala na vlnu a dobrý, ale nebylo to špinavé, to by se vypralo asi ve všem.
Gladys píše:ivuska.h píše:A nepomohlo by k ulrichu přidat sodu? Ta je přece taky na skvrny, ale teda asi ne tu krystalickou, ale práškovou.Brunifid píše:Ulrich není zázračnej, větší fleky nevypere. Ale mě je nevypral ani Persil, takže je mi to fuk.
Psala jsem paní tady do krámku v JC, jestli má Ulrich, na webu v nabídce ho nevidím. A prý má, pošle mi ceník. To je dobrá zpráva, potřebuju vymyslet, v čem ty plíny prát. Ve slizu už nemůžu kvůli fleesovým separačkách a po Lovele to mám flekatý nedopraný, a to přidávám trochu soli na skvrny
Zkusím teda ten váš zázračnej Ulrich, aspoň to bude na koho hodit, kdyby to nepomohlo (Gladys, pamatuju si Tě)
Na určité typy skvrn mi nepomohlo nic. Jedná se zejména o kakao, mrkev a rajče. Kupodivu třeba s banánem nebo krví problémy nemám.
Alpaka píše:
Navíc na časté přebalování jsou fakt nejrychlejší čč na rovno - zapínám jen svrchňáky.
Jistěěěě, to jsem tuhle zkusila po kadění s tím, že teď chvíli nebude. A schválně, posrala se až na PULky??? Samosebou že ano ![]()
Takže když čč, tak VŽDYCKY novosklad! ![]()
Skvrny řeším jen pokaděné, tak daleko ještě nejsem, abych měla i od jídla ![]()
návleky, já jsem fakt zatím nejspokojenější s toodlebugz, drží, neškrtí, nerolujou se.
gladys a co ti s anavy přišlo?
Ivu, fakt ne s banánem?
U nás čeho se banán dotkne, to zůstává poskvrněno, i kdybych se na hlavu postavila. Mám několik triček, které vypadají zepředu jak plesnivé, protože jsou od banánu, matrace v ohrádce též zbanánovaná ![]()
petka.konecna píše:
Brunifid - peru od začátku v ořechách se solí, plus žlučák na pokaděné a mám je stále pořád čistě bílé, žádný flek- takže za mě můžu říct že jsem spokojená
Od vaječiny jsem fleky taky nikdy neměla. Ovšem teď, když je rajčatový nebo mrkvový bobek, to je jiná ![]()
Jo a jinak u nás dnes ráno jedna plína pokaděná, pak druhá na cestu do školky a pak všechny suché, jsme měli plavání, před plaváním se vyčůrala do nočníku, pak asi do bazénu, no a pak až doma protože v autě usnula, když jsme dojeli tak se probudila a plína suchá, tak že to dala do nočníku, kéééž by si ještě tak začala říkat. ![]()
Gladys píše:
Ivu, fakt ne s banánem?U nás čeho se banán dotkne, to zůstává poskvrněno, i kdybych se na hlavu postavila. Mám několik triček, které vypadají zepředu jak plesnivé, protože jsou od banánu, matrace v ohrádce též zbanánovaná
No fakt ne, už jsem to řešila s pár kamarádkama, fakt jsem flek od banánu nikdy neviděla
A to si ho Ondra rozmatlá všude, když ho jí.
Brunifid píše:petka.konecna píše:Kolik těch ořechů dáváš? Já je otestovala na vlnu a dobrý, ale nebylo to špinavé, to by se vypralo asi ve všem.
Bruni - dávám podle návodu - 6 půlek a peru v tom tak 4× a pak letí do koše. Mám pračku s horním plněním, takže se nemůžu dívat kolik ještě pění - což je blbé, třeba u našich přes vánoce to bylo super, když jsem se koukala jak to pění (měla jsem to místo TV) ![]()
Já jsem tu mrkev na tom tričko hned jak dojedla přejela žlučákem, vymydlila v ruce a až druhý den to letělo do pračky na 60, a nevypralo se mi to (prala jsem to teda v Lanze). No, už s tím stějně nic neudělám, prostě máme jedno zababrané tričko na obědy ![]()
Zdravim v novem roce! ![]()
Pres tyden bez netu a ani mne to nevadilo
Nakonec jsme to odhnuskarili a jsem rada, protoze to byl masakr i bez plen. Nechapu, proc to pokazdy vypada, jakoze se stehujem, a pak ve finale vyuziju stejne jenom ctvrtinu veci ![]()
A ted se jdu vrhnout na anavy, Jezisek se trochu pochlapil (bohuzel mi to hati dost jinych vydaju, jako autosedacka, krouzky… a zkraceny rodicak
)
Nemate nekdo tip na vyprodej? ![]()
Katy, jedna kalhotkovka, jedny fleecáky a dva páry bambusových vkládaček ![]()
Ještě si pojedu do Bavlnky vyzvednout 12ks nebělených vícevrstvých, měli akci ![]()
Alpako, tak u nás ta spotřeba je nárazová, třeba takto celé dopoledne se nám daří vychytat na nočník, pak ted přes polední spánek je mokro, odpoledne taky a později odpoledne a večer už zase chytáme. U nás jedou čtverce čistě proto, že vidím, jak mu to dělá dobře, že má mezi nohama naprosté minimum. Několikrát denně, ho vypustím s holou prdelí a to je úplně blaženej, zaleze k nám do postele, vřeští, nadskakuje, tak je mi ho pak úplně líto zabalit ![]()
Takze ja jsem uplne vyrizena. Ivi, co mi to provadis?!?
Jsem si povolila jednu anavku s autickama a ony se nam nejak rozmnozily vzory! A to jsem nejdriv nadavala, ze nemam holku, protoze holcici jsou proste uzasny! A stejne nevim, co vybrat
(no jedine, kdyz si je budu prat k narozkam (-mam je 13. a timto gratuluju spoluoslavenkynim
), ale prijde mi to trochu ulitly
B. ma narozky v cervnu…a ti dva lednacci uz z plen nejak vyrostli, to neukecam
)
Brunifid - peru od začátku v ořechách se solí, plus žlučák na pokaděné a mám je stále pořád čistě bílé, žádný flek
- takže za mě můžu říct že jsem spokojená