Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
8.1.11 17:08
petka.konecna píše:
Holky, kolik jich máte? Jaké je základní výbava? A jak to perete - s plenkama?
Začínám o tom uvažovat - vložky já mít nemůžu, to se hned osypu a tampóny (no po porodu nic moc, lepší teda než vložky ale i tak). Tak začínám přemýšlet o látkových - a chci vědět všechno, tak se m s tím :)

To je dost individuální… Ale když bys měla řekněme 2 vložky na noc a pak přes den měnila po 2 hodinách, tak ti to vychází na 2 noční + 8 denních na den. Prala bys obden s plínama, schnutí další den, takže to potřebuješ výbavu na pokrytí tří dnů, tj. 6 nočních a 24 denních. Plus pak určitě pár slipovek když už to končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
8.1.11 17:14

čau tak já látkovky mám už asi rok, šila jsem si sama, ale s počtem asi neporadím, protože mám extra slabou MS- mně jich stačí 2-3 ks denních a jedna noční.Ušitých mám asi 8 denních a nočních asi 6 ks. Myslím, že Ivuska už někde psala, že na normální MS je potřeba tak 20-24 ks denních a 6 ks nočních, ale ona ti to napíše určitě líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
8.1.11 17:33
petka.konecna píše:
Holky, kolik jich máte? Jaké je základní výbava? A jak to perete - s plenkama?
Začínám o tom uvažovat - vložky já mít nemůžu, to se hned osypu a tampóny (no po porodu nic moc, lepší teda než vložky ale i tak). Tak začínám přemýšlet o látkových - a chci vědět všechno, tak se m s tím :)

Látkové vložky – já je používám a jsem moc spokojená. Jednak mám ty s PUL vrstvou. Přes křidýlka mně ještě nikdy nic neproteklo. MS mám silnou a tak první dny používám i přes den noční vložky. Co se týče množství – já prostě měním často, i když to třeba není úplně nutné, ale mám pak lepší pocit. Takže vložek potřebuji hodně. Mám 3 noční imse wimse, přes den na doma popoliny (5ks), a pak 7ks denní fuzzi bunz, 4ks noční fuzzi bunz, 4 ks slipové (ale ty skoro vůbec nevyužívám). Imse vimse jsou super, Popoliny jsou bez pul vrstvy a takové balíkoidní, ale přes den na doma jsou fajn. NEjlepší jsou fuzzi. Jen přes léto mně moc nevyhovovali - Pul + fleece - měla jsme pocit, že jsem zapařaná. Ted jsem si našila pár samodoma bez pul vrstvy a ty jsou fajn. To množství, které mám je tak tiptop. Záleží , jak silnou a dlouhou MS máš.

Ted´ peru s plenkama. Až bude odplenkováno, tak nevím. Asi si pořídím kalíšek. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
8.1.11 18:17

tak ja musim rict ze jsem vazne zacala premyslet nad kaliskem, jeste popremyslim, pokoukam po netu a uvidim…

a musim se pochlubit jaka jsem sikovnaaaaa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
8.1.11 18:19

leni, jsi! já už obdivovala tvojí uvázanou disanu! :palec: a tu plínku s ovečkama máme taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
8.1.11 18:23

holky, švadlenky, poradíte? jsem se dneska chystala, že vyzkouším na mém stroji overlockové šití. jenže jsem nepšila na to, jak se na tenhle styl stehu dostanu. mám tenhle stroj: http://www.sicistroje-shop.cz/janome-2041-s
pořád mi to šije jen ty stehy A-H, co jsou tam na obrázku šedou barvou. jak se ale dostanu k těm stehům A-H v modré barvě? v návodu o tom není ani slovo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
8.1.11 18:24

látkové vložky hodlám taky používat! zatím jsem si vzala na zkoušky jen dvě od anavy a budu čekat, kdy ms dorazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.1.11 18:25

Díky za tipy na ty vložky, asi si zkusím koupit na zkoušku nějaké dvě tři a pak uvidím jestli dokoupím celou výbavu. Musím to ještě prostudovat na netu :)

• Citovat
  • Upravit
29730
8.1.11 20:26

Chranic matrace mame. Je to bavlna..na tom je psani s PUL, ale vsimla jsem si toho az ted …doted jsem myslela, ze je to ciste bavlna, takze doporucuju. Prodysny to je, mam to i jako prebalovaci podlozku. Prodava se to v setu dve maly (na to prebaleni nebo do maly postylky) a jedna velka. Znacku mam uz sepranou.
Z Ikey jsem mela dva a ani jeden za moc nestal, jeden prodysny, tenky, na omak trochu jak igelit, uplne nanic, pod prosteradlem se to shrnovalo do vsech stran. A jeden z jedny strany bavlna, z druhy nepromokava vrstva. Casem to zaclo chytat plisen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 20:33

Nocnik…no ja prave tohle vysazovani rada nemam, protoze nas to hodne omezuje. Kdyz pul dne prolitam, tak by to byla stejne spis bezplenkovka s batoletem, nez uceni na nocnik. Znam jednu, co brala nocnik na navstevy a celou navstevu jsme stravili sezenim na zemi u nocniku, protoze ona kazdou chvili vysazovala…to bylo pro mne naprosto odrazujici :mrgreen: Ale nic proti.
U nas to jde fofrem maximalne par dni a jde to bez nehody, Mates odplinovan na jare a v lete (2,5) uz chodil na zachod, zcela samostatne.
Byli jsme tou dobou v Italii a uplne jsme tim odbourali domaci, ktera se nejdriv vydesila, kam mi to dite zmizelo, kdyz jsem rekla, ze na zachod, malem padla do mdlob…zvlast, kdyz slysela splachnuti a pak jak si meje ruce v bidetu :mrgreen: Ja jsem fakt ale lina matka no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 20:35

A dneska jsem stravila naprosto uzasny odpoledne, jela jsem s Matyskem do kina oslavit ty narozky, byla jsem s nim poprvy a po dlouhy dobe jsme byli spolu sami bez prtat… parada!!!! Az teda na to, ze po navratu jsem nasla procuranou konopku zabalenou v novych flisakach s medvedama…a batole v polohnusce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.1.11 20:35

Nemůžu si pomoct, ale podle mě jakýkoli PUL bude vždy prodyšnost snižovat. Chránič fakt plánuji až na odplenkování, to té doby mi přijde zbytečný - jen pro případ kdyby náhodou. U látkovek s Disana vlňáky se mi nikdy nestalo, že by klasicky protekl, ma. lehce zavlhlé pyžamo. U jednorázovak nebo PUL se to občas stalo, ale nikdy ne kaluže, aby to prošlo až do vnitřku matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 20:39

No jasne, mne se ale dite obcas poblilo… a navic ta prodysnost matrace…u tak malyho decka mi to neprijde jako problem. Jednak aspon to moje furt cestuje, jednak mame pohankovou matraci, ktera neni uplne hladka a jednak jsem to vyzkousela sama a rozdil jsem nepoznala. :nevim: Ale nutny to u nekoho neni, jen u poblijonu, nebo kdyz je ryma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.1.11 20:43

Asho - ale já to spíš beru jako beplenkovku s batoletem. Nevysazuju proto, že chci aby nečural do plenky, ale spíš tak, že se snažím přebalovat po každém čurání. A pokud rozbalim a je sucho, tak frknu rovnou na nočník a když je co, tak to pustí. A pak vím, že bude dýl v suchu a nepustí to za 10 min do plíny.
Co se týká učení na nočník, tak jediné, co si od toho slibuji je, že ví, k čemu nočník je a zatím (tuk tuk) nemá blok jí tam udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.1.11 20:44
asha píše:
No jasne, mne se ale dite obcas poblilo… a navic ta prodysnost matrace…u tak malyho decka mi to neprijde jako problem. Jednak aspon to moje furt cestuje, jednak mame pohankovou matraci, ktera neni uplne hladka a jednak jsem to vyzkousela sama a rozdil jsem nepoznala. :nevim: Ale nutny to u nekoho neni, jen u poblijonu, nebo kdyz je ryma…

Kluk blil první ligu, ale byl do 7,5 měsíce v zavinovačce, takže jsem do zavinovačky dávala pod hlavu čtvere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure