Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
xlin píše:
Holky, tak s tim blinkanim - neni lepsi dat treba pod prosteradlo jeste frote osusku dvojmo? To prece nemuze protect, ne? (nezkusena budouci matka, domnenka)…
Klárka byla hodně blicí cca 8 měsíců. Dávala jsem jí pod hlavu složenou tetra osušku, stačilo to.
xlin píše:
Ja nad tim chranicem uvazuju, aspon u te drahe matrace, tu nechci, aby mimi znicilo, protoze mame postylku 140×70 a mela by vydrzet do 6ti let veku rozlozena pak… A levnejsi matraci kupovat proste nechci… v cestovni to resit nebudu, problije, procura, vyhodim a koupim novou matraci, tech 600,– me nezabije…
A čím se vlastně ta drahá matrace vyznačuje? Máš nějaký odkaz?
Ivus - dam ho sem, az zase zajdu do te prodejny… nekde jsem zasantrocila ten letak, ktery mi dali
Ale my tam kupovali nase matrace s manzelem a jsou fakt vyborne, nejake zdravotni, i s tou inteligentni penou… tak tak 14 dni vydrz a pak to sem hodim ten odkaz, ju…
No ty vlozky tady mne desne stvou. Zili jsme pres dva roky v It. a tam to byla pohoda. Kupovala jsem bavlneny, neco na zpusob zdejsich porodnickych, ale daleko mekci a s kridylkama…i bez. Kdyz jsme se vratili, byla jsem dost rozcarovana, tady se neda pouzit fakt nic
Tak jsem si nechala privezt…no ale poslete chlapa. Privezl asi deset baliku tech bez kridel
Uplne jiny baleni, barva obalu vsechno, co mel napsany, sedela jen znacka ![]()
xlin píše:
Sestinedeli asi neprezijuto je moje nocni mura vetsi nez porod, fakt, damy…
![]()
![]()
to se nevyspim asi 6 tydnu v kuse, protoze jakmile nemam tampon, nehnu se v posteli, aby to neteklo a priserne boli kycle
Ono to s tím šestinedělím není tak žhavé, resp. nemusí být. Já jsem po obou porodech krvácela cca v síle menstruace asi týden, pak už to jen párkrát za den hrklo při kojení (to se děloha vlivem oxytocinu začne víc stahovat) a po 14 dnech od porodu už bylo jen špinění. Dost pomáhá, když si prvních pár dní po porodu hodně leháš na břicho a masíruješ si břicho (shora dolů a krouživě, pořádně do hloubky, ne jen hladit po kůži). Děloha na to krásně reaguje a rychleji se zatáhne.
asha - no chlap, no… ja kdyz si ted pisu seznam, co pro mimi koupit, tak to pisu jak pro debila, vcetne toho, kde se to kupuje a ceny, kdyby nahodou se neco delo a ja to vse nemela jeste koupene, aby to zvladl… Ale nic se dit urcite nebude ![]()
xlin píše:
Ivus - dam ho sem, az zase zajdu do te prodejny… nekde jsem zasantrocila ten letak, ktery mi daliAle my tam kupovali nase matrace s manzelem a jsou fakt vyborne, nejake zdravotni, i s tou inteligentni penou… tak tak 14 dni vydrz a pak to sem hodim ten odkaz, ju…
Já jen tak ze zvědavosti
My máme teda pro nás latexové matrace. Já potřebuju hodně měkkou, jinak mě to tlačí do boků, jsem moc kostnatá ![]()
Alpaka píše:Katy2 píše:Až to na mě po letech přijde, tak to se mnou švihne.Alpaka píše:
Když tak o tom přemýšlím, jak se vlasně docílilo, aby ty porodnické vložky neprotekly? vrstvením? Já už to radši zapoměla.Já vlsatně už vůbec zapoměla, jak se vložky a podobné MS nesmysly používají.
![]()
![]()
![]()
Šťastná to žena.
No ja v porodnici vrstvila..nejmin tri
Dost brutal teda… doma na mne cekaly ty italsky, jeste mam par baliku, protoze jsem MS nemela po porodu 15 mesicu ![]()
Ivus - dik za radu! Budu si pamatovat! I pry pomaha stahovaci pas, co nam rikali na kurzu… na bricho nevim jak lehat, kdyz z teba chrci krev
Tak snad to preziju nejak, no… MS jsem mivala slabou hodne… Jinak s tim drazdenim a masirovanim delohy mi ani nemluv - ja mam zakaz hladit bricho dokonce! protoze mi pak krecovalo a tvrdlo, tak me hned dr. i sestra servali, jak jsem si sahla na brisko, ze to nesmim ![]()
xlin píše:
asha - no chlap, no… ja kdyz si ted pisu seznam, co pro mimi koupit, tak to pisu jak pro debila, vcetne toho, kde se to kupuje a ceny, kdyby nahodou se neco delo a ja to vse nemela jeste koupene, aby to zvladl… Ale nic se dit urcite nebude
Jj, prosimte…on mel snad i ten obal.. vse selhalo ![]()
Ivus - my mame kazdy jinou tvrdost, ja mam stredni, manzel tvrdou (rozdil je teda fakt citelny!) a jsou vyborne, konecne me neboli zada… mrknu na znacku rano a napisu… a pro maleho to je ale neco jineho jeste..
asha - tak to je ulet, no
asi v tom stresu, chudak
… ty jo a 15 mesicu bez MS??? wow, tak to abych se bala, jestli ji vubec nekdy jeste dostanu
ja jsem takova malomenstruujici osoba totiz, prvni MS v 18ti vyvolavana, pak co 3 mesice jedna, pak jen s praskama a ted se divim, ze jsem pri druhem mesici snazeni uz pekne otehotnela, tomu nikdo neveril ![]()
xlin píše:
Ivus - dik za radu! Budu si pamatovat! I pry pomaha stahovaci pas, co nam rikali na kurzu… na bricho nevim jak lehat, kdyz z teba chrci krevTak snad to preziju nejak, no… MS jsem mivala slabou hodne… Jinak s tim drazdenim a masirovanim delohy mi ani nemluv - ja mam zakaz hladit bricho dokonce! protoze mi pak krecovalo a tvrdlo, tak me hned dr. i sestra servali, jak jsem si sahla na brisko, ze to nesmim
Hele ja nevim. Ja dospela k nazoru, ze tohle na to nema vliv. U prvniho mi bricho tvrdlo od 20tt., musela jsem i lezet s podlozenyma nohama a nesahat na bricho…vcetne tun magnezka. U druhy to samy, tam jsem i skoncila na kapackach. U tretiho mi tvrdlo jeste driv, vybodla jsem se na vsechno, i na magnezko, tvrdlo mi stejne, jako u predchozich az do konce
Proste drazdiva deloha no… Jen se nesmis otvirat, to je pak blby.
xlin píše:
asha - tak to je ulet, noasi v tom stresu, chudak
… ty jo a 15 mesicu bez MS??? wow, tak to abych se bala, jestli ji vubec nekdy jeste dostanu
ja jsem takova malomenstruujici osoba totiz, prvni MS v 18ti vyvolavana, pak co 3 mesice jedna, pak jen s praskama a ted se divim, ze jsem pri druhem mesici snazeni uz pekne otehotnela, tomu nikdo neveril
Tak to je super ne
No u prvnich dvou jsem to dostala po 9ti mesicich a fakt je, ze uz jsem byla lehce…ale opravdu hodne lehce…znepokojena. Spis teda proto, ze 4. dite by mne momentalne zabilo ![]()
xlin píše:
Ivus - dik za radu! Budu si pamatovat! I pry pomaha stahovaci pas, co nam rikali na kurzu… na bricho nevim jak lehat, kdyz z teba chrci krevTak snad to preziju nejak, no… MS jsem mivala slabou hodne… Jinak s tim drazdenim a masirovanim delohy mi ani nemluv - ja mam zakaz hladit bricho dokonce! protoze mi pak krecovalo a tvrdlo, tak me hned dr. i sestra servali, jak jsem si sahla na brisko, ze to nesmim
No musíš mít vložku až k pupku
Ne, fakt se toho neboj, nějaké crčení se určitě nekoná, to by znamenalo dost velký průšvih. Ale fakt pokaždé při návštěvě WC to bříško pěkně stlačit, ono to pak vyletí naráz a necmrndá zbytečně do vložky po troškách.
A tvrdnutí břicha se neboj, pokud není bolestivé a několikrát do hodiny, je to projev zdravé aktivity dělohy, prostě tréning. Více viz např. http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi .
ad šestinedělí, chystám se požírat homeopatika a pít vhodné čaje, prý potom člověk krvácí míň. Já jsem teda krvácela 2 týdny jak když píchnou prase a pak zbytek šestinedělí na střídačku červená a špinění. A teď jsem v jedné diskuzi vyšmírovala, že se má jíst arnica a pít snad řebříček. Ale o tom se ještě hodlám poradit s PA, až budu nějakou hledat, což se teda vlastně blíží ![]()
Ivushko, kdy jsi si zajišťovala PA k porodu? Já teda čekám na velký utz, abych nepředbíhala událostem a asi i na tu hranici 24.tt tak nějak podvědomě, ale pak už bych chtěla někoho kontaktovat a jít si nezávazně pokecat, abych věděla, zda mi sedne, tak nevím, zda to není předčasné