Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ivuska.h píše:
Mě 6 kg ve 3 měs příjde v pohodě, měly to obě naše děcka, plně kojená. Porodní váhy měly 3,2 a cca 3,5 kg.
tak super! kolem mě jsou totiž samá vyžlata - 6 kilo v půl roce nebo 8 v roce apod. Tak mi to přišlo, že přibírá hodně. Ale v podstatě jsem ráda, že ji chutná a nemám problémy s kojením. A jak tu někdo psal - až začne lézt, tak to „vylozí“ ![]()
jo a ta stránka s recenzema zní moc dobře! přehledy a statistiky mám taky moc ráda.
xlin píše:
Jinak chranic matrace asi nutny je, ze?
Ne
Nikdy jsem ho neměla. Až teď při odplenkovávání Klárky byla párkrát skrz matraci, peřinu a všechno, ale furt lepší, než aby spala na igelitu.
xlin píše:
Holky, jj, dostaly jste me… a proc tak rychle? Ja nebyla rozhodnuta, jsem typicka VAHA, potrebuju argumenty pro i proti, dlouho vybiram, ale jakmile vyberu, tak je to uz hotovka. Je to super, ze je vas (nas) tolik!ono ja nejvice ocenim asi to, ze mi nebude lito po kazdem pocurani plinku menit… u jednorazovek bych skoncila na 20ks denne a to by me teda asi stvalo hodne… tak prebalim, vyperu, vysusim a je to
![]()
a vim, ze je mimi v suchem, cistem a hlavne prirozenem… ja treba osobne nesnasim vlozky pri MS, hnusi se mi to, smrdi to, chodit v igelitu je proste fuj, a predstava, ze v tom je mimi 2 roky v kuse, tak to neeeeee!!!
No vidíš a pak že nebudeš látkovat, jsi úplně zralá na to, aby sis nakoupila i látkové vložky a měla je už po porodu
eivlis píše:ivuska.h píše:
Mě 6 kg ve 3 měs příjde v pohodě, měly to obě naše děcka, plně kojená. Porodní váhy měly 3,2 a cca 3,5 kg.tak super! kolem mě jsou totiž samá vyžlata - 6 kilo v půl roce nebo 8 v roce apod. Tak mi to přišlo, že přibírá hodně. Ale v podstatě jsem ráda, že ji chutná a nemám problémy s kojením. A jak tu někdo psal - až začne lézt, tak to „vylozí“
jo a ta stránka s recenzema zní moc dobře! přehledy a statistiky mám taky moc ráda.
No ony naše děcka byly dost hubené, ale dlouhé, takže tím se ta váha asi nahnala. A s tím vylezením… Ondra v 11 měs. furt neleze ![]()
mehlo - tak az tak dalece asi ne
preci jen ta krev je neco jineho nez curanky a kakanky od mimi, to bych asi nedala psychicky… ![]()
Kazdopadne teda dokud se plinkuje, tak je to ok a nepotrebuju ty chranice? Tak fajn
o to lip, usetrenych 500 ![]()
xlin píše:
No nic, holciny, jdu taky neco delat. Plenkovy plan a nakup je sestaven v Excel tabulce, kterou predlozim vecer manzeloviuz je na to zvykly a ma aspon prehled
![]()
Jinak chranic matrace asi nutny je, ze?
To je nutný i u hnusek, teda řekla bych, že tam je víc než nutný. My teda chránič nemáme, zatím se taková nehoda aby byla morká i postýlka ještě nestala. ![]()
xlin píše:
mehlo - tak az tak dalece asi nepreci jen ta krev je neco jineho nez curanky a kakanky od mimi, to bych asi nedala psychicky…
Kazdopadne teda dokud se plinkuje, tak je to ok a nepotrebuju ty chranice? Tak fajn
o to lip, usetrenych 500
500? To byl co za chránič? Já teda koupila v Ikea, prodyšný, tak že předpokládám že je to taky PUL a stál něco málo přes 100kč. ![]()
eivlis píše:
Anavy flísáčky jsou lepší na patentky nebo na suchý zip?
Horší či lepší...........to nejde tak říct, jde o to co člověk preferuje, já teda patentky, já sucháče neberu. Už jen proto, že mám většinu výbavy jednovelikostní, tak že až po nočník a starší dítka, si sucháče velmi jednoduše odlepí, s patentkame je to přeci jen krapet složitější. ![]()
Oskárek píše:
toto taky nevypadá špatně ne?
http://ny-image2.etsy.com/…01883286.jpg
ježiš to je krása! to je Ivuščin výrobek?
Katy - mela jsem na mysli dva - jeden do postylky a druhy do cestovni, co budu mit dole, vis… takze celkem 500,–. V te Ikei mrknu… jestli to tam maji levnejsi…
Katy - jinak jde o to, ze budeme mit nejakou specialni matraci v postylce pres 2000,– drahou, chci proste kvalitni, na tom nesetrim, tak nechci, aby byla hned procurana, vis…
xlin píše:
Katy - jinak jde o to, ze budeme mit nejakou specialni matraci v postylce pres 2000,– drahou, chci proste kvalitni, na tom nesetrim, tak nechci, aby byla hned procurana, vis…
No jak jsem už psala výše, u Eli se nám ještě nestalo aby se pročůrala až na matraci. Chránič jsem kupovala původně pro starší dceru.