Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Kaslete na to, holky, at si kazda maminka vybere podle sveho… to je na nich, my svet nespasime… to je opravdu tak leda na hadky, je to i otazka vkusu podle me…
Jinak kolik mam koupit pro zacatek tech DISAN??? To se nemeni pokazde pri prebalovani kazde plinky, nebo jo??? Budu do nich davat plinky a vlozku…
Ad invaze - zrovna jsem o tom přemýšlela dneska cestou z DMka, kde jsem byla pro žlučové mýdlo
Napadlo mě, že by nebylo špatné navštívit nějaký pořad typu Sama doma nebo Receptář, a popovídat o látkování. Protože běžný konzumní tvor o tom nemá ani ánunk, leda když se nudí, má rád interfernet a omylem narazí na nějaký deníček od mabit ![]()
Ne, fakt, pozvat do nějakého pořadu znalou osobu typu paní Anavy, co by vysvětlila, ukázala.
Jinak jestli plánujete invazi do hnuskařského fora, hoďte link, jsem pro každou špatnost ![]()
Bruni tusim,ze zrovna nedavno nekdo psal,ze v Sama doma neco o latkovani bylo…a myslim,ze i na docela dobre urovni.....
xlin píše:
Jinak kolik mam koupit pro zacatek tech DISAN??? To se nemeni pokazde pri prebalovani kazde plinky, nebo jo??? Budu do nich davat plinky a vlozku…
Když Ti pročúrá to, čím to vycpeš, až na Disanu, tak měníš i tu, jinak nemusíš, když je čistá a suchá.
Podle mého bych koupila tak 3ks a uvidíš, jak jim přijdeš na chuť. Já je třeba kupovala až teď nedávno, předtím jsem je vůbec nepoužívala. A teď teda ze zvědavosti, když to všechny tak chválí, taka aby mi něco náhodou neuteklo
A pak mám 3ks BI zavazovaček, ty jsou zas jiné, můžu porovnávat ![]()
no ty brdo ze ja si pro ten zlucak taky neskocila do dmky, jenze predstava natriskanyho busu s miminem me odrazuje, ale ted uz mam zlucak na ceste 14dni!! ![]()
Mirii píše:
Bruni tusim,ze zrovna nedavno nekdo psal,ze v Sama doma neco o latkovani bylo…a myslim,ze i na docela dobre urovni.....
Fakt? No vidíš, měla bych na to koukat. Kdy a na čem to vůbec dávají? Já viděla jednou kousek ![]()
lenholka píše:
no ty brdo ze ja si pro ten zlucak taky neskocila do dmky, jenze predstava natriskanyho busu s miminem me odrazuje, ale ted uz mam zlucak na ceste 14dni!!
Ty nemáš posunovadlo na čtyřech kolech? Neboli motorizovaný kočár? ![]()
Jo holky, neměly byste slušný link na recept na longiese? Že bych pro větší úspěch mámu poprosila ještě o ně, vlňáčky se jí povedly ![]()
Bruni - no nejlepsi bylo, jak jsem cetla, jak jsi byla zaprisahla jednorazovka a najednou je z tebe taky latkarka
jeden clanek a co to udela co…
OK, koupit treba troje ty DISANY… Je to ono? http://www.mamaja.cz/…lenka-disana
xlin píše:
Bruni - no nejlepsi bylo, jak jsem cetla, jak jsi byla zaprisahla jednorazovka a najednou je z tebe taky latkarkajeden clanek a co to udela co…OK, koupit treba troje ty DISANY… Je to ono? http://www.mamaja.cz/…lenka-disana
Jo, to je ono.
No víš jak, mne už to napadlo dřív, ale potřebovala jsem logické argumenty. To jednak a druhak nemám ráda to, čemu nerozumím, proto tomu chci přijít na kloub
To je profesionální deformace ![]()
teda ja mam ted 4 disany a zda se mi to malo ![]()
Bruni uz jsi se zkousela nacpat s kocarem do mhd v praze?? ![]()
lenholka píše:
teda ja mam ted 4 disany a zda se mi to maloBruni uz jsi se zkousela nacpat s kocarem do mhd v praze??
Však ale říkám, že to vyzkouší a když tomu přijde na chuť, může dokoupit. Ale kdyby jich koupila deset a pak jí to nevyhovovalo, je to škoda, sice je prodá, ale za míň. Šmarjá Ty jsi z Prahy??? Pět let mi tam bohatě stačilo, ještě dneska mám osypky, když musím projíždět skrz
Zlatě na vesnici se slepicema na zahradě a ovcema pod oknem ![]()
no ja jsem si to teda ted komplet sepsala pro ten zacatek a vychazi to cca. na 6230,–. Pokud by vas zajimal muj seznam, tak se ozvete, klidne ho sem dam… Podle toho, co jsem vycetla a co chci spis zkusit… sazim zezacatku na plinky a Disany a kalhotkove budu zkouset anavy…
Bruni nedávno tuším v Sama doma byla nějaká osvěta na látkové plenky. ![]()
Xlin, no obvykle se Disana mění při přebalování celá, teda pokud je taky navlhlá či mokrá, občas se stane, že mokrý je fakt jen vnitřek, v tom případě jsem vymenila jen tu čč uvnitř a separačku.
Kolik pro začátek koupit? Hele já bych jich fakt moc raději nebrala, ono dokoupit je můžeš kdykoliv, tak že já hlasuji tak pro 5ks na zkoušku. Jsi z Ostravy, tak že nemámáš problém pak kdykoliv pro Disany zajet do Bavlnky, tam je mají skladem stále. ![]()
Jak říkám já osobně bych pro začátek látkování vzala asi tohle.
5 x disana zavazovací
1 balení separačních plenek (pro mimi prý vhodnější celulozové, nyní jsou na trhu i 50% celuloza a 50%viskoza, dle mě dobrý kompromis)
1 x snapy sponku
40čč víc je podle mě zbytečné
vkládací plenky bych asi taky řešila až později, na malé mimi netřeba, nečůrá takové dávky jako rok staré batole.
Max bych vzala ty ikea žíňky, stojí pár korun a v nejhorším využiješ i na něco jiného.
tak 5 ks - 10ks kalhotkových plín
a cca 4 x svrchňáčky, pul, flecc či vlnu, záleží na tom co budeš preferovat, já osobně jedu více méně jen ve vlně hlavně doma, na cestování mám pár plín vše v jednom, ale ty dávám fakt jen na cesty, doma mě opravdu neberou. ![]()
Osobně preferuji zapínání na patentky, sucháče jsou sice rychlejší, ale mi k srdci nepřirostly, prostě se obvykle tak nějak všelijak začnou po čase kroutit a některé přestanou i držet.
Mirii píše:
No to jsem byla já. ![]()
Sice tam neukazovali takové krásné plínky jako Anavy, či Šijme dětem, ale měli tam popolini kalhotkové, vícevrstvé, taky mluvila paní o materiálech atd.