Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brunifid píše:
asha: Jdeme vzít šátek a zkusit něco uvázat, ať nejsme pozadu, když jsi mě tak naladila
No jo, hned bych vazala, ale maly mimi na bricho a ne tohle torpedo, co mi tu demoluje byt ![]()
asha píše:
No jo, hned bych vazala, ale maly mimi na bricho a ne tohle torpedo, co mi tu demoluje byt
No my to moc v oblibě nemáme. Jsme hodila dotaz do příslušné diskuze , snad mi tam někdo odpoví ![]()
Asho tak kolibku jsem v pevnem satku didimos delala jako kolibka s krizem uvnitr - a nez jsem to umotala,tak jsem byla zpocena az na zadku a stejne to furt nebylo dobre dotazeny a ted vazu normalne kriz s kapsou uvnitr na brichu- vertikal a to je bomba,je to krasne rychle uvazane a dobre se to dotahuje…
No a jeste mam ring sling a tam my proste nesla dat mala pekne do kolibky a ani ted mi nejde nejak oc lehce na bok…proste se mi to divne utahuje a o kokecko porad sjizdi a vubec
Pak nosim deset minut a stejne me bolej zada
,tak radeji i na doma uvazu didimos a je to…
A disany jakoby slozim obtocim okolo snurky a pak udelam uzel a maslicku…se to stejne vetsinou v pracce rozmota…
Starsi mi usla v sede na gauci
,tak jsem vytahla finskou kapsovku oga oga a dala ji ji na spani,aby nebyl pocuranej gauc a teda ta kapsovka je bomba
, to je jeste jinej matros nez merinostar,moc prijemna a perfektne sedi…ted lituju,ze jsem si nevzala aspon dve ![]()
Mirii píše:
Asho tak kolibku jsem v pevnem satku didimos delala jako kolibka s krizem uvnitr - a nez jsem to umotala,tak jsem byla zpocena az na zadku a stejne to furt nebylo dobre dotazeny a ted vazu normalne kriz s kapsou uvnitr na brichu- vertikal a to je bomba,je to krasne rychle uvazane a dobre se to dotahuje…
No a jeste mam ring sling a tam my proste nesla dat mala pekne do kolibky a ani ted mi nejde nejak oc lehce na bok…proste se mi to divne utahuje a o kokecko porad sjizdi a vubecPak nosim deset minut a stejne me bolej zada
,tak radeji i na doma uvazu didimos a je to…
No ja v pevnym satku taky kolibku neuvazala… jen kriz s kapsou na stojaka. Tak jsem si koupila polopuzny MaM Eco a ten se vazal sam. Milovala jsem kriz s kapsou at uz venku nebo vevnitr a dite v kolibce ![]()
No odpovidaji ti tam
Podsadis tak, ze vytahnes kolinka nahoru, zada se samy zakulati. Zadecek musi mit pod kolinkama. A na tech ramenou to mas malo roztazeny, to by ti mohlo pri delsi dobe vadit.
Edit: ty nohy klidne obtoc kolem sebe…pasu. Ma je dost dolu. Asi ji to neni pohodlny.
ahoj holciny!
tak mi prisly vicevrstvy anavy a dam do nich jen tu kratkou vlozku a super
a nebo cc novosklad a do toho eSko vicevrstva a nema prdel jak kobyla ![]()
to ergo chci na jaro taky ![]()
bruni my to nabrali tak, že jí nutím do jídla
apgary jsme měli taky 3*10. měla žloutenku a furt spala, museli jsme jí budit na jídlo. a já měla prd a ne mlíko (+další problémy, ale to sem nepatří)u kojení usínala a 10. den byla tak vyřízená, že už jí na to jídlo ani nešlo pořádně vzbudit. tak jsem přestala s pokusy o kojení a vytáhla odsávačku. odsávala jsem každé dvě hodiny ve dne, v noci a postupně (2 měsíce!) se mi mlíko rozjelo z 450ml na víc než 1200ml. krmím flaškou a tak vidím, kolik vypije. asi mám 100% smetanu, páč ona pije asi polovinu toho, co by měla pít na svou váhu - 80-90ml, když dá stovku či max. 130, máme vánoce
, poslední večerní krmení dává tak 50ml, jak je z toho celýho dne nacpaná
a to jí stále budím na jídlo po třech hodinách, neb ona by jinak jedla asi třikrát denně
no hele kdybys je chtěla, fakt mám mka s tímhle zapínáním! koukni na mimib.
Mirii ty jsi s tema plinama nepoucitelna!!!
Trebas tomu RS prijdes na chut az ti prcek jeste trochu povyroste
a nebo ho posles dal ![]()
Bruni tak holky uz ti odpovedely, chce to cvicit, ono se to rychle podda, jak dite roste, je to jednodussi a jednodussi. ![]()
Mirii píše:
Devcata a uz teda mate ty pul pytle od Baby doma?
Dočítám postupně, Mirii já už mám pytle doma dávno, přišly už před svátky.
zuzanecka81 píše:
bruni my to nabrali tak, že jí nutím do jídlaapgary jsme měli taky 3*10. měla žloutenku a furt spala, museli jsme jí budit na jídlo. a já měla prd a ne mlíko (+další problémy, ale to sem nepatří)u kojení usínala a 10. den byla tak vyřízená, že už jí na to jídlo ani nešlo pořádně vzbudit. tak jsem přestala s pokusy o kojení a vytáhla odsávačku. odsávala jsem každé dvě hodiny ve dne, v noci a postupně (2 měsíce!) se mi mlíko rozjelo z 450ml na víc než 1200ml. krmím flaškou a tak vidím, kolik vypije. asi mám 100% smetanu, páč ona pije asi polovinu toho, co by měla pít na svou váhu - 80-90ml, když dá stovku či max. 130, máme vánoce
a to jí stále budím na jídlo po třech hodinách, neb ona by jinak jedla asi třikrát denně
My žloutenku neměly, ale jíst taky vůbec nechtěla, kojení nám nešlo, přitom mlíko jsem měla. Takže jsem koupila odsávačku a krmila z flašky, připadala jsem si naprosto nemožná. A doma se to nějak uklidnilo a rozjelo, dneska normálně kojím a mám z toho radost, odsávat byl hroznej vopruz. Co máš za odsávačku? Já kupovala Medela mini electric, teď je ve skříni, ale radši si ji nechám doma na druhé, kdyby něco, prodat ji můžu potom.
Byl to nejdřív nezvyk, když jsem nevěděla, kolik vypije, ale roste dobře a je spokojená, tak to bude dobrý.
Ale na vás se teda nehrabeme, to je fakt ![]()
Brunifid píše:zuzanecka81 píše:My žloutenku neměly, ale jíst taky vůbec nechtěla, kojení nám nešlo, přitom mlíko jsem měla. Takže jsem koupila odsávačku a krmila z flašky, připadala jsem si naprosto nemožná. A doma se to nějak uklidnilo a rozjelo, dneska normálně kojím a mám z toho radost, odsávat byl hroznej vopruz. Co máš za odsávačku? Já kupovala Medela mini electric, teď je ve skříni, ale radši si ji nechám doma na druhé, kdyby něco, prodat ji můžu potom.
bruni my to nabrali tak, že jí nutím do jídlaapgary jsme měli taky 3*10. měla žloutenku a furt spala, museli jsme jí budit na jídlo. a já měla prd a ne mlíko (+další problémy, ale to sem nepatří)u kojení usínala a 10. den byla tak vyřízená, že už jí na to jídlo ani nešlo pořádně vzbudit. tak jsem přestala s pokusy o kojení a vytáhla odsávačku. odsávala jsem každé dvě hodiny ve dne, v noci a postupně (2 měsíce!) se mi mlíko rozjelo z 450ml na víc než 1200ml. krmím flaškou a tak vidím, kolik vypije. asi mám 100% smetanu, páč ona pije asi polovinu toho, co by měla pít na svou váhu - 80-90ml, když dá stovku či max. 130, máme vánoce
Byl to nejdřív nezvyk, když jsem nevěděla, kolik vypije, ale roste dobře a je spokojená, tak to bude dobrý.Ale na vás se teda nehrabeme, to je fakt
tys kupovala elektrickou? ja mam medelu pakovou … na kolik te vysla? a mam teda poslat tu plinku? ![]()
careynka píše:
tys kupovala elektrickou? ja mam medelu pakovou … na kolik te vysla? a mam teda poslat tu plinku?
No jo, když jsem to měla na to, abych 8× denně odsávala plnou dávku, tak to nejsem blázen, abych šla do ruční. Jestli to máš jen tak na sem tam odsátí, tak to určitě ruční stačí.
Brunifid píše:careynka píše:No jo, když jsem to měla na to, abych 8× denně odsávala plnou dávku, tak to nejsem blázen, abych šla do ruční. Jestli to máš jen tak na sem tam odsátí, tak to určitě ruční stačí.
tys kupovala elektrickou? ja mam medelu pakovou … na kolik te vysla? a mam teda poslat tu plinku?
Bruni i s pákovou to jde, já tak odsávala Elišce cca 4 měsíce a v poho to šlo. ![]()