Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
8.1.11 21:14
xlin píše:
Holky, tak s tim blinkanim - neni lepsi dat treba pod prosteradlo jeste frote osusku dvojmo? To prece nemuze protect, ne? (nezkusena budouci matka, domnenka :-D)…

Klárka byla hodně blicí cca 8 měsíců. Dávala jsem jí pod hlavu složenou tetra osušku, stačilo to.

xlin píše:
Ja nad tim chranicem uvazuju, aspon u te drahe matrace, tu nechci, aby mimi znicilo, protoze mame postylku 140×70 a mela by vydrzet do 6ti let veku rozlozena pak… A levnejsi matraci kupovat proste nechci… v cestovni to resit nebudu, problije, procura, vyhodim a koupim novou matraci, tech 600,– me nezabije…

A čím se vlastně ta drahá matrace vyznačuje? Máš nějaký odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.1.11 21:16

Ivus - dam ho sem, az zase zajdu do te prodejny… nekde jsem zasantrocila ten letak, ktery mi dali :-( Ale my tam kupovali nase matrace s manzelem a jsou fakt vyborne, nejake zdravotni, i s tou inteligentni penou… tak tak 14 dni vydrz a pak to sem hodim ten odkaz, ju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 21:16

No ty vlozky tady mne desne stvou. Zili jsme pres dva roky v It. a tam to byla pohoda. Kupovala jsem bavlneny, neco na zpusob zdejsich porodnickych, ale daleko mekci a s kridylkama…i bez. Kdyz jsme se vratili, byla jsem dost rozcarovana, tady se neda pouzit fakt nic :evil: Tak jsem si nechala privezt…no ale poslete chlapa. Privezl asi deset baliku tech bez kridel :roll: Uplne jiny baleni, barva obalu vsechno, co mel napsany, sedela jen znacka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 21:17
xlin píše:
Sestinedeli asi nepreziju :-( to je moje nocni mura vetsi nez porod, fakt, damy… :-( :cert: :poblion: to se nevyspim asi 6 tydnu v kuse, protoze jakmile nemam tampon, nehnu se v posteli, aby to neteklo a priserne boli kycle :-(

Ono to s tím šestinedělím není tak žhavé, resp. nemusí být. Já jsem po obou porodech krvácela cca v síle menstruace asi týden, pak už to jen párkrát za den hrklo při kojení (to se děloha vlivem oxytocinu začne víc stahovat) a po 14 dnech od porodu už bylo jen špinění. Dost pomáhá, když si prvních pár dní po porodu hodně leháš na břicho a masíruješ si břicho (shora dolů a krouživě, pořádně do hloubky, ne jen hladit po kůži). Děloha na to krásně reaguje a rychleji se zatáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.1.11 21:18

asha - no chlap, no… ja kdyz si ted pisu seznam, co pro mimi koupit, tak to pisu jak pro debila, vcetne toho, kde se to kupuje a ceny, kdyby nahodou se neco delo a ja to vse nemela jeste koupene, aby to zvladl… Ale nic se dit urcite nebude :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 21:19
xlin píše:
Ivus - dam ho sem, az zase zajdu do te prodejny… nekde jsem zasantrocila ten letak, ktery mi dali :-( Ale my tam kupovali nase matrace s manzelem a jsou fakt vyborne, nejake zdravotni, i s tou inteligentni penou… tak tak 14 dni vydrz a pak to sem hodim ten odkaz, ju…

Já jen tak ze zvědavosti :) My máme teda pro nás latexové matrace. Já potřebuju hodně měkkou, jinak mě to tlačí do boků, jsem moc kostnatá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 21:19
Alpaka píše:
Katy2 píše:
Alpaka píše:
Když tak o tom přemýšlím, jak se vlasně docílilo, aby ty porodnické vložky neprotekly? vrstvením? Já už to radši zapoměla. :-? Já vlsatně už vůbec zapoměla, jak se vložky a podobné MS nesmysly používají. :oops:
:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: Šťastná to žena. :mrgreen:
Až to na mě po letech přijde, tak to se mnou švihne. :lol:

No ja v porodnici vrstvila..nejmin tri :mrgreen: Dost brutal teda… doma na mne cekaly ty italsky, jeste mam par baliku, protoze jsem MS nemela po porodu 15 mesicu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.1.11 21:20

Ivus - dik za radu! Budu si pamatovat! I pry pomaha stahovaci pas, co nam rikali na kurzu… na bricho nevim jak lehat, kdyz z teba chrci krev :-? Tak snad to preziju nejak, no… MS jsem mivala slabou hodne… Jinak s tim drazdenim a masirovanim delohy mi ani nemluv - ja mam zakaz hladit bricho dokonce! protoze mi pak krecovalo a tvrdlo, tak me hned dr. i sestra servali, jak jsem si sahla na brisko, ze to nesmim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 21:20
xlin píše:
asha - no chlap, no… ja kdyz si ted pisu seznam, co pro mimi koupit, tak to pisu jak pro debila, vcetne toho, kde se to kupuje a ceny, kdyby nahodou se neco delo a ja to vse nemela jeste koupene, aby to zvladl… Ale nic se dit urcite nebude :-D

Jj, prosimte…on mel snad i ten obal.. vse selhalo  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.1.11 21:21

Ivus - my mame kazdy jinou tvrdost, ja mam stredni, manzel tvrdou (rozdil je teda fakt citelny!) a jsou vyborne, konecne me neboli zada… mrknu na znacku rano a napisu… a pro maleho to je ale neco jineho jeste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
8.1.11 21:23

asha - tak to je ulet, no :-D asi v tom stresu, chudak :-D … ty jo a 15 mesicu bez MS??? wow, tak to abych se bala, jestli ji vubec nekdy jeste dostanu :think: ja jsem takova malomenstruujici osoba totiz, prvni MS v 18ti vyvolavana, pak co 3 mesice jedna, pak jen s praskama a ted se divim, ze jsem pri druhem mesici snazeni uz pekne otehotnela, tomu nikdo neveril :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 21:24
xlin píše:
Ivus - dik za radu! Budu si pamatovat! I pry pomaha stahovaci pas, co nam rikali na kurzu… na bricho nevim jak lehat, kdyz z teba chrci krev :-? Tak snad to preziju nejak, no… MS jsem mivala slabou hodne… Jinak s tim drazdenim a masirovanim delohy mi ani nemluv - ja mam zakaz hladit bricho dokonce! protoze mi pak krecovalo a tvrdlo, tak me hned dr. i sestra servali, jak jsem si sahla na brisko, ze to nesmim :-D

Hele ja nevim. Ja dospela k nazoru, ze tohle na to nema vliv. U prvniho mi bricho tvrdlo od 20tt., musela jsem i lezet s podlozenyma nohama a nesahat na bricho…vcetne tun magnezka. U druhy to samy, tam jsem i skoncila na kapackach. U tretiho mi tvrdlo jeste driv, vybodla jsem se na vsechno, i na magnezko, tvrdlo mi stejne, jako u predchozich az do konce :mrgreen: Proste drazdiva deloha no… Jen se nesmis otvirat, to je pak blby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 21:26
xlin píše:
asha - tak to je ulet, no :-D asi v tom stresu, chudak :-D … ty jo a 15 mesicu bez MS??? wow, tak to abych se bala, jestli ji vubec nekdy jeste dostanu :think: ja jsem takova malomenstruujici osoba totiz, prvni MS v 18ti vyvolavana, pak co 3 mesice jedna, pak jen s praskama a ted se divim, ze jsem pri druhem mesici snazeni uz pekne otehotnela, tomu nikdo neveril :-D

Tak to je super ne :) No u prvnich dvou jsem to dostala po 9ti mesicich a fakt je, ze uz jsem byla lehce…ale opravdu hodne lehce…znepokojena. Spis teda proto, ze 4. dite by mne momentalne zabilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 21:26
xlin píše:
Ivus - dik za radu! Budu si pamatovat! I pry pomaha stahovaci pas, co nam rikali na kurzu… na bricho nevim jak lehat, kdyz z teba chrci krev :-? Tak snad to preziju nejak, no… MS jsem mivala slabou hodne… Jinak s tim drazdenim a masirovanim delohy mi ani nemluv - ja mam zakaz hladit bricho dokonce! protoze mi pak krecovalo a tvrdlo, tak me hned dr. i sestra servali, jak jsem si sahla na brisko, ze to nesmim :-D

No musíš mít vložku až k pupku :lol: :lol: Ne, fakt se toho neboj, nějaké crčení se určitě nekoná, to by znamenalo dost velký průšvih. Ale fakt pokaždé při návštěvě WC to bříško pěkně stlačit, ono to pak vyletí naráz a necmrndá zbytečně do vložky po troškách.

A tvrdnutí břicha se neboj, pokud není bolestivé a několikrát do hodiny, je to projev zdravé aktivity dělohy, prostě tréning. Více viz např. http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.1.11 21:29

ad šestinedělí, chystám se požírat homeopatika a pít vhodné čaje, prý potom člověk krvácí míň. Já jsem teda krvácela 2 týdny jak když píchnou prase a pak zbytek šestinedělí na střídačku červená a špinění. A teď jsem v jedné diskuzi vyšmírovala, že se má jíst arnica a pít snad řebříček. Ale o tom se ještě hodlám poradit s PA, až budu nějakou hledat, což se teda vlastně blíží :think:

Ivushko, kdy jsi si zajišťovala PA k porodu? Já teda čekám na velký utz, abych nepředbíhala událostem a asi i na tu hranici 24.tt tak nějak podvědomě, ale pak už bych chtěla někoho kontaktovat a jít si nezávazně pokecat, abych věděla, zda mi sedne, tak nevím, zda to není předčasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure